{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

NA LCS - Summer split

Napsal eFkacko dne 02.08.2015 pro sekci LOL
Milí přátelé, nedávno jsme se mohli dozvědět, jak dopadla evropská LCS. Dočetli jsme se taktéž o menší historii týmu Fnatic. Avšak teď Vám přinášíme informace z dalekého západu - z americké půdy. V článku se dozvíte, jak americké celky během letního splitu spolu soupeřili a poznáte vítěze základní části! Více už v článku.

NA LCS - Summer split

V nejzápadnějším kontinentu naší planety nebylo zcela jasné, který tým bude vládnout žebříčku letní části americké LCS. Oproti evropské scéně byla americká více vyrovnanější a strhující. Nikdo neměl tušení, kdo se stane králem základní části, jako tomu bylo v Evropě, kdy Fnatici jasně dominovali s bilancí 18-0. Již od začátku letního splitu se na čele žebříčku základní části střídalo hned několik týmů. Nejdéle jsme na čele tabulky viděli týmy: Counter Logic Gaming, Gravity Gaming a Team Liquid. Nejúspěšnější americký tým - Team SoloMid (TSM), se držel na vrcholu tabulky taktéž, nicméně nikdy nedokázal přesvědčit svými výkony a ujistit si tak první pozici.

Známí finalisté Cloud 9 a TSM se letos neutkají

Každý by si klepal na čelo, kdybychom mu před letním splitem řekli, že tým Cloud 9 se nedostane do Play-offs a že TSM nebudou po základní části na první příčce. Letošní letní split byl pro Cloud 9 zřejmě nejhorší ze všech. Jakoby nestačilo, že letos poprvé C9 měnilo svou sestavu. Na začátku splitu odešel Hai, jenž měl zdravotní problémy se zápěstím. Tým si však našel velmi kvalitní náhradu - Incarnati0na, mladého dánského soloQ hráče, který neměl žádné zkušenosti z progaming scény. 

Hai a nová posila z Dánska - Incarnati0n

Všichni byli zvědaví, jak se bude dařit nové tváři C9, která musela hned první zápas letního splitu čelit Bjergsenovi, jednomu z nejlepších mid-linerů Ameriky a i celého Světa. Cloud 9 ale nakonec dokázali porazit TSM

Po prvních týdnech se na vrcholu tabulky velebily týmy Counter Logic Gaming a Team Luqiud

Přibližně v půli letního splitu to s Cloud 9 nevypadalo vůbec dobře. Tým se pohyboval ve středu tabulky. Meteos nebyl spokojen se svými výkony a tak z pozice junglera odešel. Do týmu se vrací Hai, který avšak nezasedá mezi své spoluhráče jako midař, nýbrž jako "nový" jungler. Tým bojuje a play-offs. 

Schyluje se ke konci základní části a na vrcholu tabulky vévodí překvapivě Gravity Gaming. Counter Logic Gaming a Team Liquid ztrácí pouze jednu výhru na průběžné vůdce tabulky. O několik výher pozůstává TSM a Team Impulse

A je to právě Team Impulse, kterému se podařilo vyhrát šestkrát za sebou v posledních zápasech. Bohužel XiaoWeiXiao má menší aféru. Boostil účet na zakázku a žádal za svou práci kolem 1400$! Společnost Riot Games však na to přišla a ihned viníka potrestala banem. XiaoWeiXiao si tak play-offs se svým týmem nezahraje a zkomplikoval tak týmu i šanci dostat se na Worlds, které letos hostí evropská metropole - Berlín.

XiaoWeiXiao může dát letos sbohem americké LCS a nejenom jí...

Konec základní části

 Team Liquid Counter Logic Gaming si pojistily vstupenky do semifinále play-offs. Team Liquid bude mít lepší los, neboť v zápase o právě zmiňovaný lepší los vyhráli nad CLG.

Team Impulse, Gravity Gaming, Team SoloMid a Team Dignitas se probojovali do čtvrtfinálových klání a zúčastní se tak play-offs.

Cloud 9 letos bohužel do bojů o letního šampiona nezasáhne. 

Team 8 spolu s Enemy eSports se budou snažit obhájit si své místo v americké LCS v tzv. Promotion turnaji.

A nakonec Team Dragon Knights bude muset opustit nejvyšší americkou soutěž.

pavouk play-offs

Za několik málo týdnů odstartujou play-offs jak v Evropě, tak i v Americe. Ale nemusíte se bát! Brzy Vás budeme informovat.

 zdroj tabulek: tryhard.cz

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář