{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Tipovačka na EURO 2016 má svého vítěze

Napsal Smokeyy dne 12.07.2016 pro sekci GS
EURO nám končí a s ním nám končí i naše Tipovačka. Na trávníku jsme mohli vidět celou řadu příjemných i nepříjemných překvapení, ale nakonec se k titulu dostalo neporažené Portugalsko. Tipovačku skoro celou dobu vedl jeden hráč, přes základní skupiny, i přes play-off. Také jsme v play-off přišli s novinkou, vzájemných soubojů mezi hráči, pomocí vyřazovacího pavouka. Do finále se probojovali dva hráči z pátého a sedmého místa. Kdo nakonec vyhrál soutěž a kdo celou tipovačku? Tipoval si taky? Kolikátý si skončil? Pojďme se to dozvědět.

Krátké ohlédnutí za Mistrostvím

 

Mistrovství Evropy ve fotbale 2016 se konalo ve Francii. První výkop proběhl 10.6.2016 ve 21:00 na stadiónu Stade de France, v Pařížském Saint-Denis, kde také Portugalci slavili svůj úspěch. Turnaje se zúčastnilo 24 národních týmů. Mimo pravidelných týmů jako Španělska a Německa, dostalo šanci si zahrát i výběr z Islandu, Albánie, nebo Slovenska, který si zahráli na EURU poprvé. Na turnaji bylo viděno několik zajímavých překvapení, např. postup Islandu až do čtvrtfinále, nebo samotná výhra šampionátu výběru z Portugalska. Celkově se šampionátu zúčastnila sedmkrát. Třikrát brala bronz a jedenkrát stříbro, na svém domácím turnaji. Jednou byla vyřazena už ve čtvrtfinále Německem a jednou dokonce v roce 1996 i výběrem z České republiky. 

 Ve finálovém zápase Portugalsko - Francie měla více gólových příležitostí Francie, ovšem s jediným gólem nakonec uspěl Éder a tím zajistil titul pro mistra Evropy Portugalsku. Posuďte sami.

Česká fotbalová reprezentace nakonec nepostoupila ani ze skupiny, ikdyž někteří věřili v postup. V prvním zápase prohráli se Španělskem 1:0. Ale nechybělo málo, aby Češi získali ze zápasu alespoň bod, gól totiž padl několik minut před koncem základní hrací doby. V druhém zápase srovnali z 0:2 na 2:2 proti Chorvatsku, kde se pár minut před koncem kopala penalta ve prospěch Česka. Poslední zápas Češi nezvládli s Tureckem a prohráli 0:2 a tak byl postup už nemožný jak pro Česko, tak stejně i pro Turecko.

 

Slovenská fotbalová reprezentace se dostala dále než Česká. V prvním zápase sice nezvládla zápas proti Walesu (2:1), který nakonec vyhrál skupinu, nakonec si ale zajistila tři body ze zápasu s Ruskem, který vyhráli 1:2. Pak už zbýval jedině zápas s Anglií, kde výhru nečekal asi nikdo, ale nakonec Slováci ten vydřený bod získali a tak už byl postup se čtyřmi body skoro jistý. Ovšem v osmifinále narazili na Německo, které je smetlo výsledkem 3:0 a tak nakonec jeli domů. I tak Slováci budou na první Mistrovství Evropy vzpomínat ještě dlouho v dobrém.

 

Leader už od začátku

 

A nyní k naší tipovačce. Tipovačky se zúčastnilo celkem 42 hráčů. Celkem se rozdalo v tipovačce až 3 552 bodů, kde průměrně na každého hráče připadá až 85 bodů. Přes sto bodů si v tabulce mohlo napočítat až 17 hráčů a ikdyž pro mě ze začátku nečekaně, si nakonec tři hráči napočítali až přes 200 bodů. V tipovačce se na první pozici pohybovali jen tři hráči, ze všech dvaačtyřiceti. Jako první se leadrem stal hráč f4t4l1ty, den poté piri a od 12.6. nepřekonaný David9. Ten vedl tabulku celou základní skupinu a dokonce i celé play-off. Po finále tabulku vedl stále a napočítal si přesně 200 bodů, tak už jen zbývalo spočítat zbylé tipy za celkové výsledky, ze soutěže a další. Při počítání jsem stále nechtěl sám pro sebe tipovat kdo to vyhraje, nakonec to bylo víceméně jasné. 

Celou tipovačku s 223-mi body vyhrává hráč David9, který byl od 12.6. až do samotného konce nepřekonán na prvním místě.

Před ostatnimi vedl dlouho dobu, někdy před druhým hráčem i okolo dvaceti bodů, nakonec bych chtěl ale poblahopřát i hráči, který mu v posledních dnech nejvíce šlapal na paty. Tento hráč si nakonec nese s 213-ti body druhé místo. Je to hráč f4t4l1ty. Na 3. místě se také dlouho držel jeden hráč, i když po finále ho předehnal hlavní admin GTA Sk1ll3r7. Tento hráč je postrach hokejových tipovaček. Správně, jedná se o šerifa Awee (cti ejvi), který se umístil se 204-mi body.

 

 

Ocenění

Oceňovalo se jak za nejlepší umístění, tak za nejvíce bodů v každém dni, včetně tipování celkových výsledků a umístění týmů. Oceňovalo se body do turnajové tabulky, kde si je můžete později směnit za VIP na libovolný server, web, nebo TeamSpeak. Pojďme si říct, kdo kolik bodů dostal.

1. místo - David9, 5 bodů + ikonka na TeamSpeak
2. místo - f4t4l1ty, 4 body
3. místo - Awee (cti ejvi), 3 body
4. místo - Sk1ll3r7, 2 body
5. místo - dott, 1 bod
 
Za nejvíce bodů v každém tipovacím dni ↓
 
- f4t4l1ty, celkem +3 body
- Silenth, celkem +3 body
- CptReX, celkem +3 body
- Ovie, celkem +3 body
- David9, celkem +2 body
- Awee (cti ejvi), celkem +2 body
- dott, celkem +2 body
- Smokeyy, celkem +2 body
- Sk1ll3r7, celkem +1 bod
- Diaz, celkem +1 bod
- Jadberg, celkem +1 bod
- piri, celkem +1 bod
- pacer, celkem +1 bod
- Whoik, celkem +1 bod
- ViktorOnlyJB, celkem +1 bod
- KOFOLA, celkem +1 bod
 
 

King of the Hill - Abych nezapomněl, tak v průběhu hraní základních skupin jsme přišli s novinkou. Jednalo se o vzájemné souboje hráčů, pomocí vyřazovacího pavouka. S každou částí na EURU v play-off se zároveň hrála stejná část v této soutěži. Hrálo se o bonusové body do tipovačky, které mohli nakonec ovlivnit, ačkoliv jen trošku pořadí hráčů v tipovačce. Takhle si mohlo pár hráčů ověřit, jak mezi sebou umějí bojovat, když se to týká tipování. Například hned v osmifinále hráli mezi sebou souboj náš hlavní admin Diaz, proti šerifovi Aweemu. Duel vyhrál těsně Awee o dva body. Nejvíce těsně skončil souboj f4t4l1ty vs. dott, kde vyhrál dott přesně o jeden bod. Ve finále došlo dokonce k remíze, kde muselo rozhodnout pomocné hodnocení. 

 

Králem se nakonec stal hráč dott, který se dostal přes Kofolu, f4t4l1tyho, Smokeyyho a pacera až k vrcholu.

Ve finále porazil hráče pacer. V semifinále skončili hráči David9 a Smokeyy a ve čtvrtfinále f4t4l1ty, Awee (cti ejvi), Jadberg a Whoik.

 

Vítězům a umístěným hráčům samozřejmě GRATULUJEME :-)

Ohlasy hráčů tipovačky

Sk1ll3r7: S tipovačkou jsem určitě spokojen, protože mám fotbal rád už od malička a věnuji se mu do teď, takže jsem si mohl prověřit své fotbalové znalosti. Můj největší soupeř byl skoro pořád Smokeyy, který se držel na 4. místě a já byl dlouho za nim 5., tudíž jsem ho chtěl předběhnout. Když jsem konečně dostal před Smokeyy-ho na 4. místo, tak byl můj největší soupeř Awee, který byl na 3. místě a zároveň trochu i pacer, který se pomalu rval nahoru. Jestli se mi nakonec povedlo dostat na 3. místo ukáže vyhlášení tipovačky, ale já pevně doufám, že ano. Co se týká systému tipovačky, tak za ten jsem velmi spokojen, protože pro mě bylo dost netradiční tipovat rohy, střely na bránu a nebo který hráč půjde střídat. Podle mého názoru by si zasloužil nejvíce vyhrát hráč David9, který se celou tipovačku držel na 1. místě a nikoho před sebe nepustil.

Na konec bych chtěl poděkovat Smokeyy-mu, který tuto tipovačku zorganizoval. Doufám, že stejná tipovačka bude i za rok při Konfederačním poháru FIFA a za 2 roky při Mistrovství světa.

 

ViktorOnlyJB: Systém tipovačky byl super. Když se poté přiadali asistence a střídání bylo to ideální. Poté ta další invdividuální soutěž po skuopinové fázi "king of the hill" byla taky super. Aspoň se mohli 2 lidé účastnit na 1. místě. Jeden z tipovačky a druhý z kopce (hillu) :D Myslím, že padlo hodně překvapivích výsledků, jako např. Island, Wales či Maďarsko a proto byla tato tipovačka i turnaj super. Děkuji.

 

Smokeyy: No a já bych chtěl závěrem říct, že i na to jak jsem se teď dostal vysoko, tak jsem stejně naštvaný :-D Byl jsem až na druhém místě, ale po nějakém čase jsem ho ztratil. Alespoň jsem si splnil svůj úkol a to být před Aweem (alespoň chvíli) :-D Poté byl můj soupeř Sk1ll3r7, protože mi foukal na záda. V King of the hill jsem ho sice porazil v souboji, ale nakonec mě stejně přeskočil. 

Jsem jediný kdo ví dopředu výsledky, takže se k tomu můžu vyjádřit podrobněji. Body za King of the Hill nepomohli skoro nikomu. Pomohli Whoikovi, Jadbergovi a dottovi. Mě spíš ještě více uškodili :-D No, posuďte sami, až se na to budete koukat. Jinak si myslím že David9 tipovačku vyhrál zaslouženě, skoro celou tipovačku totiž vedl. Pak tu byli třeba i lidi, co jim bylo jasné že se vysoko nedostanou, natož aby vyhráli :D ale stejně to nevzdali, např. Viktor. Tímto děkuji sobě za další dobrou tipovačku :-D

 Mistři Evropy na cestě domů

 

Zajímavosti k šampionátu a její tipovačce

 

V naší tipovačce jste mohli tipovat na několik příležitostí. Jako první se tipovalo na celkové výsledky, poté na umístění týmů ve skupinách a jako perlička umístění třetích týmů v tabulce. V postupném tipování se tipovalo samozřejmě na výsledek zápasu, popř. na vítěze utkání a střelce z utkání. Dále jste mohli tipovat na tým, který bude mít více střel na bránu. Moc bodů jste za tyto tipy nedostávali, proto jsme ve 2. kole základních skupin přidali i tipování na počet rohů v zápase a asistence z třech tipovacích střelců. Jelikož se od čtvrtfinále hrál každý den jen jeden zápas, přidali jsme i tipování na hráče, kteří v zápase budou střídat a na finále jste si mohli vydělat bodík na víc, na tipování vítěze šampionátu v případě remízy. 

 

Zde se můžete podívat, jak tipy měli vypadat a kolik % hráčů přesně tipovalo na danou příležitost.

 

1. Celkové výsledky Mistrovství Evropy ve fotbale

Umístění na stupni vítězů: 1. Portugalsko - 2. Francie - 3. Německo & Wales (přesně tiplo 0,00% hráčů)

 1. Portugalsko - přesně tiplo 0,00% hráčů
 2. Francie - přesně tiplo 27,03% hráčů
 3. Německo - přesně tiplo 18,92% hráčů
 3. Wales - přesně tiplo 0,00% hráčů

Nejlepší střelec turnaje: Antoine Griezmann (přesně tiplo 8,11% hráčů)
Celkových počet branek v turnaji: 108 (přesně tiplo 2,70% hráčů - +/- pět branek tiplo 21,62% hráčů)
Jak daleko dojde Česká republika: Skupina (správně tiplo 61,11% hráčů - správné umístění ve skupině správně tiplo 30,30% hráčů)
Jak daleko dojde Slovensko: Osmifinále (správně tiplo 36,11% hráčl - správně umístění ve skupině správně tiplo 33,33% hráčů)
Nejvíce červených karet [Tým]: Irsko/ Rakousko/ Albánie (správně tiplo jeden ze třech týmů 40,54% hráčů)

 

2. Tipování na základní skupiny

Skupina A: 1. Francie, 2. Švýcarsko, 3. Albánie, 4. Rumunsko (přesně tiplo 9.68% hráčů)
Skupina B: 1. Wales, 2. Anglie, 3. Slovensko, 4. Rusko (přesně tiplo 3,03% hráčů)
Skupina C: 1. Německo, 2. Polsko, 3. Severní Irsko, 4. Ukrajina (přesně tiplo 35,29% hráčů)
Skupina D: 1. Chorvatsko, 2. Španělsko, 3. Turecko, 4. Česko (přesně tiplo 11,76% hráčů)
Skupina E: 1. Itálie, 2. Belgie, 3. Irsko, 4. Švédsko (přesně tiplo 0,00% hráčů)
Skupina F: 1. Maďarsko, 2. Island, 3. Portugalsko, 4. Rakousko (přesně tiplo 0,00% hráčů)
 
Nejlepší střelec: Bale G. (Wales), Morata A. (Španělsko) - správně tiplo 0,00% hráčů
Tým s nejhorším skóre: Ukrajina - správně tiplo 3,23% hráčů
 

3. Tabulka třetích týmů

Zde pouze čtyři hráči dokázali tipnout přesně alespoň jeden tým (Smokeyy, Vojtant, Silenth, Ovie).

 

Postupné tipování vám zde rozebírat nebudu. Kolik % hráčů správně tipovalo v postupném tipování výhru, remízu, nebo prohru v zápase můžete sledovat v tabulce (v kolonce Play-off - Zápasy). 

 

Samozřejmě všem hráčům děkujeme za účast a těšíme se na další tipovačce, pravděpodobně až v květnu na Mistrovství světa v ledním hokeji 2017 ve Franci a Německu. Závěrem vám sem dávám odkaz k tabulkám, kde máte přehled kdo na jakém místě se umístil. Při překliknutí na další list dole můžete vidět pavouka k soutěži King of the Hill.

Odkaz zde → https://docs.google.com/spreadsheets/d/1aignjuPUw9qxNRoQozAImiAE1i3dPW2wVs9RSHNZYQM/edit#gid=0

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář