{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Primordia

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Primordia je adventura zasazená do post-apokalyptického světa vedeného roboty, kteří se snaží „přežít“. Hledají součástky, staví si své vlastní roboty, které následně pojmenovávají přídomky po svých vlastních jménech. Vy se ujmete role Horatia Nullbuilta verze 5, robota s humanoidní postavou co si kdysi také postavil svého vlastního robota Crispina Horatiobuilta verze 1 (už vám došlo, co bylo myšleno tím přídomkem ve jménech? :) ).

Vytvořit si nezávislé herní studio a v něm pak vymyslet nějakou Indie hru není nikterak lehký úkol, protože vaše hra musí především zaujmout nějakým neotřelým nápadem, grafikou, hudbou, nebo alespoň příběhem. Ve studiu Wormwood se rozhodli, že se o něco takového pokusí a my se teď podíváme, jak moc se jim to podařilo.

Primordia je adventura zasazená do post-apokalyptického světa vedeného roboty, kteří se snaží „přežít“. Hledají součástky, staví si své vlastní roboty, které následně pojmenovávají přídomky po svých vlastních jménech. Vy se ujmete role Horatia Nullbuilta verze 5, robota s humanoidní postavou co si kdysi také postavil svého vlastního robota Crispina Horatiobuilta verze 1 (už vám došlo, co bylo myšleno tím přídomkem ve jménech? :) ).

Abych přibližně nastínil příběh, Horatio má svou loď a se svým přítelem Crispinem cestuje po planetě a sbírá harampádí, ze kterého pak vyrábí nové věci.  Jednou spoločeně narazí na město Metropol, u kterého se zastaví na krátkou pauzu, když v tom přiletí zlý robot, který jim ukradne jejich hlavní zdroj energie pro loď a tak jediný způsob jak by mohli dál cestovat. To se samozřejmě ani jednomu z nich nelíbí a tak se společně vydávají na cestu za hledáním svého ukradeného energetického jádra. A tady příběh, který nabízí několik různých zakončení, podle vašeho rozhodnutí, zastavím, abych dál nespoiloval, protože hra je nabušená skvělými rozhovory a kvalita příběhu by se dala krájet, a kdybyste měli přijít o jakékoliv překvapení, byla by to obrovská škoda.

Dalším z taháků hry, krom příběhu je kouzelný soundtrack, což byl vlastně jeden z důvodů, proč jsem hru musel mít. Na úroveň indie titulu, je hudební doprovod opravdu epický a naprosto skvěle dokresluje celou atmosféru světa, který je naopak vytvořen velmi jednoduše, ale i přesto dokáže naprosto skvěle vystihnout situace, do kterých se vaše dvě postavy dostávají. A navíc jsou všechny postavy a dialogy ve hře nadabovány! Ano opravdu zde uslyšíte i dabing, který je na profesionální úrovni a syntetizované lidské hlasy vám opravdu dají pocit, že uvěříte v existenci robotů na obrazovce a do hry se ponoříte tak, že opravdu zapomenete na všechen okolní svět.

 

Primordia nabízí skvělý příběh, perfektní soundtrack a úžasnou atmosféru post-apokalyptického světa robotů. Připočtěme k tomu profesionální dabing a vtipné dialogy mezi oběma hlavními protagonisty a dostáváte skvostnou adventuru, kterou byste rozhodně neměli opomenout.

HW požadavky:

OS: Windows XP SP2 nebo vyšší
Procesor: Pentium nebo vyšší
Paměť: 64 MB
Volné místo: 1.5 Gb
grafická karta: DirectX 5 kompatibilní nebo vyšší
+Crispin Horatiobuilt v. 1

+ Skvělý příběh

+ Dabing

+ Soundtrack

- Někomu může vadit nízké rozlišení

9/10

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář