{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

EU LCS - Summer split

Napsal eFkacko dne 29.07.2015 pro sekci LOL
Vážení přátelé, letní split evropské LCS je za námi a my Vám přinášíme shrnutí. Kdo si vedl nejlépe? Kdo se dostal do play-offs a bude moci bojovat o evropský titul? A jak si vedl český zástupce Freeze s týmem Copenhagen Wolves? V článku se více zaměříme na tým Fnatic a jeho proměny. Vše a mnohem více v tomto článku!

EU LCS - Summer Split

Vážení příznivci League of Legends, je to několik málo dní, kdy se jak v Evropě, tak i v Americe dohrály poslední zápasy LCS. A my se poohlédneme v tomto článku právě za Evropskou letní částí LCS. O Americkém letním splitu LCS si povíme v dalším článku, který bude vydán co nevidět. 

Tým Fnatic přepisoval dějiny

Nejdelší win-streak LCS drželi Fnatici z roku 2013, kdy dokázali osmkrát za sebou porazit své oponenty. Již několik týmů bylo blízko k překonání tohoto rekordu, ale vždy u posledního krůčku k překonání rekordu zaváhaly. V letošním jarním splitu se to málem podařilo týmům SK Gaming a H2K. 

Kdo by to byl čekal, že tým, jenž takřka kompletně změnil svou sestavu, bude na vrcholu? 

Psal se rok 2015 a tým Fnatic se po neúspěchu na Worlds začal pomalu, ale jistě rozpadat. 

známá sestava z roku 2014 - zleva: sOAZ, Cyanide, xPeke, Rekkles, YellowStar

Cyanide prohlásil právě po neúspěchu na Worlds konec své profesionální hráčské kariéry.

xPeke si konečně splnil svůj sen a založil si vlastní tým Origen. Do nového týmu se přidal Mithy - jeden z nejlepších evropských supportů, který byl v minulosti bohužel za svou toxicitu zabanován z progaming scény. Svůj trest si avšak odpikal a tak se mohl připojit ke svému příteli xPekemu. Do týmu přichází velká posila Amazing, který opustil po šampionátu jeden z nejsilnějších týmů v Americe - TSM. Mithy si k sobě vybral za ADC Nielse, jenž neměl žádné zkušenosti z podia LCS. Nicméně v challengeru byl velice známý a mnoho profesionálních marksmanů mělo s ním v soloQ nemalé problémy. 

sOAZ, obávajíc se budoucnosti Fnaticů, opouští tým také a stává se tak poslední součástkou do kompletního xPekeho týmu - Origen.

Rekkles, mladý talent, neví, co má dělat. Před očima se mu boří tým Fnatic a tak odchází do konkurenčního týmu Alliance, který se později přejmenovává na Elements

V týmu tak zůstává pouze YellowStar, který jako nový kapitán týmu spolu s koučem Deilorem hledá nové posily do týmu. K sobě na bot-linku si sám vybírá Steelbacka, svého krajana. Deilorovi se podaří v Koreji ukořistit jednoho z nejlepších hráčů - Huniho, který se však odchodu z Koreje bojí, neboť anglicky absolutně neumí. A tak si po dohodě s Deilorem s sebou bere Reignovera, mladého šikovného junglera. Ačkoli oba korejští hráči měli problémy s výzem, nakonec se vše včas vyřešilo a oba se do Evropy dostali. Do týmu přichází nakonec Febiven, mladičký talent, který se právě dostal s týmem H2K do evropské LCS, a tak H2K bude muset hledat nového midaře. Netrvá to dlouho a H2K si najde kvalitní náhradu - známeho korejského hráče Ryu.

Nová sestava Fnatic v roce 2015 - Spring split - zleva: Febiven, YellowStar, Huni, Reignover, SteelBack

Tým začíná trénovat a blíží se první zápas jarní části LCS proti velkému rivalovi - Elements. Všichni jsou zvědaví na tento zápas, neboť silný celek Elements právě obohatil své řady o již zmiňovaného Rekklese a tým Fnatic teď skýtal samé nové tváře - mimo lídra YellowStara. Moc lidí do nového celku naděje nevkládalo, všichni tipovali Elements za téměř jasné vítěze. 

Avšak co se nestalo. Fnatici deklasovali soupeře a všichni si hned nový tým oblíbili. Fnatici začali vyhrávat další a další zápasy. Sláva týmu rostla a všichni si zamilovali roztomilého baculdu Huniho, jenž táhnul svůj tým. Svou oblibu si získal díky svému humoru a svým vtipným hláškám. Tady je menší ukázka.

Jeden z nejlepších toplinerů na Světě - aneb vtipný Huni

Fnatic spolu s SK Gaming vévodily žebříčku po základní části, a tudíž se dostali automaticky do semifinále play-offs. Ve finále play-offs jarního splitu se setkali Fnatici a čerstvě nový tým v LCS - Unicorns of Love. Fnatici vyhráli těsně 3:2 na zápasy a stali se tak jarními šampiony evropské progaming scény.

YellowStar a Huni se radují z evropského titulu

Před letním splitem se odehrálo mnoho přestupů. Jeden z nejvýznamnějších byl návrat Rekklese zpět do barev týmu Fnatic

Rekkles byl hodnocen minulý rok jako jeden z nejlepších marksmanů na Světě. Všichni byli zvědaví, jak se předvede opět ve svém domácím týmu. Očekávání byla velká.

Tým jasně vyhrál první tři týdny letního splitu, a tak s bilancí 6-0 se pohyboval s týmem Origen, který si dokázal najít cestu do LCS přes Challenger series a stal se tak novým týmem v evropské LCS letního splitu, na vrcholu tabulky. Všichni byli nadšení z Rekklesova comebacku a ještě více z úspěšnosti týmu Origen. Ve čvrtém týdnu letního splitu se utkali právě tyto dva týmy a šlo opravdu o vyhrocený zápas, neboť šlo o to, kdo se udrží na čele tabulky. Fnatici jasně deklasovali Origen a ujistili si tak 1. místo v žebříčku evropské LCS.

Aktuální úspěšná sestava týmu Fnatic

Fnatici stále vyhrávali a nedokázali najít své přemožitele. V 5. týdnu překonali svůj win-streak rekord a do dalšího týdne šli se skorem 10-0! Ovšem každý další zápas Fnatici vyhráli, a tak se stali nepřemožitelným týmem letního splitu LCS - s bilancí 18-0! To se nikdy žádnému týmu nepodařilo! 

Další kuriozitou, která se nikdy nikomu nepodařila, byla ta, že během posledních 5. týdnů byli dostali ohodnocení všichni hráči týmu Fnatic MVP (most valuable player). A co víc, dále dostal i cenu MVP kouč Deilor! A to nikdy nebyla udělena cena kouči. Fnatici tedy prožívají nejlepší chvíle. Budou tak úspěšní i v play-offs - v bojích o letního šampiona? A jak se jim podaří na Worlds, které letos hostí evropská metropole - Berlín?

Konec základní části

Konec základní části dopadl tedy následovně:

Fnatici bez jediného záváhání spolu s Origen si pojistili semifinálové vstupenky do play-offs

Týmy H2K, Unicorns of Love, Roccat a Giants Gaming se dostali do play-offs. Budou ale muset ale podstoupit čtvrtfinálová klání.

Tým Elements si udržel místo v příštím roce v evropské LCS.

Gambit Gaming a SK Gaming, kterým se letos nevedlo, budou muset obhajovat svá místa v nejvyšší evropské soutěži v tzv. Promotion turnaji.

A nakonec celek Copenhagen Wolves, kterému se poslední dny začalo dařit, musí opustit LCS a dostává se tak do Challenger series. Zde právě publikoval jediný český zástupce - Freeze. Vzhledem k jeho výkonům bychom se nemuseli ale bát, neboť jiný tým bude o něj určitě bojovat. Zda-li se ale jiný tým bude pokoušet ukořistit Aleše Kněžínka, to je ve hvězdách. My mu můžeme pouze popřát hodně štěstí. 

 

Zanedlouho se budete určitě moci těšit na shrnutí letního splitu - NA LCS 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář