{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Vánoce s Gamesites

Napsal Sigmousek dne 08.12.2014 pro sekci GS
Vánoční svátky jsou pomalu za dveřmi a o vánocích se děje spousta věcí, pečení cukroví, rozbalování dárků, dělání tradic apod. Našich adminů a nejen adminů se zeptáme na pár otázek ohledně Vánoc. Jak slaví Vánoce, co dělají za tradice a mnohem více. Budeme se ptát HLSA, šerifů a mnohem více v článku.

Blíží se Vánoce, lidé chystají stromečky, vánoční úklidy, pečou cukroví a někteří budou dělat i vánoční tradice jako je třeba kapr na štědrovečerní tabuli, házení botou, pouštění lodiček, rozkrajování jablka a nebo třeba i držení půstu, což se nesmí na štědrý den nic jíst až do štědrovečerní večeře, jen aby jste mohli vidět "zlaté prasátko".

A jaký mají Vánoce naši admini a co by jsi přáli za dáreček? Položili jsme pár otázek našim adminům ohledně Vánoc, jestli dělají nějaký vánoční tradice, pečou cukroví nebo co by si přáli pod stromeček. Přejdeme radši už na ty otázky.

1. Otázka -► Slavíš Vánoce a nebo je to pro tebe stejné jako jakýkoliv normální den? ◄

DiazVánoce slavím, však je to nejlepší den v roce. Tento den, je pro mě vždy vyjímečný. Nejen proto, že jsou to Vánoce, ale proto, že vánoční den je každý rok něčím vyjímečným, hlavně večer u stromečku s rodinou a nejbližšími.

PEto: Slávim.

Awee (cti ejvi)Vánoce slavím a mám je rád. Zvláště pak tu atmosféru když jdeme s přítelkyní na vánoční trhy kde to voní svařákem a odevšaď na vás dýchá ta jedinečná atmosféra.

LulkaVánoce slavím ale ne nějak mimořádně, takové klasické svátky vhodné k odpočinku. Já moc Vánoce nemusím, příjde mi to zbytečné, ale nechci kazit rodinnou partu.

AwPGamer: Rozhodně to není jakýkoliv normální den, ale je to speciální vánoční den. Určitě slavím Vánoce.

Roxtedy: Slávime Vianoce, snažíme sa dodržiavať tradície. Rodinná pohoda nesmie chýbať.

Drak94Dá se říci, že Vánoce slavím jen tak částečně. Dopoledne douklízím pokoj a odpoledne nějak chystáme věci k večeři.

VrabeecZa normální den bych Vánoce nepovažoval, přece jen sníh, mráz a ostatní faktory dodávají přírodě i lidem určitou změnu atmosféry, která především dodá většině jiný nádech v hodně směrech než ostatní období, zvláště především mladším kategoriím, proto samozřejmě Vánoce nejsou jako ostatní dny v roce.

BH666: Určite to nie je rovnaký deň ako obyčajný deň. Ja sa osobne teším na tento deň, pretože je to jediný deň, keď sme spolu celá rodina. Aj keď musím povedať, že v poslednej dobe je to komerčný sviatok plný pretvárky a to už aj pri našom štedrovečernom stole.

Hoolder: Samozřejmě, že tento svátek slavím, tak jako ostatní.

kjnSlávim tak, ako každý, Vianoce mám rád.

Kub1kVánoce slavím, je to jeden den v roce, kdy se s rodinou můžeme sejít.

Brutarys: Tak samozřejmě že je nějak slavím, je to vyjímečný den, jelikož se sejde rodina a panuje výborná atmosféra, ale osobně kdyby to bylo pouze na mě, nějak vyímečně bych je neslavil.

DoStyAno, Vánoce slavím a už jako malý kluk jsem se na Vánoce vždy moc těšil. A jako každé malé dítě se těší z toho co mu donese Ježíšek, tak teďkon takřka v dospělosti vím, že Vánoce jsou svátek klidu a pohody a není to jen o dárkách, ale o tom že se v tento krásný harmonický den sejdeme v kruhu rodiny a blízkých a tento vánoční svátek strávíme všichni společně.

2. Otázka -► Co děláš o Vánocích za tradice? ◄

DiazNa Vánoce děláme za tradici jen asi to, že u vánoční večeře si přidáme na stůl sůl s chlebem.

PEto: Med, tanier navyše, modlitba.

Awee (cti ejvi)Ještě když jsem bydlel s rodiči, tak od malička jsme měli tradici v loupání oříšků po večeři, krájení jablíček a ještě jako malí caparti jsme chodili pouštět lodičky. Teď jdu pokácet strom na zahradu, zabít kapra a po večeři místo půlnoční, na gather.

LulkaU nás se žádné tradice typu zapalování svíček, rozříznutí vajíčka atp. nekonají. Jen klasická večeře, zdobení stromečku.

AwPGamerNo tak není to nějak speciální, týden než začnou Vánoce tak sestrojíme vánoční stromeček, aby nadýchla vánoční atmosféra, prostřeme krásně stůl a doprostřed dáme speciální nádobu pro svíčku, která tvoří obrázky a když se zapálí tak to má pěkný speciální efekt. Pak samozřejmě kapřík a bramborový salát, polívka a celá rodina pohromadě. Pak příjdou na řadu dárky pod stromeček, vždy nakoupím něco rodičům a vynahrazuju jim to.

RoxtedyPočas Štedrého dňa držíme pôst až do večere, máme rybaciu aj kapustovú polievku, vždy prestierame pre "pocestného".

Drak94Jíme kapra, dáváme si dárky.

VrabeecU nás tradice spíše vypouštíme, zase na ně nebereme takový důraz, ale třeba si neodpustíme zapálenou svíčku u dlouhého zimního večera.

BH666Nejaké ľudové tradície nerobíme, ale máme tradičnú štedrú večeru.

Hoolder: Naše rodina má tradici, že vstaneme v 5 ráno, poté vyrážíme na hory, navštívíme příbuzné a poté jdeme domů, kde se navečeříme a rozdáme dárky.

kjnMyslím, že normalne zachovalé tradicie, rezanie jablka, pomodliť sa, večera, kostol.

Kub1kMezi naše vánoční tradice patří pouštění lodiček, někdy i zabijení kapra, spíše chytání, to je oříšek. Dále jako každá domácnost zdobíme stromeček.

Brutarys: No tradice, jelikož se Vánoce slaví každý rok tak u nás se z tradic stal nepsaný obyčej, který prostě patří k těmto dnům, a často si ani neuvědomuji že to je tradice, která přímo patří k Vánocům, ale pokud bych měl jmenovat vyjímečnou věc, která se asi nikdy jindy v roce neděje, tak je to táhnutí smrku do baráku.

DoStySpolečně s mou rodinou povečeříme a po večeři rozkrájíme jablka a pouštíme lodičky ze skořápek od ořechu.

3. Otázka -► Jíš ke štědrovečerní večeři kapra nebo si potrpíš na něco jiného? ◄

DiazNa Vánoce jíme kapra, ale děláme si i řízky, protože moje maminka moc kapra nemusí.

PEto: Kapor alebo rybie filé.

Awee (cti ejvi)Rozhodně kapr a bramborový salát. Přes to že mi kosti lezou krkem, někdy doslova, tak kapr k Vánocům neodmyslitelně patří. Nejraději však mám rybí polévku. Ta je prostě best!

LulkaJíme kapra, ale už jsme se shodli, že nám nechutná. Možná letos zvolíme jinou rybu, to se ještě uvidí.

AwPGamerPolévku a kapra s bramborovým salátkem.

Drak94: Zásadně kapra!

VrabeecKapra jsem do této chvíle ještě na Vánoce nejedl, i přes to, že tento plán vyzkoušet kapra máme už delší dobu, ale stejně nakonec míváme nějakou jinou smaženou rybu.

BH666U nás je vždy kapor, rybie filé a rezne.

Hoolder: Klasika, jíme Kapra.

kjnKapra sme nikdy nemali, máme vždy šalát, rezeň, koláče a predovšetkým kapustnicu.

Kub1k: Jak kdy, někdy si potrpím na kuřecím řízku, někdy si dám i zmiňovaného kapra.

Brutarys: Já sním všechno co se ke mě dostane, ale spíše takovej řízek.

DoStyKaždoročně jíme kapra s bramborovým salátem, který nesmí chybět a také máme na výběř, lososa a kuřecí maso.

4. Otázka -► Kdyby si měl/a na Vánoce jediné přání, které by se vyplňilo, jaké by to bylo? ◄

Diaz: Kdybych měl jedno přání o vánocích, tak bych si to jedno přání nechal pro sebe. Jinak by se to přání nevyplnilo.

PEto: Zdravie.

Awee (cti ejvi): Aby bylo vždycky všechno v pohodě.

LulkaKdybych měla jediné přání? Tak by bylo trochu obsáhlé, chtěla bych zdraví a lásku pro všechny a hlavně nějakou tu lásku a štěstíčko pro mě!

AwPGamerVánoční pohodu, klid a hlavně, aby jsme byly všichni šťastní.

RoxtedyByť s tými ľuďmi, s ktorými už nemôžem byť.

Drak94Aby všichni nejbližší byli pořád mezi živými.

VrabeecVzhledem k tomu, že mě už delší dobu trápí určitý zdravotní problém, tak bych byl velice rád, kdybych byl tohoto problému zbaven.

BH666Asi sa čaká také ako láska, ale ja lásku od rodiny, priateľov pociťujem, takže je to vyhrať vo vianočnej lotérii 1,000,000,000€.

Hoolder: Nějaké speciální přání nemám, ale pokud by to bylo možno, tak ať někteří lidé dostanou rozum.

kjnPrestať fajčiť.

Kub1kAbych byl do konce svého života šťastný.

Brutarys: Přání se neříká, pak by se přeci nesplnilo.

DoStyPřánich mám spoustu co bych si přál, ale letošní Vánoce si moc přeji, aby se mi uzdravili mé oči a já mohl vidět, jak je svět krásný a dělat věci, které mě baví, protože bez zraku to nejde. Tedy si přeji jen zdravý a to ne jen pro sebe, ale pro všechny ostatní, ačkoliv vím jak je těžké bojovat s nemoci.

5. Otázka -► Jak jsi reagoval/a když si se dozvěděl že Ježíšek neexistuje? ◄

DiazPopravdě si ani už nevzpomínám. Ale asi vpohodě, protože jsem věděl, že to je od rodiny a dárky se mají dávat s láskou.

PEto: To uz si nepamätám.

Awee (cti ejvi): Cože, on neexistuje???

LulkaNa reakci si nevzpomínám, ale myslím si, že už jsem to velmi brzo věděla, jelikož jsem hledala dárečky po celém bytě.

AwPGamer: Nijak, já to už zístil jak jsem byl malý, jelikož jsem rodiče přistihl jak dávají pod stromeček dárky !

Roxtedy: Nepamätám sa, to bolo 22 rokov dozadu, možno aj viac.

Drak94: Sklopil jsme ocas mezi nohy, a zklamaně jsem odešel do pokoje.

VrabeecNení nad to, když jsem v dětství sepisoval mohutné seznamy přání a dával je na parapetní desku za okno, když v tom do pár dnů dopis zmizel. Poté jsem postupem času tuto věc zjistil, ale nijak jsem tomu nadále nedával nějakou pozornost.

BH666: Bol som smutný a aj šťastný. Smutný, lebo niečo v čo som veril zrazu nebolo a šťastný preto, lebo som mohol rodičom nejak "ukázať moju lásku k nim".

Hoolder:  Těžko říct, je to relativně dlouho, ale určitě jsem byl zklamaný.

kjn: Na toto si už nevzpomeniem, ale bol som určite sklamaný.

Kub1k: Že Ježíšek neexistuje jsem se dozvěděl od dědy, který mi rok co rok nalhával že existuje, ale na konec mi řekl, že je to pouhý výmysl. V tu chvíli jsem byl celkem zklamán, ale zklamání netrvalo dlouho.

Brutarys: Mno je to už delší doba, takže si to moc nepamatuji, ale vím, že to už pomalu přicházelo ve škole, ale nikomu jsem nevěřil! Ale i doma mě to už postupem času začalo připadat divnější a divnější, až jsem si to celé poskládal dohromady, a nakonec jsem se zeptal rodičů jak to je a tu proběhla ta změna, že Ježíšek neexistuje, jelikož jsem na to přicházel sám postupně, nějako mě to nezasáhlo, jenom jsem byl chvíly naštvanej na rodiče za to že mi lhali, ale je to už dost dlouho, takže nemusí být všechno 100% přesné.

DoStyV Ježíška jsem věřil do utlého věku jako každý malý kluk. A v to že neexistuje jsem si připustil až když jsem byl o něco starší a nějak sem na to nereagoval, protože sem byl starší a pochopil sem o čem vánoční svátky jsou. Ale i přesto mluvíme o Ježíškovi do teď.

Rád bych poděkoval zúčastněným, že si na mě udělali chviličku a odpověděli mi na pár otázek. Všem bych chtěl popřát krásné Vánoce a bohatou nadílku.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zúčastnění: [VedeníGS] PEtoDiaz; [Šerif] LulkaAwee; [HLSA CS 1.6] AwPGamerRoxtedy; [HLSA TF #2] Drak94, Vrabeec; [HLSA MC] BH666;

[HL.Support] Hoolder; [CS 1.6 Admin] Brutarys; [GTA SA] Kub1k; [GTA HA] kjn; [HL.DJ] DoSty

 © Sigmousek 2014

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář