{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

CS:GO Major 2017, Atlanta

Napsal Whoik dne 30.01.2017 pro sekci CS:GO
První velká akce roku 2017 v Counter-Strike: Global Offensive se uskutečnila minulý týden v americkém městě Atlanta, kde si našlo cestu to nejlepší, co CS:GO scéna nabízí. Nejlepší týmy, nejlepší hráči, to vše mělo znamenat výtečnou podívanou. My jsme samozřejmě celé klání sledovali a zde vám předkládáme shrnutí toho nejdůležitějího.

Turnaje kategorie Major jsou s námi již 4 roky a každým dalším dílem této série jsou překonávány rekordy v návštěvnosti a také Prize poolu, tedy cenách pro vítěze. Částka, kterou si rozdělily týmy v Atlantě, byla rovna jednomu milionu dolarů. O tu se v osmi dnech utkalo 16 nejlepších týmů na planetě, přičemž pro vítězný tým byla připravena hned polovina ze slibované garance, tedy 500 000 dolarů.

Některé týmy si svou účast vybojovaly již na předchozím klání v Kolíně nad Rýnem, celkem jich bylo 8, a další osmička musela postoupit z kvalifikace. V kvalifikaci se utkalo celkem 16 týmů a z větších jmen se do hlavní soutěže neprobojovali třeba NiP (Ninjas in Pyjamas) anebo Cloud9. I tak se však bylo v Atlantě na co dívat.

                   

ZÁKLADNÍ SKUPINA

Základní skupinová fáze se hrála tzv. Švýcarským systémem. Všech 16 týmů se seřadilo do jedné skupiny, náhodně se rozlosovaly první zápasy a týmy, které dosáhly tří výher, postupovaly dále do vyřazovací fáze. Naopak ty týmy, které nasbíraly 3 prohry v turnaji skončily. Maximálně tedy mohl jeden tým odehrát 5 zápasů v základní fázi. Vyřazovací část se pak hrála stylem BO3, tedy na dva vítězné zápasy.

Termín prvního zápasu celého Majoru byl stanoven na 22.1. 2017, 16:00. A utkaly se v něm týmy Gambit a North na mapě cobblestone. Každý den se hrálo 8 zápasů, až do čtvrtého a rozhodujícího pátého dne. V již zmíněném prvním utkání se žádné překvapení nekonalo a tým Gambit vedený ukrajinským střelcem Zeusem zvítězil 16:8.

První den nám přinesl překvapení v podobě prohry jednoho z favoritů turnaje, týmu Fnatic, který podlehl francouzskému klanu G2 Esports 10:16 na mapě de_cache. Nebylo to však překvapení jediné, neboť Astralis si nedokázali poradit se švédským týmem GODSENT a velmi si tak zkomplikovali cestu do vyřazovací fáze. Tento mač se odehrál na mapě de_train a skončil celkem jednoznačně 16:6 ve prospěch GODSENTu.

Nejdelší zápas prvního hracího dne se odehrál na mapě de_cache mezi týmy Liquid a EnVyUs. Na rozhodnutí zápasu se čekalo až do třetího prodloužení, kde k nelibosti domácích fandů rozhodl utkání KennyS z týmu EnVyUs dvěma zvěrečnými zabitími.

Za zmínku z prvního dne stojí ještě jednoznačný výsledek 16:3 ve prospěch týmu Natus Vincere na úkor kvalifikanta Mousesports a další lehce překvapivý výsledek 9:16 ze zápasu Flipside vs. FaZe. Flipside tak započali turnaj prohrou a hlavně velmi špatným výkonem, který, jak se později ukázalo, nebyl jediným.

Další kvalifikanti, tým OpTic, nečekaně potrápili favority z Virtus.pro, nicméně výsledek se nakonec přehoupl na stranu polského celku, a to poměrem 16:13. Utkání se odehrálo na mapě de_cobblestone.

Jedinými týmy, které si zahrály v prvním kole mapu de_mirage, byly týmy SK Gaming a HellRaisers. Již po polovině zápasu nebylo o vítězi pochyb, i když poločasový výsledek 11:4 může být někdy zrádný. Zde si už však vše SK Gaming pohlídali a dovedli zápas do vítězného konce v poměru 16:7.

A právě hráč SK Gaming Ricardo "fox" Pacheco se po zápase rozpovídal jak o své roli v týmu, tak i o své budoucnosti, či přípravě týmu na Major. Na otázku týkající se jeho pozice v týmu odpověděl jednoduše, že bude dělat to, co jeho tým bude potřebovat. Fox je totiž v týmu nový a jeho pozice v týmu tak není zcela jasná. O své budoucnosti Fox příliš hovořit nechtěl, protože se plně soustředil na tento turnaj a nechtěl nic jiného řešit. A na závěr při otázce na přípravu týmu SK Gaming prozradil, že jeho tým trénoval 9 dní pohromadě 12-14 hodin denně. To už je slušná porce, ale to vše se může v Atlantě vyplatit.

Už první den přinesl několik skvělých momentů

Druhý den začal bitvou dvou poražených celků Mousesports a HellRaisers. Mousesports v přípravě dokazovali, že si své místo v Atlantě zaslouží a po nepovedeném prvním utkání to chtěli potvrdit. Navíc se hrálo na mapě de_cache, která se řadí mezi speciality týmu Mousesports a hned od začátku dokazovali, že dnes to s nimi soupeři nebudou mít tak jednoduché. Nikola "NiKo" Kovač se ujal vůdcovské role multinárodního celku Mousesports a dovedl jej k poločasovému vítězství 12:3. To si pak už vzít nenechali a nakonec zvítězili 16:7. Za poražené opět nastoupili dva slovenští hráči - Styko a Zero, ale ani jejich výkon týmu nepomohl.

Ve druhém utkání chtěli potvrdit roli favorita celého Majoru hráči Natus Vincere, kteří narazili na dobře naladěné EnVyUs. Žádné drama se však nekonalo a Na'Vi na mapě de_cobblestone doslova rozebrali francouzské hráče. V týmu Na'Vi nechyběl další slovenský zástupce v Atlantě, dlouholetá stálice týmu, Ladislav 'GuardiaN' Kovács.

K dalšímu překvapení pomalu směřoval tým FaZe, který si chtěl po Flipside vyšlápnout také na SK Gaming. Na mapě de_mirage jsme mohli být svědky těžkého zápolení a dokonce průběžného stavu 15:9 ve prospěch týmu FaZe. Ale jak se říká, poslední krok je vždy ten nejtěžší. Brazilští hráči totiž dokázali srovnat a v následném prodloužení rozhodnout o svém druhém vítězství v turnaji, čímž se stali jasnými favority na postup.

Domácí fanoušky poté potěšil Team Liquid, který si těsným výsledkem 16:14 na de_overpass poradil s týmem Flipside, pro které to byla již druhá prohra a pohybovali se tak těsně nad hranou neúspěchu. V dalších utkáních téhož dne jsme mohli sledovat ještě tři těsné výsledky, přičemž ale nakonec jako vítěz vždy odcházel favorit zápasu. Nejprve si tým Fnatic poradil s dánským týmem North 16:13 na cobblestonu, následně si další dánský tým Astralis poradil se severoamerickými OpTic 16:12 na trainu.

V posledním hraném zápase druhého dne si polští Virtus.pro poradili s G2 16:14 na nuke. V tomto zápase se příliš nevedlo jednomu z nejoblíbenějších hráčů progaming scény Jarosławu 'pashaBiceps' Jarząbkowskimu, který za celých 30 kol nasbíral pouze 12 fragů, ke kterým se mu do tabulky zapsalo 20 smrtí a dle skóre byl tak nejhorší hráč zápasu. Aby naše zpravodajství bylo kompletní, druhou výhru v turnaji si připsal ještě tým Gambit, který dokázal porazit 16:9 tým GODSENT.

Druhý den v sestřihu

Po druhém hracím dni tak měly čtyři týmy na kontě dvě výhry (Na'Vi, Virtus.pro, Gambit a SK Gaming) a stejný počet týmů čtyři prohry (Flipside, OpTic, North a HellRaisers). Nicméně nic ještě nebylo ani zdaleka rozhodnuto a třetí den už pomalu klepal na dveře.

Ohlédnutí za druhým dnem, respektive za svým zápasem, ještě poskytl hráč Fallen z týmu SK Gaming, kterým se povedl husarský kousek, kdy se dostali ze stavu 9:15 do prodloužení, kde nakonec urvali kýžené vítězství. Fallen hlavně poukázal na fakt, že tým SK Gaming v tomto zápase prohrál obě pistolková kola, což často znamená 6 jistých prohraných kol. Ale nakonec se i díky změně taktiky dostali do herní pohody, kterou na závěr zužitkovali. Fallen se ještě vyjádřil, že jako největšího favorita na vítězství v Atlantě se mu jeví tým Na'Vi, ktery zatím podával skvělé výkony.

Třetí den nám díky turnajovému systému měl přinést dva postupující, neboť právě výše zmíněné čtyři týmy bez prohry se utkaly proti sobě. Prvním postupujícím se stalo polské uskupení Virtus.pro, které si na mapě de_train poradilo s kazašským Gambitem 16:10. Polští borci se tak mohli těšit na dva dny odpočinku, prohlédnout si krásy města Atlanta anebo sledovat své možné budoucí soupeře.

Přidat se k nim mohli hráči Na'Vi, kteří si počínali naprosto suveréně v zápase s SK Gaming. Na de_dust2 přehráli své soupeře jednoznačně 16:3 a opět se o nich hovořilo v souvislosti s celkovým prvenstvím. Za Na'Vi se blýskl skvělým výkonem Egor 'flamie' Vasilyev, který nastřádal skóre 26:8.

Již tedy byli známi dva postupující, nyní se pojďme podívat, kdo musel z kola ven.

Asi největší překvapení je rychlý konec týmu FlipSide, který nedokázal ani ve třetím zápase zvítězit, a tak se jeho hráči v čele s Yegorem 'markeloff' Markelovem s turnajem rozloučili. Jejich labutí písní se stal zápas s týmem OpTic, který na mapě de_train ovládli Severoameričané poměrem 16:13.


Druhým nepostupujícím celkem se stal tým HellRaisers, který však bojoval do posledních sil. V zápase o všechno proti týmu North se skóre přelévalo ze strany na stranu a HellRaisers opět se dvěma Slováky v sestavě dokonce vedlo 15:14 a chybělo jim pouze jediné kolo pro udržení se v turnaji. Ale hráči North se nevzdali, zabojovali, jelikož i jim šlo o všechno, a nepříznivý výsledek srovnali a hned v prvním prodloužení rozhodli o svém nevyřazení.

Třetí den se zrodily také jednoznačné výsledky, a to v podání týmu EnVyUs, kteří rozdrtili švédský tým GODSENT 16:3 na de_cache a přiblížili se tak postupu. Druhým zcela jednoznačným výsledkem se prezentovali hráči týmu Astralis, kteří si poradili s francouzským G2 16:5 na trainu. Také Astralis měl nyní dvě výhry a byl blízko play-off.

Několik hezkých momentů čtvrtého hracího dne

Nečekané potíže měli hráči týmu Fnatic v zápase s Mousesports. Dokonce po první polovině prohrávali 6:9. Po změně stran však jakoby nastoupil úplně jiný tým a několika slepenými koly se dopracovali ke konečnému výsledku 16:11. Za zmínku stojí především 28 fragů Olofa 'olofmeister' Kajbjera, který výrazně přispěl k přiblížení Fnaticů do vyřazovací části.

Nejdelší zápas třetího dne sehráli domácí Liquid proti týmu FaZe na mapě de_nuke. Naprosto vyrovnanou bitvu nerozhodlo ani první prodloužení, ale to druhé již ano. Všechna tři kola za CT stranu vyhrál tým FaZe a rychlým rushem na rampu nakonec rozhodl o svém vítězství. Nejvíce k výhře dopomohl Philip 'aizy' Aistrup, který nastřílel 35 fragů.

Čtvrtý den nás čekalo již pouze šest zápasů a v očekávání byli hlavně fanoušcí týmů Fnatic, SK Gaming a Gambit, kteří si mohli zajistit postup. Všechno však odstartoval zápas North vs. G2. Na mapě overpass jsme byli svědky zmrtvýchvstání dánského týmu North, jelikož už po dvou zápasech měl dvě prohry a byl hodně blízko vypadnutí. Nicméně chlapci se nevzdali a s francouzským G2 si poradili 16:9 a mohli se tak těšit na pátý rozhodující hrací den. Pro G2 tato porážka znamenala konec v turnaji.

V přímém zápase o postup se utkaly týmy EnVyUs a Fnatic a rozhodně se bylo na co dívat. Mapa de_cobblestone opět nabídla spoustu zajímavých herních situací, no na závěr se radovali švédští hráči týmu Fnatic a jako třetí v pořadí postoupili do čtvrtfinále. Na tým EnVyUs čekal další den rozhodující zápas.

V zápase o udržení naděje se utkali domácí Liquid s Mousesports na mapě de_nuke. Ale hned od počátku bylo zřejmé, kdo si jde za svým cílem rázněji. Američtí hráči se dostali do trháku 11:1 a výhru si už vzít nenechali. Mousesports se tak s turnajem rozloučili s bilancí jedné výhry a třemi prohrami.

V podobném duchu jako zápas předchozí, se odehrával i souboj mezi GODSENTem a OpTicem. Oběma týmům šlo o udržení naděje na postup a do zápasu lépe vkročil švédský tým GODSENT, který se brzy ujal vedení 6:0. První půlku nakonec dotáhli na skóre 10:5, přičemž si neustále udržovali drobný odstup od soupeře a nakonec se v turnaji zachránili po výhře 16:8. To vše se událo na mapě de_cache.

Poté přišly na řadu dva zápasy, kde se hrálo už o postup. V tom prvním bylo drama až do úplného konce, neboť týmům SK Gaming a Astralis nestačilo základních 30 kol a muselo se jít do prodloužení. Prodloužení může být zrádné, obzvláště pak na nejhranější mapě de_dust2. Štěstí se nakonec naklonilo na stranu švédského SK Gaming a po výhře 19:17 se radovali z postupu do play-off.

Poslední zápas dne mezi kazašským Gambitem a mezinárodním FaZe měl favorita v podobě týmu Gambit. Ten tuto nálepku zprvu potvrzoval a na mapě de_overpass dominoval. To vše platilo až do skóre 14:9, kdy se zdálo, že dohrávka už bude jen formalitou. Jenže opak byl pravdou. Hráči FaZe se vzchopili a dovedli utkání až do třicátého kola, kde se jim však nepodařilo vybojovat prodloužení. Gambit postupuje, FaZe čeká pátý zápas.

I v zápase na tak vrcholné úrovni se najde čas na zabití nožem. (Gambit vs. North)

Pátý den měl za úkol rozřešit poslední tři tajenky, pouze tři týmy už mohly jen postoupit do vyřazovací části. Nejprve se utkaly týmy North a GODSENT. dánský tým North měl po dvou hracích dnech dvě prohry a příliš šancí se mu už nedávalo. Nicméně i v Atlantě se hraje až do posledního kola a v tomto rozhodujícím zápase to platilo dvojnásob. Ani stav 14:10 pro North ještě neznamenal postup, neboť švédský tým se dopracoval až k remíze 15:15. Napětí by se dalo krájet, ale svou pohádku dokonali dánští North v prodloužení a finálním výsledkem 19:17 si zajistil pokračování v turnaji.

Ve druhém zápase se na mapě de_nuke střetly týmy FaZe a EnVyUs a ačkoliv to nebylo takové drama jako v prvním zápase dne, i zde si přišli fanoušci obou týmu na své. Krásné akce z jedné strany střídaly povedené killy na straně druhé, nicméně vítěz mohl být jen jeden a v tomto zápase se jim stali hráči týmu FaZe poměrem 16:11.

Nejjednoznačnější zápas se odehrál na mapě de_mirage, kde si v zápase favoritů lépe vedli dánští Astralis a smetli Team Liquid výsledkem 16:3. Skvělým skóre 29:6 se zaskvěl Nicolai 'device' Reedtz.

Takových bylo prvních pět hracích dnů ELEAGUE Majoru 2017 v Atlantě. Nyní na postupujících osm týmů čekala vyřazovací část, osm vypadnuvších si odnesla nejen zážitky a zkušenosti, ale také týmovou odměnu 8 750$. A jak vypadly čtvrtfinálové dvojice?

ČTVRTFINÁLE

Na'Vi vs. Astralis 1:2

Jako první na sebe narazili Na'Vi a Astralis. V tomto soouboji byste jen těžko hledali favorita, i když Na'Vi postoupilo hned po třech výhrách, zatímco Astralis se zachraňoval na poslední chvíli. Nicméně výkony týmu Astralis se lepšily každým utkáním, a tak se očekávalo velké drama. A toho jsme nakonec byli svědky. Ale hezky popořádku.

První mapu volil Astralis a pokusil se soupeře svou volbou překvapit. Všeobecně se totiž očekávalo, že Astralis zvolí train, na kterém jsou stěží k poražení. Nicméně train se nakonec nekonal, neboť první utkání přivítala mapa de_overpass. A již od úvodu bylo zřejmé, co Astralis k této volbě vedlo. Precizní taktika dotáhla dánský tým k poločasovému výsledku 12:3 a nadějný výsledek dokázali po osmi kolech ve druhé části přetavit ve vítězství. Konečný výsledek zněl 16:7 pro Astralis.

Druhou mapu však vybíralo Na'Vi a také oni překvapili. Mapu de_mirage totiž často nevídáme, když jde o týmové výběry. Začátek patřil jednoznačně týmu Na'Vi, který se dostal do trháku 7:0, ale Astralis se nevzdali a snížili na poločasové skóre 6:9. ve druhé půli to začalo být zajímavé, Astralis se totiž dopracovali k průběžnému vedení 13:10 a byli blízko postupu. Ale Na'Vi skvělou taktikou závěr zápasu zvrátili ve svůj prospěch a konečným výsledkem 16:14 srovnali stav série na 1:1.

Rozhodnout tak musela mapa třetí. Oba týmy musely ukázat, co v nich je na mapě nejtradičnější z tradičních, a to de_dust2. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, až se usadilo v půlce na stavu 8:7 pro Na'Vi. To však ještě nic neznamenalo, čekala nás totiž druhá půlka. Tam to vypadalo na podobný průběh, avšak za stavu 10:10 se zápas zlomil. Astralis úžasným výkonem získal všech šest následných kol a dopracoval se tak k výsledku 16:10, který znamenal jejich postup do semifinále. Cesta týmu Na'Vi zde končí.

Fnatic vs. Gambit 2:1

Na soupeře si musel Astralis počkat do večerních hodin a vzešel ze souboje Fnatic vs. Gambit. Oba soupeři postoupili ze základní fáze po čtyřech zápasech, a tak se dalo čekat další těsné střetnutí. Jak je důležitý správný výběr mapy opět ukázali Fnatic, kteří jako první hranou mapu zvolili de_cache. Tam si již od začátku udržovali od soupeře odstup, po polovině hry to bylo 10:5 a ani po změně stran k žádné změně vývoje nedošlo, Fnatici si poradili s Gambitem celkem 16:7.

Teď byl však výběr na Gambitu, a ti zvolili svou perfektní disciplínu de_overpass. Jak vypadá jasná převaha si můžete představit, když vám prozradím výsledek před změnou stran, který zněl 12:3 pro Gambit. Po změně se odehrála pouze čtyři kola, což znamenalo konečný stav 16:3 a vyrovnání série na 1:1. I ve druhém semifinále tak musela rozhodnout mapa třetí.

Aby byla podobnost s prvním semifinále kompletní, rozhodující mapou byl opět de_dust2. A zase jsme byli svědky těsné podívané. Ani rozdíl tří kol po půli neznamenal zásadní rozdíl. Fnatic vedli 9:6 a těšili se na změnu stran. A tam se celkem brzy začal lámat chleba. Fnatici Gambit téměř k ničemu nepustili a dokráčeli k pohodlnému vítězství 16:7. A po odpočinku se již mohli začít připravovat na semifinále proti týmu Astralis.

Virtus.pro vs. North 2:1

Spodní část pavouka odstartovala zápasem Virtus.pro proti dánskému překvapení turnaje týmu North. Virtus.pro byli v tomto střetnutí favoritem, nicméně první mapu vybírali North, a tak se hrála mapa de_overpass. Ale taktika při výběru mapy příliš nezapracovala, neboť již první půle skončila pro tým North fiaskem. Skóre 14:1 po půli znamenalo rychlé dohrání a konečný výsledek 16:4 posunul o krůček blíže semifinále Virtus.pro.

Ti se chtěli podobné chybě vyvarovat, a tak vybrali de_cache. Ale ani jejich volba se neukázala býti šťastná. I když poločasové skóre 6:9 ještě neznamenalo žádnou katastrofu. To se však už nedalo říct o průběžném skóre 7:14, které nakonec North dotáhli do vítězného konce a po výsledku 12:16 se radovali z vyrovnání série.

Rozhodnutí tak musela přinést třetí mapa. Tou tentokrát nebyl dust2 jako ve dvou předchozích případech, nýbrž de_cobblestone. Ta je všeobecně braná jako CT mapa a i tento zápas to potvrdil. I když první stranu vyhráli hráči North 12:3, stále nebylo nic rozhodnuto, neboť nyní se chystali na stranu CT polští Virtus.pro. Ti dokázali srovnat až na stav 13:13 a začínalo se od znovu. Tedy pouze co se vyrovnaného skóre týče. Protože zastavit rozjetý vlak Virtus.pro se jeví jako nadlidský úkol a přesně v tomto duchu se nesly i poslední tři body zápasu. 16:13, tak zněl konečný stav, a postupujícími do semifinále se stali Virtus.pro.

SK Gaming vs. FaZe 2:1

O jejich soupeři se rozhodovalo v souboji mezi týmem FaZe a brazilskými SK Gaming. Tady byl za favorita považován tým SK Gaming, v jehož středu stáli dva nejlepší hráči uplynulého roku Marcelo 'coldzera' David a Ricardo 'fox' Pacheco. První volbu mapy však měl tým FaZe a ti zvolili trochu nečekaně de_mirage. Nicméně oni sami nejlépe věděli, proč padla volba právě na tuto mapu. Za první stranu, kdy hráli za teroristy, nastřádali hned 12 kol, a tak s dobrou náladou věděli, že jim stačí pouze 4 kola z druhé strany. To už si pohlídali a po finálním skóre 16:7 se dostali do vedení v sérii.

Druhou mapou se stal de_train, na kterém SK Gaming jen těžko hledá konkurenci. Ani FaZe nedokázali dlouho odolávat a poločasové skóre se zastavilo na výsledku 12:3 pro Brazilce. Ti druhé semifinále ukončili v nejrychlejším možném čase, a tak po čtyřech kolech bylo vyrovnáno díky výsledku 16:3.

Rozhodnout tak musela stejně jako v předchozích třech čtvrtfinálových duelech až třetí mapa. Tou se stal de_overpass. SK Gaming navázali na hru z trainu a vyhráli prvních šest kol. Nakonec se však hra alespoň trochu vyrovnala a v půli svítilo na ukazateli skóre 10:5 pro SK Gaming. Úvod druhé půle však opět patřil brazilským ostříleným borcům, kteří opět dokázali získat šest kol v řadě, čímž se dopracovali k vítězství 16:5 a postupu do semifinále.

SEMIFINÁLE

Astralis vs. Fnatic 2:0

Také semifinále se hrálo na tří vítězná utkání a jako první vstoupili do arény hráči týmů Astralis a Fnatic. Další souboj, kde se jen těžko dal najít favorit. První mapu si zvolili Fnatici a byla jí de_cache. Hra však byla nesmírně vyrovnaná. První stranu ovládli hráči Astralis výsledkem 9:6, no druhá polovina skončila rovněž 9:6, akorát tentokrát ve prospěch soupeře, a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm se čekalo pět kol na rozhodnutí. Astralis zabojoval a urval první vítězství v semifinále.

A nyní na ně čekala ještě příjemná volba druhé mapy. Tentokrát došlo na de_nuke, které nepatří mezi nejhranější mapy, nicméně Astralis si věřili. A věřili si oprávněně. Nastoupili za teroristy a ačkoliv se dříve mohla zdát nuke jako CT mapa, v tomto zápase to rozhodně neplatilo. 12:3 znělo poločasové skóre a Astralis byli pouze čtyři kola od vysněného finále. Fnatic se snažili s výsledkem ještě něco udělat, jenomže prohráli hned první pistolkové kolo a i když ještě přidali na svou stranu dvě vyhraná kola, více jim už soupeř nedovolil. Astralis se tak stal prvním finalistou Majoru 2017 po výsledku 16:5.

Virtus.pro vs. SK Gaming 2:0

Druhé semifinále obstaralo klání mezi týmy Virtus.pro a SK Gaming. První mapu měli možnost si zvolit brazilští hráči z SK Gaming a po vydařeném čtvrtfinále nemohli zvolit žádnou jinou, než de_train. Tentokrát však byl soupeř jiného kalibru. Virtus.pro začínali za CT a již od úvodních kol se drali do vedení. Poločasové skóre 10:5 dávalo polskému týmu naději, že se ujmou vedení v sérii. Nicméně SK Gaming neházeli ručník do ringu a stejným způsobem se jim podařilo vyhrát svou CT stranu. Zápas tak dospěl do prodloužení. Tam opět převzali iniciativu hráči Virtus.pro a po výsledku 19:17 se ujali vedení v sérii.

SK Gaming se pokoušeli zvrátit vývoj semifinále na mapě de_cobblestone. To se jim hned od úvodu dařilo a po prvních patnácti kolech vedli 9:6. Následně však za CT stranu nastoupili polští hráči a i ti dokázali využít svého postavení, neboť se dostali až do trháku 14:10. Pak však SK Gaming vykřesali poslední jiskřičku naděje a snížili na 14:15. Muselo tak rozhodnout až závěrečné kolo. A v něm si polští Virtus.pro zajistili účast ve finále, kde nastoupí proti týmu Astralis.

FINÁLE

Astralis vs. Virtus.pro 2:1

Velké finále se uskutečnilo 29.1. v 16:30 a bojovalo se o závratnou částku půl milionu dolarů. Střetli se v něm polští Virtus.pro a dánští Astralis. Jako první si vybírali mapu Virtus.pro a vybrali de_nuke. A zpočátku se zdálo, že zvolili správně. Brzy se totiž dostali do vedení 5:1 a nic nenaznačovalo, že by Astralis měl zabránit rychlé prohře. Ale jsme ve finále a zde je možné úplně vše. Astralis zabrali a dostali se na stav 6:9 po první části. Naděje tak žila dál. Druhá půle byla nesmírně vyrovnaná, tvrdě se bojovalo o každý bod. Průběžné skóre znělo 10:10, poté 12:12, ale v ten moment se zápas zlomil. Další čtyři kola dokázal ovládnout pouze jeden tým, a byli to Virtus.pro. Po výsledku 16:12 se tak ujali vedení v sérii.

Druhou mapu však vybíral Astralis a zvolili si de_overpass. Bitva, kterou jsme mohli sledovat v prvním finále, pokračovala i na overpassu. Tentokrát po půli vedl Astralis 9:6. Ale v druhé půlce jakoby jim došel dech a zápas se otočil ve prospěch polského týmu, který skóre otočil až na 11:13. tři kola chyběla Virtus.pro k vítězství na Majoru. Ale aby nám Astralis dokázal, že se do finále dostal právem, dokázal skóre nejprve vyrovnat, a pak i otočit a nakonec vyrovnali stav série na 1:1 po výsledku 16:14.

Úžasná bitva tak musela pokračovat. Rozhodující mapou byl de_train. opět se očekávala pořádná bitva o každý bod. V první půlce měli navrch polští ranaři a vedli 9:6. Ve druhé části pokračovali ve skvělém výkonu a vypracovali si náskok 12:6. Už už se zdálo, že mají pohár na dosah. Ale bojovníci z týmu Astralis se nehodlali vzdát. Čtyřmi koly v řadě se dokázali dotáhnout na Virtus.pro, a pak zaútočili na vítězství. Finální skóre znělo 16:14 pro tým Astralis!

Autor: Whoik; Zobrazeno: 5000x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář