{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Novinky ze světa mobilní techniky #1

Napsal Hoolder dne 12.10.2014 pro sekci GS
V dnešní době jsme zahrnuti mobilní technikou, která nás obklopuje 24 hodin denně. Věděli jste, že se ročne v České republice prodá 2,7 mil. telefonů? Pokud jste zastánce chytrých telefonů, určitě se dozvíte něco nového! Také se můžete dozvědět nově připravované modely, jejich koncepty, recenze a mnoho dalších zajímavých informací.
Vítejte u pravidelného týdeníku, ve kterém se dozvíte spostu zajímavých informací, rad, typů, recenzí na nejnovější mobilní telefony. Především bude obsah článku zaměřen na novinky ze světa Androidu, iOS, Windows phone.
Budeme také věnovat pozornost aktualizacím operačních systému na kterých běží naše "smartphony".
 
 
 
Apple
 
Firma Apple uvedla na trh zbrusu nový Iphone 6 a Iphone 6 plus. Zaměstnanci Apple usilovně pracovali na výrobě  úplně novoé technologii, kterou by vložili do svých zařízení.  Můžeme konstatovat, že se jim to náramně povedlo. První zásadní rozdíl je velikost displeje. U Iphone 6 je to 4,7 palců, Iphone 6 plus 5,5 palců. Navýšena byla také pamět RAM na hodnotu 1 GB jak u verze 6, tak 6 plus. Také se opravily chyby s čtečkou otisku prstů. S příchodem těcho nových modelů byla představena nová verze operačního systému iOS.

 

 
 
V tomto případě se jedná o iOS 8. Vzhledové prostředí systému zůstalo relativně stejné z předchozí verze iOS 7, avšak nový systém nabyl několik novinek. Velmi užitečná je aplikace Healthbook. V prostředí aplikace můžeme kontrolovat svůj zdravotní stav, spálené kalorie při běhu, aj. Možná si někdo z vás klade otázku "kontrolovat zdravotní stav?" Přesně tak, aplikace dokáže zaznamenat srdeční tep, tlak, hydrataci, ba i kolik máme cukru v krvi. Pro někoho to může být zbytečnost, pro někoho prospěšná věc. Přidána byla také chytrá gesta, která usnadní práci.
 

 
 
Procesor těchto "vlajkových lodí" je Apple A8, CPU: 2×1,4 GHz. Je možné, že většina uživatelů androidu kroutí hlavou a říká si, že to telefonu nestačí k dostatečnému výkonu. Mýlíte se, iOS je optimalizován naprosto jinak, než OS Android. Tento taktický tah je z důvodu úspory baterie.
Čím větší počet jader telefon má, tím větší je spotřeba. Model 6 plus nabízí Full HD retina display. Obraz je naprosto brilantní, ostrý a požitek ze sledování videa, popř. filmu je schvostný.
 
 
Aby toho nebylo málo, Apple si pro své nové vlastníky modelu 6 plus připravil menší vychytávku! Díky své velikosti a tenké konstrukci se telefon ohýbá. Ne, toto není vtip. Pokud člověk tento telefon dá do kapsy, která je trochu užší a posadí se, telefon se Vám krásně vytvaruje. Bohužel není možno vrátit tento tvar do původního stavu. Reklamace se na tuto vadu nevztahuje. Díky tomuto objevu vzniklo několik vtipů na účet Iphone 6 plus.
Některé z nich jsou velmi povedené.
 
 
Jeden z mála vtípků na účet nového Iphone 6 plus. Podobných obrázků na internetu kolovalo stovky. Válečkem na těsto si můžete přístroj vytvarovat.
 
 
 
Klady:
 + Velikost displeje
 + Čtečka otisku prstů (TouchID)
 + OIS (stabilizace fotoaparátu)
 + Retina displej
 + Větší výdrž baterie než u minulých verzí
 + Rychlonabíjení
 
Zápory:
 - U verze 6 plus ohýbání celé konstrukce o 3 ° (nenávratné)
 - Abnormálně vysoká cena
 - Příliš tenká konstrukce
 - Chybí plnohodnotný multitasking
 - Dostupnost v ČR
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář