{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

GTA: San Andreas

dne 16.09.2014 pro sekci GS
V dalším díle série GTA se dostáváme do státu San Andreas, který se stal domovem mnoha gangů a podsvětí zde vládne téměř všemu. Vypravíme se hned do tří měst – Los Santos, San Fierro a Las Venturas, kde se bude náš hlavní hrdina pokoušet plnit všechny zadané úkoly.

V dalším díle série GTA se dostáváme do státu San Andreas, který se stal domovem mnoha gangů a podsvětí zde vládne téměř všemu. Vypravíme se hned do tří měst – Los Santos, San Fierro a Las Venturas, kde se bude náš hlavní hrdina pokoušet plnit všechny zadané úkoly.

Hlavním hrdinou je tentokrát muž tmavé pleti Carl Johnson, který se po letech vrací do svého rodného Los Santos. Bohužel se vrací v době, kdy mu umírá jeho matka a jeho další rodinní příslušníci a kamarádi jsou úzce spjati s gangstery v ulicích města. A tak Carl dlouho neváhá a připojí se ke svým spolubojovníkům za honbou po pomstě.

Dříve než se pustíme přímo do hry, si pojďme představit celou sérii GTA, která je oblíbenou mnoha generacemi hráčů. Nejdůležitější vlastností hry je obrovská volnost a svoboda, kterou máte po celou dobu hraní. Snad jen při plnění úkolů musíte dodržovat předepsanou linii. GTA: SA je již pátým dílem veleúspěšné hry. Přelom nastal v roce 2002, kdy bylo GTA převedeno do 3d v GTA 3. Už tento počin zaznamenal obrovský úspěch. Ale tím se v Rockstar Games nezastavilo. O rok později představilo studio povedené GTA: Vice City, které se již chlubilo mnoha prvky, které byly později použity v SA. A právě San Andreas byl vydán po 2 letech od vydání předešlého dílu. Jednalo se o jednu z nejočekávanějších her a s jistotou mohu říci, že svá očekávání hra rozhodně naplnila.

Po prvním spuštění hry budete ohromeni vším, na co se podíváte. Dříve než se rozhodnete naplno pustit do hry, byste se měli především seznámit s ovládáním. I když nepatří mezi nejsložitější, budete rádi, když si budete vědomi toho, co máte mačkat. Na úvod se setkáte se svým bratrem Sweetem a kamarády Ryderem a Smokem, kteří vás přijmou do gangu.

 

Vaše hlavní postava Carl se díky mnoha možnostem může upravovat jak je libo. Vše je však součástí průběhu hry. Pokud chcete ovládat svalovce, posilovna se určitě stane vašim druhým domovem. Kadeřník vám zase může vykouzlit velké afro na hlavě, čímž se stanete jedineční v celém okolí. Ani na oblečení se však nezapomnělo. Můžete nakupovat v mnoha obchodech různého zaměření, a tak můžete skloubit sportovní módu s tou formální. Pokud však budete chtít naplno zapadnout do gangu, vaší oblíbenou barvou bude jistě zelená.

Z dřívějších dílů bylo zvykem, že jste dostávali za splněné úkoly peníze. V San Andreasu tomu alespoň v úvodu tak není. Místo peněz dostáváte respekt, který bude potřeba při různých pouličních bitkách. Určitě se tak v začátcích nebudete topit v penězích, ale úkoly jsou udělané takovým způsobem, abyste si nemuseli kupovat drahé vybavení do boje. Povětšinou se jedná o ručně a silově řešené spory. Po těch lehčích, zavádějících, úkolech už na řadu přicházejí ty pravé, na které jste čekali. Poté už pro vás peníze nebudou problémem.

 

Pro popsání celé hry by byla zapotřebí snad celá kniha, abyste dostali vyčerpávající informace. Ale vzhledem k tomu, že GTA patří již ke kultovní hře, rozhodně nepotřebujete žádný manuál, kterým byste akorát ztráceli čas. Nejlepší volbou je proto si hru obstarat, nainstalovat a spustit. A pak poznáte pravé kouzlo jednoho z nejlepších titulů historie herní zábavy. Nezbývá než popřát hodně štěstí u hry a neudělejte Carlovi ostudu.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář