{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Pokemon GO, staňte se trenéry Pokemonů!

Napsal Whoik dne 11.07.2016 pro sekci GS
Tento týden vyšla na světlo světa aplikace, nebo spíše hra, Pokemon GO, kde v reálném světě chytáte pokemony pouze za pomocí svého telefonu. Hra se stala okamžitě velice oblíbenou, tak nezůstaňte pozadu a zksute si ji taky.

Mnozí z vás jste jistě ještě z generace, která každé víkendové ráno hltala nové díly seriálu Pokemon, sbírala kartičky nebo nálepky ze žvýkaček. Pak se samozřejmě muselo měnit, smlouvat a pokud jste měli všech 150 pokémonů, byli jste král. Doba však pokročila a žvýkačky už tolik netáhnou, po venku se už také mladí nepotulují tolik jako dříve, a tak se studio Niantic rozhodlo vrátit děti, ale i mladistvé do ulic, aby posbírali co nejvíce Pokémonů.

Ačkoliv se to zdá jako nemožný úkol, hned první dny napovídají, že se jim to podařilo. Hra Pokemon GO si získala hned na začátek své kariéry takovou popularitu, že o ní můžete slyšet na každém rohu a na internetu se ji určitě nevyhnete. Ať už to jsou zábavné historky, kterak se k lidem do zahrad dobývají noví trenéří pokemonů, protože se tam ukrývá jejich vysněná kořist, nebo právě příspěvky, kdy se lidí svými úlovky chlubí.

Hra je sice oficiálně dostupná pouze pro určité krajiny, na internetu však koluje ověřená verze, kterou si můžete do svého telefonu stáhnout i vy. Nicméně určitě omezení tam pořád je, váš telefon musí mít minimálně Android 4.4.

 

Hru stáhnete zde

 

Nyní už ale k samotné hře. Jak již bylo napovězeno, ve hře se stáváte trenéry pokemonů, přičemž vaší úlohou je hlavně Pokemony chytat, poté je dokázat vyvinout a zároveň se staráte o vaši postavu, která získává XPečka, díky kterým sbíráte levely a podle levelu se pak můžete účastnit soubojů s jinými trenéry.

Hra začíná stažením, nainstalováním a prvním zapnutím. Nejdříve si vyberete svůj vzhled, který později nejde změnit, proto vybírejte pečlivě. Pak už stačí zapnout GPS, samozřejmostí jsou také zapnutá data a jde se na lov. Pokud se o svá data bojíte, údajně hra sežere 10 MB za hodinu hraní, takže to není nejhorší.

Nejlepší cestou, jak pokemony najít, je podle radaru, který je na obrazovce vpravo dole. Ten vás nasměruje do blízkosti Pokemona. K němu se pak už musíte hledáním dostat blíže a následně se vám vyobrazí na displayi. Pak na něj kliknete a můžete začít házet pokebally. Musíte se jím trefit přímo na pokemona. I tak se však může trochu škubat a někdy jej musíte trefit několikrát, protože po chycení z pokeballu hned vyleze.

Pokud Pokemona úspěšně lapíte, přesune se do vašeho Pokedexu, což znamená, že s ním pak můžete jakkoliv nakládat. Pokud se jedná o kvalitního Pokemona, určitě si jej ponechte a snažte se pomocí Sladkostí a Stardust vylevelovat. Pokud však chytíte nějakého slabocha, můžete jej poslat Profesoru Oakovi, který vám za něj dá nějaké ty sladkosti. Díky tomu je tak nejjednodušší taktika pokud chytíte více stejných pokemonů, nechat si toho nejsilnějšího a ostatní poslat za profesorem, který vám pomůže daného pokemona ještě vylepšit.

Pokud jste natolik leniví, že se vám ani moc chodit nechce, nabízí hra také item nazvaný Incense neboli vábnička. Ta vám přiláká k vaší aktuální pozici pokemony, aniž byste se museli hnout z gauče. Nicméně určitě to není taková zábava, jako chytání venku.

Každý pokemon je ohodnocen Combat Pointy. Tyto body značí sílu daného pokemona a díky těmto bodům zjistíte, jak na tom daný pokemon je. Pokud chytíte stejného pokemona s nižšími CP, můžete ihned poslat k profesorovi, díky čemuž můžete CP u stávajícího pokemona ještě vylepšit.

Hra samotná ale není jenom o hledání Pokemonů, ve hře jsou také Pokestopy, díky kterým můžete nasbírat různé předměty, které se vám budou hodit do výbavy. tyto Pokestopy jsou na různých zajímavých místech ve městěch, takže i díky nim poznáte blíže vaše okolí. Pokud úspěšně dojdete do Pokestopy, můžete z něj získat vajíčka, nové Pokebally nebo vzácné předměty. Refresh pokestopy probíhá co 10 minut.

Pokud z Pokestopu dostanete vajíčko, můžete z něj nechat vylíhnout nového pokemona, kterého byste venku jen těžko našli. Nicméně aby se z vajíčka něco úspěšně vyklubalo, musíte ujít určitý počet kilometrů (2, 5 nebo 10) a až pak zjistíte, jakého to nového pokemona máte ve své sbírce.

Co by to byli Pokemoni bez soubojů a bojů o tělocvičny. Vy sami si vyberete ze tří frakcí, kam chcete patřit a po získání levelu 5 se vám otevře možnost utkávat se v soubojích o tělocvičny. Přímé souboje s ostatními hráči zatím nejsou možné. V tělocvičně (v reálu kdekoliv) je vždy jeden pokemon, kterému tělocvična patří. Pokud jej porazíte, získáte odměnu a navíc můžete na místě nechat svého pokemona, který bude tělocvičnu hlídat. Pokud dorazí další hráč a porazí ho, nic se neděje, Pokemon se vrátí zpět do vašeho pokedexu.

To by bylo na úvod o hře Pokemon GO všechno, určitě hru vyzkoušejte a dejte nám vědět, jak jste úspěšní a zdali vás Pokemoni opět pohltili :)

Autor: Whoik; Zobrazeno: 7759x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář