{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Změny na české scéně esportu

Napsal Egii dne 14.07.2016 pro sekci CS:GO
Tento článek bude výjimečný. V již uplynulých dnech se staly strašně moc velké změny. Rozpuštění celé organizace, výměna hráčů, rozpuštění sekce CS:GO v týmech, hádky. To všechno se dozvíte v tomto článku. Předem upozorňuji, v tomto článku jsou zmíněné změny, které se staly už v dávno.

Jak všichni víte, na CZ/SK scéně se sestavy mění strašně často. Ale to, co se tu stalo teď stalo, je novinkou. 

Majitel týmu Dark tigers Michal "hurvajs" Hrdlička se rozhodl přijmout nabídku spolumajitele topgamingu a bohužel díky tomu DTG definitivně končí na esport scéně. Hráči z Rocket League přešli prvně k Fraternitas, ale díky špatným výsledkům hráče Ado_ se rozhodli jít každý vlastní cestou. Benak se dostal zpět do Revital Gaming, Rondon zůstal a hledá další parťáky na turnaje a Ado_ si dává pauzu. Hráči z Hearthstone sekce se rozhodli udělat menší výměnu u týmu NecroRaisers. V NR zůstal pouze jeden hráč z bývalý sestavy, zbytek týmu tvoří hráči z DTG. Manažera Jana "Wynauta" Filipa taktéž přijmuli pod svá křídla, aby vedl své hráče.

Vyjádření Jana "Wynauta" Filipa k přechodu do NR.
"Po odchodu z Dark Tigers jsme já i hráči dostali různé nabídky. Nejvíce nás zaujala nabídka týmu Necroraisers, kterou jsme po skvělé domluvě s vedením přijali. Do týmu přibyl Vejvyk a společně se těšíme na online i offline turnaje pod křídly Necroraisers. Hráčům přeji mnoho RNG a věřím, že vedení bude s našimi výkony spokojeno."

Nýnější sestava Necroraisers.Hearthstone.Digitor:
Jan "Wynaut“ Filip - manažer
Standa "Anaro" Jirák
Honza "Honza69" Schwarz
Daniel "Power" Strmiska
Vladimír "HawaiSmurf" Koutný
Matyáš "Matty" Kalužný
Pavel "Vejvyk“ Vejvalka

Teď zrovna budu mít pro vás velkou novinku. Tým Inside Games se ocitl ve čtyřech hráčích CS:GO, NecroRaisers a eStars rozpouští svou CS:GO sekci, legenda CS 1.6 Ivan "Dev1" Lazarov našel své zázemí v týmu Infected

Inside Games se na ICL (Maďarská akce) moc nevedlo i s hostem queztone, tak se rozhodli k menším změnám. Hráč Tomáš Koširer se po ICL stal In-game Leader, díky tomu se taktéž stala menší rivalita mezi ním a dále pokračovala. Tento rozpor hráč TeckOo nezvládl a ohlásil, že odchází z týmu. Den poté si své rozhodnutí rozmyslel, což ale bylo bohužel pozdě a Inside Games jeho rozhodnutí nevzalo v potaz a odmítli jeho návrat. Inside Games zatím testují některé vybrané hráče a myslím si, že co nejdříve se ukážou na co nejbližších turnají už v pětici.

Aktuální sestava IG:
Tomáš "Tomkeejs" Tomka
Ondřej "EYO" Šťastný
Martin "tv1" Dráha
Petr "Shad" Němeček

Kapitán sekce CS:GO týmu NecroRaisers se rozhodl rozpustit celou sestavu. Tým NR se ukázal před ani ne dvěmi měsíci na slovenské akci Y-Games, kde dosáhli čtvrtého místa. Poté se objevili i na další slovenské akci KOA LAN 2016. V boji o třetí místo dostali proti sobě Eclot Gaming, kteří je vyřadili a ani z tohoto turnaje si nenesou žádnou medajli. Tyto výkony opět vedli k hádkám, díky kterým Michal "VALKY91" Valkovszky se rozhodl opustit tým. Cestovatel mezi týmy Erik "ecko" Koširer se rozhodl opustit tým. Kapitánovi nic jiného nezbývalo než rozpustit celou sestavu.

Vyjádření vedení na svých stránkách: 
"Po neúspěchu na KOA LAN 2016 provázely tým vnitřní konflitky až to nakonec vedlo v odchod Michaela "VALKY91" Valkovszkyho a následně se i Erik "ecko." Koširer rozhodl opustit tým a přidat se k jinému celku,"

Tým Infected představil velkou novinku. Pokud jste sledovali v dávných dobách i esport na CZ/SK scéně, tak přezdívky "selby", "zEro" a nebo "pepik" určitě znáte. Po novince, že Infected budou bez CS:GO sekce si hráč Matěj "forji" Kmiť vzal na starost sekci a rozhodl se, že oldschool hráče dá opět dohromady. Tito hráči dokázali ukázat svoje výkony v týmech eSuba, nEophyte, eXtatus a mnoho dalších. Do této sestavy přijmuli i dost známého slovenského komentátora Ivana "Dev1ho" Lazarova, který je největší legendou naší esport scény!

Vyjádření kapitána týmu Matěje "forjiho" Kmitě:
"Som rád, že som nejakým štýlom presvedčil týchto starcov opäť si zahrať túto hru. Bolo to síce viac menej spontánne rozhodnutie v bare, ale tím sa spravil a verím, že ukážu mladým hráčom, že rozum a teamplay ma väčšiu silu ako samotný aim a individuálny skill. Hoci nebudeme mať toľko času na trénovanie, nakoľko sme všetci pracujúci ľudia, tých pár rokov, ktoré už odohrali, im nikto nezoberie. Hlavne sa najviac zo všetkého chcem poďakovať tímu iNfected, ktorí taktiež prejavil obrovský záujem o tento starecký tím a dôveruje ostrieľaným chlapcom, mužom. Myslím, že takýto návrat na scénu si nikto z nich ani nepredstavoval,"

Aktuální sestava Infected:
Matěj "forji" Kmiť
David "selby" Hloch
Ivan "Dev1" Lazarov
Tomáš "zEro" Bojanovský
Milan "pepik" Musil
Přemek "huhy" Malina - stand-in

Tým eStars se vydal na ICL se změněnou sestavou, o které vedení organizace vůbec nebyla oznámena. Cestoval Erik "ecko" Košir si zahrál v Maďarsku za tým eStars a bohužel tým vypadl v prvním kole play-off. Vedení organizace se nakonec rozhodlo, že rozpustí svou sekci. Jelikož se další turnaje a lanky blíží, tak hledají novou CS:GO sestavu.

Bývalá sestava eStars:
Filip "FeiveSh" Kokavec
Jeroným "STISZ" Žiak
Adam "fEEwE" Bajnoci
Alexander "scaner" Hudák
Erik "ecko"  Koširer

No a poslední novinka o z esportu v tomto článku je ta, že si tým Gunrunners našel novou pětici hráčů. Tým GRS se po špatných výsledkách na ROG Masters rozhodla rozpustit svůj CS:GO tým. Po chvilce se tým GRS rozhodl přijat novou pětici, která se jim ozvala a zalíbila se. Hráč Robert "Jalu" Jalůvka si sedl a rozhodl si ke své sestavě vzít tři další hráče. Hráče Davida Žeravíka určitě znáte, hrál po boku s BLUEE v týmu Majestic Lions. 

Vyjádření kapitána týmu Adama Zoula:
"Po nevydařeném ICL, a následném rokování o budoucnosti naší sestavy, jsme s Jaluem dostali nabídku dát dohromady tým se zerdicem. Zahráli jsme pár her a především klid nás přesvědčil o tom, že by to mohla být naše budoucí cesta. S klukama jsme si sedli, a rozhodli jsme najít si zázemí, které by bylo ochotno svěřit svou podporu úplně novému týmu. Kontaktoval jsem stiCka z Gunrunners a po vzájemném rozhovoru s ním a s tomiqanem v nás vložili důvěru. Právě díky tomuto rozhodnutí nás budete moci vidět i v další sezoně PLAYzone ligy. Tímto chci poděkovat vedení Gunrunners za tuto šanci."

Sestava Gunrunners.AOC:
Adam "Neci" Zoula
Robert "Jalu" Jalůvka
David "zerdic" Žeravík
Martin "ANSONE" Anselm
Daniel "Gree" Čepek

Autor: Egii; Zobrazeno: 3590x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář