{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

SteamOS a SteamMachine - Služby 2014

Napsal Unicron dne 27.10.2014 pro sekci GS
Určitě si každý pamatujete, jak minulý rok Steam vydal funkci BigPicture (Uživatelské rozhraní pro televizi a ovladače). Tím se ale společnost Valve nezastavila a rozhodla se dál víc vyvíjet. Během tohoto roku začali vytvářet nový operační systém SteamOS. Dále ovšem Valve ví, že jedno zařízení je málo a právě proto vytvářejí hardware, který je dělaný pro vás nebo-li SteamMachine. A v neposlední řadě je tu SteamContoller. Nový epický herní ovladač, který nejspíš překvapí. Ale o SteamControlleru později. Vrhněme se do čtení!

 Společnost Valve, která vlastní službu Steam nás v minulém roce překvapila     vydáním Steam BigPicture. Nezaostává, ale hledí do budoucnosti a jak ji to jde!

 
Co v roce 2014 služba Steam chystá:
SteamOS
SteamMachine
Steam Contoller

 

Steam se do toho obul. Po úspěchu v minulém roce, kdy vydal Steam BigPicture nezaostal, ale naopak. Začal se ještě více vyvíjet a rozhodl se vám doma udělat pěkně příjemně s jeho novými komponenty, což je speciální ovladač, nový operační system a nové stroje/krabičky na kterých hry pojedou. Co to prakticky ale znamená ve světě? Ostastní vydavatelé konzolí mají nového konkurenta. Ale jak to celkově dopadlo?

   

 SteamOS Valve vypustily přenedávném do betaverze. Celej tento systém byl založen na Debianu (Linuxová distrubuce). Na ni jsou i mimo jiné postavená zvláštní rozehrání Steamu, která vychází z BigPicuture. Valve je přesvědčeno, že budoucnost hraní na počítačech je v linuxu. Doufejme že si z linuxu vezme jen to nejlepší.                                                                                                                                                                                                                  Pořád je ale SteamOS betaverze a to znamená, že má pořád mouchy a tou hlavní je kompatibilata (Pamatuje te si na ten slavný update Cska? Tak to je něco podobného). Bohužel za to mohu především vývojáři (Spousta her nepodporuje linux) a nyní na SteamOS spoutu her neběží. Pravda je že by Steam mohl v budoucnu hry bez podpory penalizovat, ale na to vše si budeme muset ještě pár let počkat.                                                                                                           Operační systém bude volně k dispozici pro všechny uživatelé k instalaci na vlastní dwdware, za předpokladu, že splňuje požadavky systému.

SteamOS celkově vypadá zajímavě a na Videu (Pouze v angličitině) je celkové představení a ukázka toho jak SteamOS momentálně vypadá.

   

 Steam Machines se zabývá hlavně hardwarem a produktů. Je o kus dál než SteamOS a již tenhle rok na CESu byla ukázka 13 téměř hotových konzolí/doplňků. Všechny tyto mašinky by měli mít stejné hardwarové požadavky (Valve to tak chtělo.) a to je v podobnosti asi vše. Každý výrobce má svoji Steam Mašinu, přesto samostatný Valve nemá sovji žádnou. Na CESu vystoupil Gabe Newell, kde představil všech 13 strojů a dokonce oznámil přesný požadavky. Stroje se pohybují mezi 500 - 6000 dolarů

Na videu naleznete všech 13 Steam Machines.

 

A co nového na Steamu, co se chystá a co tam je?                             "Čtyři nové funkce služby Steam zaměřené na obývací pokoj.                                     Již brzy dostupné v klientovi služby Steam a systému SteamOS."

 

Bude se jednat o čtyři nové funkce aneb čtyři kategorie.

1. Hudba, televize, filmy: Valve široce spolupracuje s mnoha mediálními službami. Brzy vám umožní přístup si pustit své oblíbené písničky a jiné.                       2. Rodinný režim: Rodiny budou mít větší kontrolu nad knihovnou a celkově nad hrami.                                                                                                         3. Sdílení knihovny: Můžete sdílet své hry s někým jiným, ale hra se spustí vždy jen pro jednoho (Nespustí se dvěma najednou).                                               4. Domácí streamování: Váš počítač se SteamOS může hry streamovat přes domácí síť přímo do Vaší televize.

To je dneska vše k první části Steamu v roce 2014. Zítra se těšte na Steam Contoller!

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář