{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Wipe rust serveru a mega event!

Napsal DarkMouse dne 30.01.2017 pro sekci
Dnes si podrobně rozebereme průběh mega eventu na našem rust survival serveru před tím, než server projde wipem. Po wipu hráči opět začnou od začátku.

Někteří z Vás si možná říkají? Wipe? Tak brzo? Co? Vždyť byl server spuštěn nedávno..! Ano, to sice byl, ale mapa již není dostatečně velká na to, abychom mohli dál růst a snažit se udělat něco skutečně nepřekonatelného. Tyto věci bez dalšího růstu nepůjdou udělat a proto jsme museli přistoupit na cestu wipu, který opět server oživí a budou mít šanci i hráči, kteří do teď moc nehráli, měli všelijaké kurzy či prostě jen byli raidnutí a nechtělo se jim začínat znovu, zatím co ostatní hráči měli oproti nim neuvěřitelnou převahu.

Toto se samozřejmě netýká jen hráčů, kteří na serveru již hráli, ale týká se to i hráčů, kteří na serveru do teď nenahráli ani sekundu. Pro tyto úplné nováčky bude i přes wipe těžší rozjezd z důvodu neznalosti principu serveru, veškerých příkazů a podobného, ale jistě i těmto lidem budeme moct hodit záchraný kruh a pomoct jim, aby nebyli pokud možno v žádné či úplně minimální nevýhodě! Wipe je přesto hlavním řešením mizících míst na mapě, kde člověk může kdykoli bez strachu stavět.

S wipem přijde pár novinek na server, díky kterým bude zase hra o trochu více hratelnější a zábavnější a nebude to skutečně jen o tom raidování a podných věcech, které jsou nepříjemné pro oběti, ale velice příjemné pro strůjce. Díky zlepšenému systému prací bude na serveru možnost se více a více rozvíjet i v RPG systému a díky přidání questů budou moci hráči, kteří nejsou moc způsobilí k střílení hrát svoji hru, ve které budou mít stále co dělat. Ano, jsou samozřejmě lidé, kteří by chtěli udělat vše během prvních pár dní, ale tyto hráče musím zklamat... questy se mohou opakovat a tudíž je NEMOŽNÉ je všechny splnit tak, abyste již neměli co dělat.

 

Nyní k MEGA EVENTU, který je na serveru plánovaný před wipem. Díky tomuto eventu budou mít hráči, kteří se nyní na serveru snažili budovat svá impéria menší náskok před ostatními hráči, protože dostanou možnost si vzít na začátku startovací balíček, který bude obsahovat nějaké maličkosti, které vítězům pomohou v těžcích začátcích. Bude jen na nich zda této výhody využijí nebo ji nechají na horší časy. Odměna bude formou kitu a přístupu k němu po celou dobu hry až do dalšího wipu. Kit bude možné použít pouze jednou za hru, proto důrazně upozorňujeme! Přemýšlejte kdy si tento kit vyzvednete a využijeté své výhody. Občas jsou právě tyto věci na začátku spíše nevýhodou.

Event bude probíhat stylem takovým, že se postaví obrovská aréna a do ní se naportují lidé. Budou se moct účastnit jednotlivci, ale i celé klany! Jediné omezení je na 5 lidí/ klan. Tudíž se z každého herního klanu bude moct zůčastnit pouze 5 hráčů, kteří spolu hrají. Nyní vás nezachrání už ani klan opustit, protože data s klany a jeho členy jsou zálohovány a budou počítány data taková, jaká jsou zálohovány (tz. z 30.1.2017, 21:15) a jaké se na server nahrajou na dobu eventu. Tento krok je pro případ větších klanů, které by se chtěli rozdělit na několik menších. Avšak samozřejmě může jít hrát i jednotlivec, dvojice, trojice,... ale stále je maximálním číslem účastníků z klanu 5 hráčů. Více informací o eventu se dozvíte v daný den na serveru.

 

S tímto wipem přijdou i nějaké novinky, které doposud na serveru nebyly spatřeny anebo na serveru byly, ale jen v testovací fázi a teprve nyní budou naostro. Mezi jednu z novinek patří jak již bylo zmíněno nové ZAMĚSTNÁNÍ a nové práce. Budou dělané stejným stylem, avšak mají trošku upravený vzhled a bylo přidáno jedno zaměstnání, které již zamezí dávání více itemů při sebrání např. dřeva z pařezu ležícího na zemi (server to bral jako klasický woodcutting). Kvůli tomuto bylo přidáno zaměstnání sběrače, který dostává XP a více itemů právě za toto sbírání věcí ze země. Drobnou úpravou prošly názvy zaměstnání, nyní jsou kompletně v češtině a další maličkostí je změna vzhledu statistik.

Další novinkou jsou také již zmíněné QUESTY a plnohodnotný quest systém. Díky tomuto systému se skutečně nebudete nudit! Je zde množství různých úkolů od těžby různých věcí, přes zabíjení, po craftění a další věci. Některé úkoly jsou omezené skutečně jen jednou za delší čas z důvodu velice složitého plnění nebo naopak velice lehkého plnění a relativně velké odměny pro začátek. Ale i pro zájemce o dlouhodobé úkoly zde budou úkoly takové, které Vás skutečně nepustí od PC. Půjde např. o zabíjení až přehnaně velkého počtu zvířat, přehnaným počtem se myslí např. 100 kusů medvěda apod. Budou zde samozřejmě i questy se zabíjením hráčů, ale za ty nebudou až tak obrovské odměny z důvodu možnosti obcházení systému a zabíjení svých spoluhráčů stále dokola. Toto samozřejmě neplatí v případě většího počtu hráčů, které musíte zabít.

Mezi další novinky patří drobné úpravy v pluginech, systému apod. Budou přidány i různé vymoženosti především pro VIP hráče, ale stále se snažíme, aby VIP hráči neměli přehnané výhody a nebylo vše stylem tzv. pay2win, přestože ani tomuto se úplně nevyhneme, protože poté by hráči nemohli mít téměř žádné výhody kromě prefixu v chatu. Další drobností, která se netýká vyloženě hry jako takové je založení sekce na fóru, kterou již nyní můžete najít veřejně v sekci s ostatníma hrama. V sekci jsou k nalezení základní informace, které je třeba znát anebo věci, které bychom chtěli, aby hráči ovládali a znali. Jde tedy ku příkladu o soupis jednotlivých příkazů pro hráče i VIP, popis a návod k jednotlivým vymoženostem a dalším věcem!

Je možné, že některé novinky přibudou zase až v průběhu týdne po wipu.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář