{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Warcraft III FT

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Každý jistě někdy slyšel o Warcraftu. Dnes vám přináším recenzi na Warcraft 3, patch Frozen Throne. Frozen Throne rozšiřuje základní hry Warcraft 3 o další skvělé mapy i nové funkce či herní mody. Hráč si může plně užít doby nejstarší, ve které vystupují převážně lidé, temní elfové, orkové a nemrtvý, ale také v dobách nejmodernější. Například Survive the Night. Mapa pro 2-12 hráčů. V této mapě máte na výběr hned několik modifikací. jednou z nich je Scarvenger mod.

Každý jistě někdy slyšel o Warcraftu. Dnes vám přináším recenzi na Warcraft 3, patch Frozen Throne. Frozen Throne rozšiřuje základní hry Warcraft 3 o další skvělé mapy i nové funkce či herní mody. Hráč si může plně užít doby nejstarší, ve které vystupují převážně lidé, temní elfové, orkové a nemrtvý, ale také v dobách nejmodernější. Například Survive the Night. Mapa pro 2-12 hráčů. V této mapě máte na výběr hned několik modifikací. jednou z nich je Scarvenger mod. Lidé se rozutečou po domě (tma) a hledají nůž. Ten kdo najde nůž má šanci zabít svého protivníka. A tak dokola dokud nezůstane sám vrah. Vyjímkou není ani ani město plné zombies a hráči se vtělí do válečných hrdinů dnešního světa. Mezi hrdiny si určitě najde místo každý vojenský fanda. Na výběr mají hráči od Medika, technika, až po plamenometčíka, snipera, experta přes výbušniny nebo težkou podporu. Přežívat mnoho vln zombies žádá podporu všech hráčů a hlavně týmovou spolupráci. Sám člověk nikdy nepřežije. Doporučený minimální počet hráčů je 5. A určitě z dobrého důvodu. Já a můj kámoš jsme se dostali maximálně do třetí vlny, kde na nás vyrašilo trochu moc zombie a náboje nám hold nestačily, no spíš nestačily jsme přebíjet.

 

I v této mapě je na výběr několik modifikací. Pro začatečníky New Player mod. Obsahuje kompletní ingame podporu a tipy i vlny jsou slabší. Další modifikací je tradiční Survival. Tam jsme rádi, když přežijeme jednu vlnu. Je docela děsivé běhat po městě, když vám v patách běhají červi, pomalí i super rychlý zombies i dokonce gargoylové nebo obrovské masité nestvůry. Každý typ vojáka je na něco dobrý. Demolitions - expert přes bomby a miny je skvělý proti obrovským masitým nestvůrám co mají doslova 100x víc HP jak vy. Zato nemít v týmu technika, nevím co by jste si počali. Určitě se hodí když vám sem tam hodí bednu se zásobníky. I Medikem se nedá pohrdnout. Naopak za snipera mi to nikdy nešlo. Sice má obrovský dostřel, ale rychlost střelby je poněkud nevyvážená vůči težké podpoře.

 

Další dobrou mapou je Arena fight. Hráč nebo hráči se dostávají do rolí gladiátorů za dob Spartaka. Z výběru několika hrdinů si člověk vybere sobě nejvhodnějšího. Buď někoho na blízko, lučistníka, mága nebo také mistra nestvůr, každý je něčím dobrý a něčím špatný. Hlavním úkolem je přežít několik desítek vln nepřátel. Při zabíjení se expíte a za každý level vás čeká skvělé kouzlo, které vám hodně pomůže. I když kolem 30 vlny vám bude nanic. Váš normální útok bude ubírat víc než vaše schopnosti a řekněte použijete spell co sežere najednou 2000 damage, když zaútočíte třeba 4x za vteřinu s damagem 1200? Záleží také na tom co schopnost dokáže. Na konci celé hry se hrdinové utkávají s Direktorem, který je závěrečným bosem. Jeho obrovský damage a životy vás donutí brát ho za velice vážného protivníka. Je tam více bossů. Například hráči Starcraftu poznají Hydraliska i zerglingy. Vylepšujte hrdinu a poražte vše co vám příjde do cesty.
 


 Na své si příjdou i mapy natočené podle filmů. Například 300 bitva u Thermopyl. V těchto mapách je důležité mít aspoň 3/4 možných hráčů, aby jste se vůbec hnuli z místa. Na výběr je několik různých druhů hrdinů, ovšem vypadájí úplně stejně jen se liší schopnostma.
Více známou mapou, která určitě přitáhne fanoušky tohoto filmu je Pán prstenů. Hned několik map vás vrhnou rovnou do bitvy o Gondor, Helmův žleb nebo dokonce o celou Středozem. Každý si také může vybrat za koho rád půjde. Sauron, Saruman, Nazghulové, Korzáři i temná příroda. Za dobro zase Rohan, Gondor, Enti-Elfové, Dom-Amroth nebo za hrdiny Froda, Pipina, Gandalfa i dalších. Záleží na bitevní strategii a zda povoláte celou armádu nebo jen část a zbytek bude strážit vaše opevnění. Skvělé provedení hry i mapa, kterou poznáte z filmu dělají tyto mapy Pána prstenů skvělou řežbou mezi fanoušky.
 

 
Více známá modifikace je DOTA. Celým názvem Defend of The Accients. Hráči vybírají mezi 90-110 hrdiny, záleží, kterou verzi si zahrajete. Nejlepší modifikací je česká Dota s kompletním překladem.  Výběr mezi 96 hrdiny není lehký a i chvíli trvá, než si najdete toho pravého. V mojem případě jsem si už svoje hrdiny našel, ale trvalo mi to přes dva týdny hraní s přáteli přes hamachi. Né na každé verzi jsou hrdinové stejní i dokonce schopnosti se mohou u stejně pojmenovaných hrdinů lišit. A smyslem Doty? Pomáhat AI proniknout přes obranu nepřítele a zničit posvátnou budovu. S každým levelem se hrdina zlepšuje a s větším počtem zabitých nepřátel se zvyšují také vaše příjmy zlaťáků, za které si je možno pořídit z několika desítek věcí. Teleportační boty nebo spojením několika různých předmětů lze získat skutečně epické věci se kterými se stanete téměř neporazitelnými protivníky. Známá hra LEAGUE OF LEGENDS je úplně to samé co Dota. Až na jednu věc. Dota je o hodně starší.

 
+ Hodně map, modifikací, skvělé provedení i moderní doby
- hra vám vždy shodí Windows pokud máte zapnuté 3D zvuky, většina modifikací jen pro Multiplayer, téměř nehratelné modifikace pro dva, tři hráče -  je třeba spoň 5 lidí. 
 
I přes některé nedostatky si Frozen Throne určitě našel mnoho oblíbenců.
8 z 10 bodů je hodnocení, s kterým překoná mnoho her.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář