{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Fotbal nebo auta? Co tak obojí?

Napsal Whoik dne 05.02.2016 pro sekci GS
Jednou z největších novinek na herním trhu posledního roku byla hra s názvem Rocket League. Už název zní přitažlivě, no nejde jen tak lehce odhadnout, co se pod ním ukrývá. A právě proto se vám tuto hru chystám představit zároveň s pořádáním další turnaje na Gamesites.

Fotbal a auta patří mezi nejoblíbenjší odvětví ve světě her. A proto se kombinace těchto dvou zdá jako rozumný nápad. Stejně tak se to zdálo tvůrcům hry Rocket League, kteří se do takového projektu pustili. A určitě neprohoupili. Spousta z vás si určitě vzpomene na hru Bumper Ball, kterou jste mohli drtit ve webovém prohlížeči proti kolegovi na jedné klávesnici. Rocket League posouvá jak hratelnost, tak i zábavu ještě o úroveň výše.

K vysvětlení samotné hry toho opravdu není moc třeba. Jezdíte v autě a snažíte se dopravit balon do soupeřovy brány. Jakkoliv jednoduše může tohle znít, až tak úplně snadné to není. Proti vám totiž nestojí jen soupeři, ale také gravitace a nevyzpytatelnost odrazů balonu od mantinelů. Hraje se totiž na uzavřených hřištích, které mají jak boční stěny, tak i strop.

Začátky hraní byly i pro nás obtížné, na záznam se můžete podívat zde:

Zápas začíná buly uprostřed hřiště, kam máte stejně daleko jako soupeř. Hra je přerušena jen tehdy, padne-li gól. Jeden zápas trvá 5 minut, ale nenechte se zmást, i v této době se toho může stát opravdu mnoho. Hra nabízí módy 1vs1, 2vs2, 3vs3 a maximem je 4vs4. Všechny módy, kromě 4vs4, můžete hrát jak ranked, tak pouze pro zábavu bez bodového ohodnocení.

Ovládání samotného autíčka není nic složitého. Můžete používat buď klávesnici anebo gamepad. Ve hře využijete klasická tlačítka W,A,S,D, dále skok, ruční brzdu a boost. Boost je jedna z nejdůležitějších věci ve hře, neboť je to nitro, kterým zrychlíte svůj pohyb. Tento boost můžete průběžně doplňovat díky všudypřítomným políčkům nebo kuličkám, které vám tuto sílu dávají. O něco pokročilejší pohyb můžete provést také díky boostu. Můžete totiž vzlétnout a zasáhnout míč ve vzduchu. Pokud je tato technika vypilována k dokonalosti, získáte obrovskou výhodu oproti ostatním hráčům.

Díky zábavnosti této hry se v ní pořádají různé turnaje a Gamesites nemůže zůstat pozadu. Již jsme pořádali jeden turnaj pro dvojčlenné týmy, nyní 5.2. se uskuteční turnaj pro týmy o třech členech. Místa je stále dost, proto neváhejte a pojďte si zasoutěžit. Turnaj najdete ZDE. Pokud hru ještě nevlastníte, je k dostání na steamu za 20 dolarů.

Turnaje budeme pořádat s větší četností, ať máte možnost ukázat své hráčské umění. Rozhodně neváhejte se zúčastnit i dalších turnajů, o kterých se dozvíte v další novince, kterou si pro vás připravil Smokeyy.

Autor: Whoik; Zobrazeno: 2938x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář