{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Battlefield 3

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Konečně je to tady! Nejočekávanější hra tohoto roku. Tak co? Myslíte si, že BF3 je revolucí mezi střílečkami, nebo zda to je přelom žánru s předstihem nejlepší hry roku?Na tom vám těžko odpovím. Série Battlefieldu byla vždy o multiplayeru a je tomu tak i u třetího dílu.

Konečně je to tady! Nejočekávanější hra tohoto roku. Tak co? Myslíte si, že BF3 je revolucí mezi střílečkami, nebo zda to je přelom žánru s předstihem nejlepší hry roku?Na tom vám těžko odpovím. Série Battlefieldu byla vždy o multiplayeru a je tomu tak i u třetího dílu.

Singleplayer

     Singleplayer nepatří mezi silné stránky BF série, ovšem když chce sestřelit Call of Duty z trůnu, musí ho tam zapojit. Hrajete za Blackburna, který je voják a vyšetřují ho dva vyšetřovatelé, kteří chtěji vědět, proč mu tak záleží na metru v New Yorku…. Dál vám neřeknu, ať taky máte nějaký zážitek a napětí ze hry. Příběh je vyprávěn spíše z takového neočekávaného dění, takže do 2/3 hry netušíte účel hraní. V první polovině příběhu se vymazuje jako válečná akce v Iráku a Íránu. Vaše postavy (ano, bude jich více, ale všechny budou mít stejné schopnosti) jsou celkem citlivé, jedna rána mezi oči, a jedete zase od znova. Významnou roli ve hře hrají taktéž checkpointy, které jsou naštěstí během hry dobře položené. Takže by se vám nikdy nemělo stát, že by jste po smrti měli hrát delší úsek hry, navíc citlivost vaší postavy vám přidává realistickou atmosféru, takže si připadáte jak na skutečném bojišti. Když už si myslíte, že všechno půjde hladce, překvapí vás staronové haldy nepřátel, které neznají své konce, tedy do té doby, než se přesunete na určité stanoviště, nebo neuděláte nějakou zásadní věc. Hra se v polovině změní na úplně jiný stupeň, nenasytné haldy nepřátel zmizí a vám se otevře cesta ke třem postavám, jaké ve hře potkáte. Bohužel si s nimi  můžete užívat jen na 2 mise, i to vám ale stačí na to, aby jste se do nich zamilovali.

     Teprve teď hra dostává ty emoce, nadšení a radost z hraní. Konečně nehrajete za panáka s pistolí, co dělá přesně to, co se od něj očekává, ale jste ,,někdo“. Taktéž v druhé části hry se začne příběh ještě více rozvíjet, začně se rychle střídat náplň misí a hra začne ukazovat čím dál tím novější nápady. Jedna minusová stránka tu přece jen je, a sice pro někoho pohodlná. Vaši společníci jsou nesmrtelní, tedy do té doby, dokud jim to scénář nepřikáže. Možná je škoda, že se ve hře objevíte jen jednou na moři a to ve stíhačce, kde sedíte v sedle druhého pilota a čekáte na správný okamžik, kdy zmáčknout správné tlačítko. Tohle všechno je sice pěkné, a málo komu se to nelíbí, ovšem to je jen příprava na mujltiplayer, který je tím hlavním děním v Battlefield 3.

Multiplayer:

     Jedná se o starý dobrý multiplayer, ve kterém naleznete clase based systém. Zkušenosti a zbraně, které se vám odemykají, jak pro danou třídu, tak i společné. Hra vám je schopna vnutit i osazování vlajek a tak si na chvilku oddychnou od krvelačného zabíjení, nebo dobývací mód. Ti, kteří chtějí hrát na sebe budou zklamáni, ve hře se úspěšně prosazuje týmová hra. Na velkých mapách, kde to bude chtít plné servery, je dobrý třeba spawn na dobytém území, takže nemusíte pospíchat přes celou mapu, aby jste si zastříleli. Také si můžete v multiplayeru zahrát na “Demo-mana“ a zničit tankem pár budov.

Ve hře nalezneme i módy jako například.:

Conguest – tento mód bude pro všechny herní třídy (snipery,point many, jezdce, ničitele vozidel, jezdce,..)
Rush – tento mód jste si mohli vyzkoušet v betě, který disponuje velkou škálu měnícího se prostředí

Nakonec to s multiplayerem vypadá velice dobře, který bude potřebovat pár úprav. Bezpochyby se jedná o špičku mezi hrami.

 Shrnutí:

Grafika je přímo famózní, umožňuje vám zničit to, co jde přesně v reálu. Potěšilo mě ve hře zpracování svítilen, ohlušující dopad granátu z tanku, laserové zaměřovače, nebo červená tečka (u které když se rychle nerozhodnete, do sekundy je po vás).
Skvělá hra se stupňovitým příběhem, který vám zabere zábavu 8-10 hodin. Multiplayer, který nezná konce, u kterého se můžete těšit na spoustu módu, map, zbraní a bonusů. Hra také dominuje se svým detailem na grafiku a precizním zvukem, což vám přináší jistý realismus do hry.
Hra stojí 1045KČ
 

Konfigurační požadavky jsou:

Operační Systém: Windows Vista (SP 2) 32-BIT

Procesor: 2-jádra (C2D 2.4 GHZ nebo Athlon X2 2.7 GHZ)

Operační Paměť: 2 GB

Volné místo na disku: 20 GB

Grafická karta (AMD): DirectX 10.1 kompatibilní s 512 MB VRAM (ATI RADEON série 3000, 4000,  5000 nebo  6000 s výkonem ATI RADEON HD 3870 nebo vyšším)

Grafická karta (NVIDIA): DirectX 10.0 kompatibilní s 512 MB VRAM (NVIDIA GEFORCE série 8, 9, 200, 300, 400 nebo 500 s výkonem NVIDIA GEFORCE 8800 GT nebo vyšším)

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář