{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

A New Beginning

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Téma globálního oteplování je natolik rozsáhlé, že ani na poli počítačových her nemůže v tomto ohledu zůstat prázdno. Společnost se dělí na tři skupiny co se názoru týče, buď za oteplování může sám člověk nebo je to prostě vývoj planety Země anebo jsou lidé, kteří se o toto téma nezajímají. Pro třetí skupinu rozhodně není představovaná hra. Německé studio Deadelic se pokusilo o ztvárnění jednoho ze scénářů ve své adventuře A New Beginning.

Téma globálního oteplování je natolik rozsáhlé, že ani na poli počítačových her nemůže v tomto ohledu zůstat prázdno. Společnost se dělí na tři skupiny co se názoru týče, buď za oteplování může sám člověk nebo je to prostě vývoj planety Země anebo jsou lidé, kteří se o toto téma nezajímají. Pro třetí skupinu rozhodně není představovaná hra. Německé studio Deadelic se pokusilo o ztvárnění jednoho ze scénářů ve své adventuře A New Beginning.

Na úvod hry se ocitnete v roce 2500, kdy se existence lidstva počítá na pár desítek jedinců. Ti se schovávají v podzemních bunkrech, ale ani tam už nebude bezpečno, jelikož se blíží sluneční erupce, kdy i tyto bunkry podlehnou zkáze. Poslední přeživší se tak rozhodnou vytvořit stroj času, pomocí kterého se přesunou do minulosti, aby hrozící katastrofě zabránili. Nejprve se přesunou do roku 2050, kde ovšem zjistí, že na zabránění hrozbě je již pozdě. Eiffelovka právě podléhá tornádu, operu v Sydney zachvátil požár a Big Ben se topí na vlnách Temže. Už se zdá, že je všem nadějím konec. V tom se objeví v San Franciscu tým okolo mladé Fay. Tento tým se rozhodne putovat dále do minulosti a zakotví v roce 2010, v době kdy probíhá klimatická konference v Oslu.

Hlavním úkolem týmu je sehnat vědce Benta Svenssona, který se celý život pokoušel zabránit globálnímu oteplování využitím alternativních přírodních zdrojů. Avšak po smrti jeho ženy se na svůj projekt vykašlal. A zde přicházíte na řadu vy. Vaším prvním úkolem je Svenssona přesvědčit, aby ve své dřívější práci pokračoval a pomohl při zachraňování světa. Ze zjevných důvodů se vám vědce podaří přemluvit, a tak začínáte bitvu s byrokracií. Ve hře si zkusíte hru za obě postavy. Budete střídat Svenssona a Fay.

Jedno přemlouvání jste dotáhli do vítězného konce, teď vás však čeká další výzva. Nyní musíte přesvědčit mocné hodnostáře světa, že právě Svenssonův způsob využití mořských řas k výrobě energie je ten správný. Ve hře cestujete od USA a Norsko přes ropnou plošinu až na břehy Brazílie. Právě tam mají totiž elektrárny jako jedny z prvních podlehnout zkáze.

Hra není primárně určena pro děti, jak již téma hry napovídá. Rozhodně se ale u hry pobaví dospělejší jedinci. Nejedná se totiž pouze o vážnou hru, jsou v ní obsaženy také vtipné pasáže, které hru hezky zpříjemní. Jedno z vážnějších témat hry se týká rozepře mezi Bentem Svenssonem a jeho synem Duvem, který ho viní ze smrti matky, jelikož se vědec staral více o práci než o rodinu. I tuto prekérní situaci však vyřešíte a pustíte se do řešení tíživé krize. Hře také prospívá kvalitní anglický dabing, kterému porozumí i méně zdatní angličtináři, jelikož nejsou využívány žádné složité formy jazyka.

Skvělou vlastností hry je hratelnost a ovladatelnost. Žádné složitosti nečekejte, a proto máte možnost soustředit se vyloženě na hru. Součástí hry jsou také různé minihry, které však můžete přeskakovat dle libosti. Drobnou nevýhodou je nastavená obtížnost hry. Občas si budete pořádně lámat hlavu, jak vyřešit daný problém. Pro nováčky zde chybí také nápověda, díky níž by se mohli posunovat ve hře rychleji.

U A New Beginning nenajdete velká negativa. Ať už máte názor na globální oteplování jakýkoliv, hra vás rozhodně upoutá a nezkazí vám ji ani dorbnosti typu pomalého načítání nebo již zmíněné obtížnosti.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář