{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Facebook Update 2015

Napsal Whoik dne 12.10.2015 pro sekci GS
Největší sociální síť na světě Facebook se dočká letos největšího updatu, který se dotkne i vás, tedy koncových uživatelů. Přibudou nové možnosti, staré věci se trochu promění a některé naopak úplně zmizí. Jestli se vám změny budou líbit nebo ne se můžete rozhodnout po dočtení tohoto článku.

Začátkem října (Oktober) byl vpuštěn mezi lidi v Kalifornii a Velké Británii Facebook update, který upravuje hned několik věcí ve vašem profilu pro mobilní telefony. Dále se taky v blízké budoucnosti dočkáme úpravy u tlačítka like, kterému přibude pár konkurentů. Začněme však s tím nejbližším updatem, tedy mobilními profily.

Tou největší novinkou je zasažen profilový obrázek. Nyní se totiž nebude dát hovořit pouze o profilovém obrázku, nýbrž i o profilovém videu. Facebook umožní uživatelům si místo klasické "profilovky" nahrát vlastní nekolikavteřinové video a nastavit si jej jako profilový obrázek. Návštěvníci vašeho profilu tak budou moci lépe poznat hned na první pohled, kdo že se to za daným profilem skrývá.

Facebook tak činí právě proto, aby uživatelé mohli lépe vyjádřit sami sebe a dát jim tak trochu volnosti. Navíc v posledním čase oproti minulosti přibývá na Facebooku stále více klasických videí, velikou oblíbenost mají taky Vine videa, a proto se nová možnost jeví jako logický krok, jak být zase o krok blíž moderním trendům.

A aby vaše snaha o natočení videa nevyšla vniveč, Facebook se přičiní také o to, aby váš profilový obrázek byl více na očích. Zatímco nyní se nachází na levém kraji obrazovky, po updatu bude přesunut přímo doprostřed. A navíc se zvětší také jeho velikost. Takže bude zcela nepřehlédnutelný.

To ovšem není ohledně profilových obrázků všechno. Přibude totiž možnost si nastavit obrázek pouze po určité časové období. To znamená, že pokud se bude blížit například velký fotbalový zápas, můžete si nastavit na pár dnů či hodin logo vašeho oblíbeného týmu a po zápase se vám obrázek vrátí do normální podoby. Budete tak mít o starost méně. Jiné využití může přijít vhod, pokud jedete na dovolenou. Právě nastavením týdenního obrázku s pláží dáte hned jasně najevo, kde vám je asi konec.

Nicméně ani to ještě není vše. Velkým úspěchem totiž skončil pokus, kdy při oslavách Gay Pride Facebook nabídl uživatelům možnost si přes svůj obrázek dát filtr, který značil podporu homosexuální menšiny. Nyní přibude takových filtrů více a budete tak moci dávat najevo své postoje při podobných událostech pouhým filtrem.

Další změna se týká vámi publikovaných fotografií, které budete nyní moci upravovat před uveřejněním mimo jiné i svými výtvarnými schopnostmi. Budete tak do nich moci kreslit, psát a jinak vyjádřit svou fantazii.

Výše popsané změny nejsou jediné, nicméně ty další nejsou již natolik podstatné a budete si jich moci všimnout až při samotném použití.

Mimo změn pro mobilní Facebook se uživatelé dočkají také změny klasického Facebooku. K tlačítku Like přibudou další možnosti, jak reagovat na něčí příspěvek nebo status. K dispozici bude hned několik emotikonů, kterými budou moci uživatelé vyjádřit svůj názor na daný příspěvek. Nicméně mezi novými emotikony stále není zařazeno tlačítko Dislike, po kterém veřejnost již dlouho volá.

Co na změny říkáte? Vyjádřete své názory a pocity do komentářů, ať už pomocí smajlíku nebo třeba i obrázku či videa :) A samozřejmě nezapomeňte podporovat naši Facebook stránku GAMESITES.CZ

Autor: Whoik; Zobrazeno: 4789x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář