{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

F1 Race Stars

dne 16.09.2014 pro sekci GS
F1 Race Stars si svou inspiraci vzal ze staršího Toon Quad – zavodní hry, s jednoduchou grafikou, faktorem zábavy nastaveným na celkem vysokou úroveň, plnou power upů, malých autíček a řidičů s velkými hlavami a lehkou dávkou humoru, když se hráč na celou hru podíval trochu s odstupem. A přesně tohle nabízí i nová F1 RS.

Udělat dnes závodní hru, kterou by někdo nezačal hned přirovnávat k titulům jako je Need for speed, Colin McRae nebo třeba FlatOut je těžký oříšek a autorům se povětšinou i přes veškerou snahu nepodaří dostat se ze stínu právě těchto velikánů. Ovšem existují i světlé výjmky mezi než patří právě F1 Race Stars. Ale opravdu je tak moc originální nebo nás jen klame zdání a pro zdroj inspirace musíme zajít někam dál do minulosti?

F1 Race Stars si svou inspiraci vzal ze staršího Toon Quad – zavodní hry, s jednoduchou grafikou, faktorem zábavy nastaveným na celkem vysokou úroveň, plnou power upů, malých autíček a řidičů s velkými hlavami a lehkou dávkou humoru, když se hráč na celou hru podíval trochu s odstupem. A přesně tohle nabízí i nová F1 RS.

 

Nečekejte tak žádné citlivé ladění vozu, přizpůsobování pneumatik povrchu nebo třeba realistické zpracování servisních boxů. Naopak, zde se setkáte s jednoduchými a zábavnými animacemi, několika vtipnými hláškami, spoustou vtipných power-upů, které vás například zrychlí, nebo na nepřítele vystřelí naváděnou bublinu, která ho na nějaký čas uvězní a vy ho tak budete moci pohodlně předjet.

S arkádou samozřejmě přichází i arkádové ovládání, které dovoluje prakticky cokoliv, i když jsou určitě hranice, které by se něměly překračovat. Autoři F1 RS možná udělali v tomto ohledu pár přešlapů a autíčka se někdy nechovají tak jak byste si přáli, ovšem dá se to tolerovat a po chvilce cviku si zvyknete na divné vyjíždění z trati nebo šílené retardační schopnosti trávníků, které tak trochu, právě díky svým zpomalovacím schopnostem, připomínají parodii na oficiální F1 simulátory.

 

Hra je co do grafického zpracování, laděna do celkem líbivého dětského kabátku, které jí na vážnosti, kterou si nehraje, nepřidává a je celkem dobře, že se autoři ani v tomto ohledu nesnažili o žádné fotorealistické ztvárnění, tratí a jejich okolí. Textury mají nízké rozlišení, jsou matné a přesně dokreslují atmosféru celé hříčky. O něco hůř je na tom hudební doprovod, který se po čase jeví jako hodně repetitivní a možná až otravný, ale naštěstí se dá vypnout a vy si do pozadí můžete pustit třeba hudbu z přehrávače.

Ve výsledku je tak F1 Race stars celkem pěknou závodní hrou, která neurazí jak nejmenší hráče tak ani dospělé, kteří si potřebují odpočinout od závodění V Need for Speed apod. K tomu připočtěme licencované tváře známých závodníků, svižné projíždění tratí a plno vtipných power-upů a máme tady hru, která se jen tak nevidí.

+ Svižné a šílené tratě

+ Vtipné power-upy

+ Vtipné herní animace

- Repetitivní hudební doprovod

- Pro někoho příliš dětské

6/10

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář