{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Adobe Reader

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Jeden z nejpoužívanějších dokumentů má svého dvorního prohlížeče. Ano, bavíme se o PDF a programu Adobe Reader. Za řadu let si získal tento program neuvěřitelnou přízeň a my si řekneme proč tomu tak je.

Jeden z nejpoužívanějších dokumentů má svého dvorního prohlížeče. Ano, bavíme se o PDF a programu Adobe Reader. Za řadu let si získal tento program neuvěřitelnou přízeň a my si řekneme proč tomu tak je.

Hlavním důvodem oblíbenosti je především minimum konkurence na trhu ve stejném oboru. Proto se program rozšířil takovým stylem, že jej zná i zběžný uživatel. Navíc je k dostání zdarma, čímž si zajistil přízeň mnoha fanoušků.

 

K vysvětlení  k čemu vlastně program slouží je potřeba si představit již zmiňovaný formát PDF. Oficiálně Portable Document Format je specializovaný elektronický formát společnosti Adobe k ukládání dokumentů, podporující i obrázky a podobné doplňky textu. 

Velkým neduhem PDF je neschopnost dnes populárních programů otevřít jej. Ať už se jedná o Microsoft Office, který jej nedokáže nejen přečíst, ale také ukládat do něj. A proto vznikají další podpůrné programy, aby ulehčily práci s tímto formátem. Jednou z možností je konverze do jiného formátu, avšak ani tato možnost nepatří mezi ty nejvhodnější.

PDF je v dnešní době využíváno hlavně kvůli lepšímu formátování textu, na což nedokáže žádný jiný program funkčně odpovědět. Každopádně se Adobe Reader řadí mezi nejzákladnější programy, které by neměly chybět na žádném počítači.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář