{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Rozhovor s eSuba Kviin & germia

Napsal Egii dne 04.05.2015 pro sekci CS:GO
Po trošku kratší době je tu znovu rozhovor. Vždycky to bylo s lidmi, kteří působí nebo působily na Gamesites. Ale dneska je to změna. Nový redaktor Egi nám připravil rozhovor s eSuba holkami a to Kviin a germia.

Zdravím všechny. Dostal jsem takový nápad udělat rozhovor s někým, kdo je mimo působení na Gamesites. Rozhodl jsem se, že to udělám s členkami týmu eSuba a to germia a Kviin!


ByeBye  : Ahoj, tak na začátek nám napiš něco o sobě.
germia  : Ahoj! Ahoj! Jmenuji se Madlenka Moozová a hráči mne mohou znát pod nickem germia. Již pár let hraju pod barvami multiclanu eSuba, a to momentálně v týmu eSuba.ladies CS:GO.  Zároveň se věnuji streamingu a cosplayingu.
Kviin    : Ahoj, jmenuji se Dana a hraji pod přezdívkou Kviin. Jsem CL dívčího celku eSuby. A kdo jsem v osobním životě? Absolventka vysoké školy ekonomického zaměření, která je nyní pracovně celkem vytížena a ve svém volném čase se ráda věnuje kreslení, malbě, sportu, rodině, svému čtyřnohému mazlíčkovi a samozřejmě občasnému popaření s kamarády.


ByeBye : Kdy jsi začala hrát Counter Strike ?
germia  : Na CS:GO přestoupila naše původní CoD4 sekce na začátku roku 2013.
Kviin     : Začínala jsem ve svých 15 letech na základní škole u 1.5ky. Ke hraní mě dotáhl můj brácha a jeho kamarádi, kteří k počítačovým hrám měli vždy velmi blízko.


ByeBye  : Jak dlouho celkově hraješ Counter strike?
germia   : S Counter Strikem jsem začala právě až v roce 2013, tedy něco před dva roky. Předtím jsem hrála CoD4.
Kviin      : Counter-Strike hraji již téměř 11 let, takže se dá říct, že jsem už takový CSkový veterán.


ByeBye : Co je pro tebe lepší 1.6 nebo GO a proč ?
germia  : Nikdy jsem CS 1.6 nehrála.
Kviin    : Tohle je těžká otázka, kdyby se mě někdo zeptal ještě před 3 lety, řekla bych, že rozhodně 1.6ka, protože to byla moje srdeční záležitost. Pokrok ale nikdo nezastaví a nyní už bych se k 1.6ce asi nevrátila. GO si mě naprosto získalo, přestože přechod na něj byl z mé strany velmi rozpačitý. Když ale pominu neustálé updaty, které jsou někdy dosti otravné a nepochopitelné, GO u mě dnes už vítězí a 1.6 si jdu zahrát už jen z nostalgie.


ByeBye : Jak ses dostala do týmu eSuba?
germia  : Po odchodu z mého týmu ProGAYmerS, který se věnoval hraní CoD1 a CoD4, kde jsem byla jediná dívka, jsem se pokoušela složit dívčí tým a dozvěděla jsem se o čerstvě založené dívčí sekci CoD4 v eSubě. Chvíli trvalo, než jsem tým zkontaktovala, ale poté jsme párkrát zahrály a do týmu jsem byla přijata. To bylo už v roce 2010 a od té doby jsem v eSubě a náš tým prochází jen aktualizacemi a změnami.
Kviin     : Na tuto otázku už jsem v minulosti odpovídala. Bylo to absolutní náhodou, nikdy mě nenapadlo o to usilovat. eSubačky tou dobou přecházely z CoD na GO a chyběly jim dvě hráčky, germia mne tehdy oslovila a jelikož mi byly holky velmi sympatické, protože pevné jádro drží již několik let, šla jsem do toho s nimi a jsem velmi ráda, že jsem to udělala.

 Nalevo germia, napravo Kviin

                                                                           Nalevo germia                                                 napravo Kviin

 

ByeBye : Jak často spolu trénujete?
germia  : Trénujeme s týmem pětkrát týdně
Kviin    : Vždy jsme se snažily scházet se 3x-4x do týdne na dvě až tři hodinky. Nyní je to čím dál obtížnější, jelikož má každá z nás své povinnosti – práci, školu... I přesto se snažíme naše časové rozvrhy nějak sjednotit a najít v nich alespoň párkrát týdně trochu času společně zahrát.


ByeBye : Jste všechny členky eSuba ladies kamarádky nebo mezi vámi vládne rivalita?
germia  : V týmu, ve kterém vládne řevnivost, bych nechtěla být a tým od začátku formujeme tak, abychom si s holkami nerozuměly pouze ve hře, ale abychom se spolu dokázaly bavit i jako kamarádky v osobním životě.
Kviin     : Rivalita v týmu je nemyslitelná, aby tým fungoval a nerozpadl se po měsíci. Jsme kamarádky i mimo hru, proto tým takhle dlouhodobě funguje. Samozřejmě neshody a občasná napjatá nálada panuje, ale jsme dospělí lidé a dokážeme si věci na rovinu a v klidu vysvětlit a vyříkat, za což jsem velmi ráda.


ByeBye  : Největší úspěch za celou dobu hraní v eSuba.
germia   : Největších úspěchů jsme s děvčaty zažívaly v dobách CoD4. Žádný ladies tým nás tehdy nedokázal porazit a byly jsme opravdu na evropské špičce. Dílčí úspěchy se dostavily už i ve hře CS:GO, ale na svůj velký úspěch teprve čekáme a řekla bych, že zde potenciál je.
Kviin      : Povedlo se nám několikrát s holkama umístit na bedně v dívčích CUPech a jednou uhrát velmi těsné 4. místo ve smíšeném kvalifikačním CUPu. Tedy zahrát velmi dobře i proti mužským týmům. Často jsme ale při tom byly nuceny měnit sestavu, konkrétně 5. hráčku. Bohužel na mezinárodní dívčí scéně se ukázalo, že velmi pokulháváme a v kvalifikaci na ESWC se nám nepodařilo porazit Ruský tým, a tak ani splnit si sen a podívat se na tak velkou akci.


ByeBye : Nejlepší zážitek z LAN anebo celkového hraní.
germia  : Nejlepším zážitkem je pro mne jakákoliv akce, na které se mohu setkat se svým týmem a vidět se s nimi naživo. Neocenitelným zážitkem byl tedy například Bootcamp našeho týmu v The Nest.
Kviin     : Těžko říct, pro mne osobně je obrovský zážitek každá hra, u které o něco jde a kde se nám daří. To napjetí a adrenalin. Skvělý pocit po každém vyhraném kole, když to v týmu klape, když se daří a když vyklepneme tým kluků ! Ale skutečně dobrý pocit jsem měla na QD, kde jsme jako nově složený tým, chvilku po přestupu holek na CS:GO uhrály velmi dobrý výsledek, proti týmu jance. z bývalých iNfernity a dokonce jsme ze začátku chvíli vedly.


ByeBye : Hraješ ještě jiné hry? Pokud ano, tak jaké?
germia  : Hraju i jiné hry kromě CS:GO. Nejaktivněji asi League of Legends a Call of Duty 2, ale si zahraju i Dota 2, Team Fortress 2, coopy jako je Orcs Must Die 2, Portal 2, Trine, dále třeba Battlefield 3, Survarium, Diablo 3 a hry miluju, takže jedu i SP jako S.T.A.L.K.E.R., Bioshock, Assassins Creed, Fallout 3, Medal of honor a mnoho, mnoho jiných.
Kviin     : Určitě ano, jsem spíše konzervativní hráč, takže moje nejhranější hra mimo CS je LoLko, které ale hraju jen pro zábavu a většinou jen mod ARAM, který je dynamičtější a pro mě zábavnější než normalky. V naší stálé partě skvělých lidí si ale ráda zahraji i Loadout, PAYDAY, Left4Dead 2, Borderlands 2,3 nebo TeamFortress 2.


ByeBye : Co na tohle říkají tvoji rodiče? Mají něco proti, když musíš jet pryč kvůli turnaji či týmu?
germia  : Musím přiznat, že jsem již ve věku, kdy takové věci nemusím řešit.
Kviin     : Naši už si za ty léta zvykli a jelikož mimo hraní zvládám i své povinnosti, tak to berou a do ničeho mi nemluví. Nejsem už žádné dítě, aby mi do takových věcí mluvili. Velkou podporu u nich ale nesklízím.

 

ByeBye : Jak se k tobě chovají ostatní hráči mužského pohlaví?
germia  : K tomuto tématu by se toho dalo napsat velmi mnoho. Ať jde o přehnaně pozitivní chování, kdy je zajímá spíše vzhled, než to, jak kvalitní jsem hráč a prosili o kontakt, aniž by mě znali, tak samozřejmě i negativní chování, kdy nemohou překousnout, že je halt jednou za čas zastřelí holka. Stejně tak se často setkáváme s hrubými nadávkami a snahou o ponižování. Co se týče různých příkladů podobného chování a jak se k tomu my, dívky, stavíme, lze shlédnout celé album na našich stránkách eSuba.ladies, které se tomuto tématu věnuje.
Kviin     : Na tuhle otázku nemám jednoznačnou odpověď. Jsou dva typy. První jsou hejtři, kteří byli, jsou a budou vždy vůči holkám, které hrají, agresivní a budou se je snažit demotivovat a odradit svými hloupými narážkami. Druhou skupinou jsou kluci, kteří dívky v gamingu obdivují nebo je berou minimálně jako rovnocenné. Naštěstí jsem dost velký flegmatik a tu první skupinu celkem úspěšně ignoruji.


ByeBye : Jaký tým považuješ za největšího konkurenta?
germia  : Náš tým eSuba se primárně soustředí na to, aby exceloval na domácí československé scéně, kde momentálně nemáme konkurenci. Proto se snažíme
hrát proti zahraničním týmum, ve kterých jsou našimi největšími konkurenty asi německý tým Alternate, nebo polský tým Alsen.
Kviin     : V současné době v tuzemsku žádná rivalita ani konkurence zdá se nepanuje. Ani nevím, zda nějaké týmy na scéně jsou, často totiž zanikají po pár měsících, nebo nejsou aktivní.. CUPů a turnajů jen pro dívky taky ubývá, na ESL už nejsou snad téměř vůbec podporovány, takže počítám, že i zbytek týmů, pokud nějaké jsou, to v této době pojímají stejně jako my a to sejít se, zatrénovat si a pobavit se u hry..


ByeBye : Tvůj nejoblíbenější skin v CS:GO
germia  : Nejoblíbenější skin v CS:GO je skin Case Hardened. Jako mnoha dívkám se mi líbí barvy a tento duhový skin jimi překypuje. Stejně tak oceňuji to, že k tomuto skinu existují real-life ekvivalenty, protože se tyto duhové barvy dají vytvořit tzv. cementováním i na povrchu skutečných zbraní. Je to navíc jeden z nejoriginálnějších skinů co se týče rozmanitosti patternu a každý je zcela a naprosto jiný a já originalitu zbožňuju.
Kviin     : Určitě P90 Death by Kitty, kterou jsem dostala jako dárek minulý rok od mých milovaných děvčat a série Redline – AK a AWP


ByeBye : Balí vás často kluci? Napíše ti někdo že se  do tebe zamiloval?
germia  : Je to jedna z věcí, se kterou se při hraní her setkáváme. Je to však zcela pochopitelné, protože jsou dívky (i přes určité zlepšení) na herní scéně stále    minoritou. Je jim tedy věnována větší pozornost, než by jim byla věnována v jiných prostředích a s tím souvisí i zvýšený zájem opačného pohlaví.
Kviin     : Jelikož je většina hráčů už mladších než já, nedá se mluvit o nějakém balení xD Pro mne je tohle téma už trochu pasé. Ale samozřejmě se občas objevují obdivné texty nebo sexuální narážky na náš účet. Já osobně už hodně svět her a reálný svět odlišuji. S lidmi, se kterými pravidelně hraji, se také vídám a jen málokdy se seznámím přes hru s někým novým-zajímavým, kdo by mohl přibýt mezi skutečné kamarády.

 

Top 5 otázek (rychlé odpovědi)


ByeBye : Counter-Terrorist nebo Terrorist?
germia  : T.
Kviin     : CTčka       


ByeBye  : M4A1-S nebo M4A4? – M4A1-S
germia   : M4A4
Kviin      : M4A1-S


ByeBye : Nejoblíbenější mapa?
germia  : Cobblestone.
Kviin     : dust 1,2, mirage, kýbl

 

ByeBye  : Neoblíbenější celosvětový tým?
germia   : eSuba
Kviin      : nindžové v pyžamách, z dívčí scény BMG


ByeBye : USP-S nebo P2000?
germia  : Ani jedno
Kviin     : P2000


Tak já bych chtěl poděkovat holkám za tento rozhovor Nezapomeňte navštívit eSuba Kviin eSuba germia a také eSuba ladies facebook stránku!

 

 

Autor: Egii; Zobrazeno: 8421x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář