{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Historie hry Assassin's Creed

Napsal Sigmousek dne 14.11.2014 pro sekci GS
Dnes si něco povíme o Assassin's Creed a jeho historii, jak začínal a jak pokračuje. Assassin's Creed je od tvůrců z Ubisoft Entertainment, kteří udělali hry jako jsou TrackMania, Just Dance, FarCry a plno dalších skvělých her. Tento článek se bude týkat od prvního dílu "Assassin's Creed" až k poslednímu "Assassin's Creed: Rising sun".

 

Assassin's Creed je série, z žánru historicko akčních her vydávaných od roku 2007 až do teď firmou Ubisoft Entertainment. Během této doby je na světě 8 dílů a ještě jeden brzy vyjde. Přejdeme na představení všech těchto dílů úplně od začátku.

 

První díl s názvem "Assassin's Creed" byl vydán v roku 2007. Odehrává se během třetí křížové výpravy v Izraeli a Sýrii. Hlavní postavou je Altair Ibn-la' Ahád většinou nazývaný jen Altaïr. Altaïr může použít účinné spektrum zbraní. Patří do něj dýka, vrhací nože nebo i meč. Má i skrytou čepel, to je jeho hlavní zbraň. Aby jsme si to více přiblížili tak zde máte trailer na první díl.


Druhý díl se samozřejmě jmenuje "Assassin's Creed II", vyšel 20. 11. 2009 na platformy - PS3, X360 a 5. března 2010 konečně i na PC. Děj se odehrává v Itálii, ve Florencii a v Benátkách. Hlavní postava není stejná jako u prvního dílu, u druhého dílu je hlavní hrdina Ezio Auditore da Firenze. Na rozdíl od Altaïra má Ezio lepší výbavu, dvě skryté čepele, poniard, vrhací nože, skrytá pistole, meč a mnoho dalšího. Zde přikládám trailer na ukázku, jak vývoj postupoval po uplynutí 2 roků od prvního dílu.

Třetí díl už byl pojmenován jinak, "Assassin's Creed: Brotherhood", v překladu Bratrstvo. Vydání třetího dílu bylo 17. března 2011 pro PC ale samozřejmě byla dostupná i pro PlayStation 3, Xbox 360 atd. Pokračuje se v Eziově (Ezio Auditore da Firenze) příběhu, které se odehrává v Římě. Má totožné zbraně jako ve druhém díle. Znovu přikládám trailer i ke třetímu dílu. 

Čtvrtý díl, mezi čtvrtým a pátým dílem proběhlo dost věcí (DLC, updaty a bonusy). Tento díl se nazývá "Assassins Creed: Revelations" tedy v překladu odhalení. Rok vydání byl 15.11.2011 pro PS3 a Xbox 360pro PC až 2.12 2011. Popisuje příběh v Turecku (dřívější Osmanská říše), Sýrii (v pevnosti Masyaf). V tomto díle jste naposled za Ezia Auditore da Firenze. Do multiplayeru přidány nové módy, postavy, mapy a zbraně. Trailer máte taktéž k dispozici.

Další díl, který je nazýván jako třetí je "Assassin's Creed III". Hra se odehrává v USA. Datum vydání u tohoto dílu byl 30. října 2012 – PS3, Xbox 360 a 23. listopadu 2012 – PC. Hráč je v roli Haythama Kenwaye, což je i hlavní postava. Ve hře se objevují noví hrdinové. I jako u předešlého dílu tak i tento má multiplayer. O trailer bych vás nemohl ochudit.

Čtvrtý díl je "Assassin's Creed IV: Black Flag". Hra se odehrává vlnách Karibského moře. Hlavním představitelem je pirát Edward Kenway, který je otcem Haythama a dědeček Connora z třetího dílu. Většina děje se odehrává na moři. Tento díl vyšel minulý rok (1.11.2013).

 

Další dva díly jsou "Assassin's Creed: Unity", ten se odehrává v letech 18. století ve Francii a v Paříži. Hlavním hrdinou je asasín Arno. Datum vydání byl plánován na říjen 2014 pro PlayStation 4, Windows a Xbox One, ale na konec vyšel až v Listopadu. A poslední díl, který zatím není na světě je "Assassin's Creed: Rogue", který by měl vyjít na Xbox 360 a PS3 ke konci listopadu 2014, na PC zatím nebude k dostání. Hlavní hrdina zde je Shaye Patricka Cormaca, hra se bude odehrávat mezi roky 1752 - 1761. Bude zapadat mezi AC3 a AC:BF.
Trailery: 
Assassin's Creed: Unity                                                                                    Assassin's Creed: Rogue

       

 Této sérii dávám:  7/10

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář