{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

League of Legends - S4WC

Napsal eFkacko dne 20.10.2014 pro sekci LOL
Před několika málo hodinami jsme poznali League of Legends šampiony season 4! V korejské metropoli - Soulu, v centru všeho dění šampionátu jsme poznali vítěze a mistry světa. Legendární pohár, titul šampionů S4 a odměna v hodnotě 1 000 000$ pro vítěze! Ano, přesně tak chutná vítězství v nejpopulárnější hře na světě. Kdo ovládl šampionát, jak si vedla evropa a jak konkurovaly americké týmy? Dozvíte se v článku!

SAMSUNG WHITE - VÍZĚZOVÉ SEASON 4 WORLD CHAMPIONSHIP 2014

Vážení příznivci League of Legends, vyvrcholení sezóny 4 je za námi! Mistry světa se staly členové korejského týmu Samsung White. Tito borci si na šampionátu vedli nejlépe, prohráli pouze 2 hry ze 17! Na celém turnaji jasně dominovali. Nikdo by avšak nečekal, že tento celek vyhraje celý šampionát.

Největšími favority byly kolegové - Samsung Blue, kteří ovládli svůj region v Asii. Ti měli převálcovat všechny soupeře a jasně zvítězit. Svou skupinu na šampionátu vyhráli, nicméně nikoli s čistým kontem. Prohráli s evropskou špičkou Fnatic. Tato skupina C skýtala jedny z nejlepších týmů na světě - Fnatic, Samsung Blue, OMG, LMQ a šlo o nejtěžší skupinu, jež na mistrovství světa byla. 

Jedním z největších zklamání byla nekvalifikace na šampionát týmu SK Telecom 1 - vítězové předchozího šampionátu S3. Tento tým je stále považován za nejlepší celek světa, nicméně po neúspěšné sezóně ve vlastním regionu se tým začal trošku hroutit. A to i přes fakt, že SK Telecom 1 zvítězili na prestižním turnaji ALL-STAR ve Francii. Podle posledních informací víme, že ADC tohoto vyjímečného týmu - Piglet, SKT opouští a chystá se do Americké LCS. Podle spekulací by měl podepsat konrakt s týmem Curse, kde by na bot lince hrál s jedním z nejlepších supportů v Americe - s Xspecialem.

Finále: Star Horn Royal Club vs. Samsung White

Do finále se probojovali dva asijské týmy. Za Čínu to byl Star Horn Royal Club a za Koreju Samsung White. V týmu Samsung White ve složení: Looper (top), DanDy (jungle), PawN (mid), imp (adc) a Mata (support) jsou čistě jen korejci. Zatímco v čínském Royal Clubu - Cola (top), InSec (jungle), Corn (mid), Uzi (adc), Zero (support) jsou dva taktéž zástupci Koreje (InSec a Zero). Ve finále se tedy potkalo celkem 7 korejců.

Poprvé v historii League of Legends se do finále dostal již po druhé ten samý hráč. Je to Uzi (adc týmu Royal Club), jenž se letos s jinou sestavou týmu probojoval opět do finále šapionátu. Minulý rok v season 3 jsme ho ve finále viděli taktéž a to proti týmu SK Telecom 1. Bohužel pro tak neuvěřitelného hráče, jenž v obou finálových zápasech prohrál. Nicméně velké uznání se mu dostává od celého světa! Tímto jste tedy zjistili, že vítězem se stal Samsung White, který vyhrál na zápasy 3:1 a ponese si tak titul mistrů světa.

Nebudeme už zdržovat a zaměstnávat Vaše oči tokem textu, jen se podívejte na zahajovací ceremoniál velkého finále, kde se střetly Star Horn Royal Club a Samsung White. Na zahajovacím ceremoniálu se podílela i hudební skupina Imagine Dragons, která dokonce složila pro tuto vyjímečnou akci písničku s názvem Warriors. Tak se podívejme, jakou podporu má "LoLko" v zemi, ze které pocházejí letošní šampioni! Zbytek informací o turnaji naleznete pod videoklipy.

zahajovací ceremoniál s doprovodem Imagine Dragons

A zde máme video od zahajovacího ceremoniálu až po samotný poslední finálový zápas. Informace o finále a jak vše probíhalo najdete už jen ve videoklipu. Příjemnou zábavu!

finále season 4 šampionátu

Sami jste se mohli stát svědkem, že hráčská a divácká základna nejhranější hry na světě je nesmírně obrovská a stále roste! To můžeme dokázat i pomocí obrázku, na němž uvidíte, jak šampionáty od season 1 až do poslední season 4 vypadaly.

nepopsatelný rozvoj profesionální scény 

Skupiny a Play-off

Šampionát celkem nabízel 4 skupiny po 4 týmech, které prokázali během regionálních mistrovství svoji formu a nominovali se tak na World Championship. Výjimkou byl tým KaBuM eSports, jenž byl na turnaj nominovám díky tzv. divoké kartě.

Na obrázku níže uvidíte, jak si týmy vedly. Zeleně uvedené týmy se do play-off probojovali, červené tak nikoli.

Play-off nabídla mnoho vynikajících utkání. Bohužel žádný evropský celek se do play-off nenominoval, avšak nejblíže nominaci byl celek Alliance, který by se kvalifikoval, nicméně poslední svou hru ve skupině nepochopitelně prohrál s neslabším celkem celého mistrovství - s KaBuM eSports. Tento tým vyhrál pouze jediný zápas a to právě proti Alliance. 
Fnatic, obhájci titulu ze season 1 si na šampionát zapomněli přivést štěstí. Spolu s Alliancí měli postup na dosah, nicméně po nejdelší hře na šampionátu proti OMG museli sklánět své hlavy. Jen se sami podívejte, kolik HP zbylo nexusu týmu OMG. Stačil pouze jeden auto-attack a Fnatic by se tak dostal do play-off. Místo oslav jsme ale viděli slzy Rekklese (adc Fnatic) a veliké zklamání.

Kromě asijských týmů se do play-off dostaly dva týmy americké! Byly to celky Team Solo Mid, který vyhrál NA LCS a Cloud9. Oba týmy ale ve čtvrtfinále prohráli. 

TSM narazil hned na Samsung White, tedy budoucí vítěze celého turnaje. TSM ale nedaroval postup zadarmo a dal korejcům velice zabrat, neboť jedna ze dvou celkových proher Samsumgu White na celém turnaji byla právě od TSM! 

Cloud 9 si vedl stejně a prohrál stejným poměrem 3:1 nad Samsung Blue.

Na výsledky ostatních zápasů se podívejte sami.

zatímco Royal Club měl cestu do finále velice obtížnou, Samsung White si poradil se všemi soupeři lehce

Sezóna bude ukončena 11.11. 2014. Po skončení sezóny nastane tzv. preseason. Season 5 nás čeká až příští rok, pravdépodobně v únoru. 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář