{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Tipovačka na Mistrovství Evropy ve fotbale 2016

Napsal Smokeyy dne 07.06.2016 pro sekci GS
Jako každé čtyři roky se odehraje Mistrovství Evropy ve fotbale, kde bude hrát i Česká a Slovenská reprezentace. S turnajem vám přinášíme i Tipovačku, kde budete moci tipovat na vítěze ME, konečné pořadí skupin, výsledků zápasů a mnoho dalšího. V novince se dozvíte systém hraní na Mistrovství Evropy a krátkou historii obou reprezentací, včetně Československé.

Již v pátek 10.6.2016 ve 21:00 bude zahájen první zápas mezi pořadatelskou zemí Francií proti Rumunsku na Mistrovství Evropy ve fotbale 2016. My vám přinášíme tipovačku, kde budete tipovat výsledky zápasů, střelce, konečného vítěze, pořadí skupin a další možnosti, které se dozvíte níže. 

 

Veškerá tipovačka bude probíhat ve fóru v nově vytvořené sekci ZDE.

 

 

Pojďme si ale nejdříve představit kvalifikované týmy asystém na EURO 2016 a také systém naší tipovačky.

Na EURO 2016 se mohlo kvalifikovat celkem 23 týmů, nepočítaje pořadatelské země (Francie). Český i Slovenský výběr se do turnaje kvalifikoval také, přesněji do skupiny D a B. Všech 24 celků je rozděleno celkem do šesti skupin po čtyřech, kde se hraje systémem každý s každým. Po odehrání všech zápasů postupují první dva týmy z každé skupiny do osmifinále play-off. Týmy ze třetího místa jsou zapsány do jedné tabulky, ze které postupují čtyři nejlepší. Pro ostatní týmy turnaj končí. Play-off se hraje vyřazovacím systémem (pavoukem) na jeden vítězný zápas, kde v případě remízy po základní hrací době, je nařízeno prodloužení, případně penalty. Rozlosování se můžete dočíst v tabulce, kde je i vypsáno bodování hráčů.

 

Zde máte přehled o kvalifikovaných týmech, rozdělený do skupin:

Skupina A

 Francie -  Švýcarsko -  Rumunsko -  Albánie

Skupina B

 Rusko -  Slovensko -  Anglie -  Wales

Skupina C

 Polsko -  Německo -  Severní Irsko -  Ukrajina

Skupina D

 Česko -  Chorvatsko -  Turecko -  Španělsko

Skupina E

 Švédsko -  Itálie -  Belgie -  Irsko

Skupina F

 Rakousko -  Portugalsko -  Island -  Maďarsko
 
 
V případě shodnosti bodů dvou a více týmů ve skupině určuje lepší pořadí následující kritéria:
a. - počet bodů ze vzájemných zápasů
b. - skóre ze vzájemných zápasů
c. - vyšší počet vstřelených gólů ze vzájemných zápasů
d. - skóre ze všech zápasů ve skupině
e. - vyšší počet vstřelených gólů ze všech zápasů ve skupině
f. - žebříček fair-play (EURO 2016)
g - koeficient
 
 

A nyní k systému naší tipovačky. Tipování je rozděleno na čtyři části, a to na tipování na celkové výsledky turnaje, pořadí týmu ve skupinách A-F, pořadí třetích týmů a postupné tipování, kde budete tipovat na výsledky a střelce na každý zápas zvlášť. Na první tři části tipování se tipuje pouze do zahájení turnaje, tedy do 10.6.2016 cca 21:00. Na čtvrtou část tipování se tipuje průběžně. Na každý hrací den bude vytvořen jeden topic v sekci s Tipovačkou, kde budete moct tipovat na každý zápas zvlášť. Během tohoto tipování máme pro vás připraveno i malé překvapení.

 

1. Tipování na celkové výsledky Mistrovství Evropy ve fotbale 2016

- Umístění na stupni vítězů [1., 2., 3./4. tým v konečném pořadí] (Přesné pořadí 19 bodů, tipnutí jednoho týmu správně 4 body)
- Nejlepší střelec turnaje (7 bodů)
- Nejlepší brankář turnaje (7 bodů)
- Celkových počet branek v turnaji (4 body za přesné tipnutí, 1 bod za tipnutí +/- 10 gólů)
- Jak daleko dojde Česko (3 body)
- Jak daleko dojde Slovensko (3 body)
- Nejvíce červených karet [Tým] (3 body)
 

2. Tipování na základní skupiny

- Tipnutí přesného pořadí na konci skupiny (7 bodů)
- Tipnutí přesného umístění daného týmu (2 body)
- Nejlepší střelec po základních skupinách (3 body)
- Tým s nejhorším skóre (3 body)
 

3. Tabulka třetích týmů

   Zde budete tipovat všech šest týmů ze třetích míst, které jste tipovali v základních skupinách.
 
- Tipnutí přesného pořadí na konci skupiny (9 bodů)
- Tipnutí přesného umístění daného týmu (1 body)
 

4. Postupné tipování

   Po skončení jednoho hracího dne automaticky začíná tipování na nový hrací den. Ke každému dni bude přiřazeno jedno téma. Zápasy budou vypsány v jednotlivých tématech.
- Přesný výsledek zápasu (5 bodů)
- 3 střelci z každého zápasu (1 bod za každého, 5 za všechny správně)
- Uhodnutí vítěze utkání (1 bod)
- Tým s více střelami na bránu (1 bod)
 
 

Něco z historie

Přehled mistrů Evropy 

 Československá fotbalová reprezentace se na Mistrovství Evropy ve fotbale kvalifikovala 3x z devíti turnajů, ale vždy z nich těžila medaile. Poprvé se kvalifikovala na první turnaj v roce 1960, který se konal ve Francii. Tehdy se kvalifikace účastnilo sedmnáct reprezentací, kde pouhé čtyři mohli obsadit místo na finálový turnaj. Staly se jim týmy ze Sovětského svazu, Francie, Jugoslávie a samozřejmě Československa. Titul převzali hráči sborné, které porazilo hráče z Jugoslávie a bronzové medaile těžili reprezentati z Československa. Poté se reprezentace představila až na turnaji v roce 1976, kde se přes kvalifikaci probojovali také týmy ze Západního Německa, Jugoslávie a Nizozemska. Bronzové medaile těžili Nizozemci, ve finále se utkali naši se Západním Německem, které jsme vyhráli po penaltovém rozstřelu. V roce 1980 se v Itálii znovu kvalifikovala naš reprezentace, ovšem tam jsme znovu brali pouze bronz, po výhře nad domácí Itálií. Titul brali Západoněmci, po výhře nad Belgií. Po rozdělení Československa se rozdělily i reprezentace. Slovenská reprezentace se na EURO probojovala letos poprvé.
 
 
 Česká fotbalová reprezentace se zúčastnila všech Mistrovství Evropy ve fotbale. Hned na prvním, v roce 1996 v Anglii čeští fotbalisté těžili stříbrné medaile, což je v existenci samostatné České republiky největší úspěch (vč. Mistrovství světa a Letních Olympijských her). Tehdy ve finále nestačila na výběr z Německa, která si obstarala už třetí titul a je tímto jedna z nejúspěšnějších v Evropě. Další medaile jsme těžili na ME 2004 v Portugalsku. Tehdy se reprezentace nedostala v semifinále přes Řecko, které vyhrálo v tomto turnaji svůj první titul. Ve finále porazila domácí Portugalce. Na ostatních turnajích reprezentanti nedokázali postoupit ze základní skupiny (2000 a 2008) a nebo se dostat přes čtvrtfinále (2012).
 
Sestřih z finálového zápasu ME 1996 (Německo 2:1 Česko po prodloužení)
 
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář