{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Jak vytvořit a nastavit server pro turnaj

Napsal Smokeyy dne 10.03.2017 pro sekci CS:GO
Chceme CS:GO turnaje pořádně rozjet, ovšem nemáme dostatek CW/TG serverů, aby jsme uspořádali nějaké velké turnaje. Proto jsem pro vás sepsal tento stručný návod, jak s protihráčem odehrát zápas, aniž byste museli hledat CW/TG server.

Jelikož máme jen čtyři CS:GO CW/TG servery, tak se může stát, že dva hráči/ týmy při turnaji nebudou mít k dostání server k hraní. Aby jsme urychlili průběh turnaje, připravili jsme si pro vás tento návod, jak odehrát zápas, aniž byste sháněli CW/TG server. Upozorňuji, že veškeré informace, zde uvedené jsou důležité pro správné odehrání. Také nedoporučujeme vytvářet server přes lobby, pokud nemáte stabilní internet a hrozí vám odpojení (i s vámi se zruší server).

 

Krok č.1 - Stáhnout mapy z Workshopu

Důležité je mít stáhnuté mapy z Workshopu. Jelikož každá mapa může fungovat jinak, oproti tomuto návodu, tak jsou povoleny hrát pouze mapy, které jsou zde uvedeny. Stáhnout si je není nic těžkého. Jednoduše klikněte na odkazy map, které jsou zde uvedeny a přihlašte odběr (je nutno se přihlásit na stránku steamu v prohlížeči).

Aim mapy:

 
Awp mapy:
 

Krok č.2 - Přidejte si svého protihráče do přátel

Pokud je to týmový turnaj, stačí když si přidáte pouze jednoho protihráče, ten pak své spoluhráče pozve do lobby.

 

Krok č.3 - Vytvořte lobby a nastavte mapu

Jednoduše při zapnutí hry klikněte na Hrát a dále na Hrát s přáteli (anglicky Play a dále Play with Friends), čímž vytvoříte lobby (raději si lobby nastavte neveřejnou, tak aby se k vám k ní nepřipojil nezvaný hráč). Pozvěte spoluhráče i protihráče, kteří mají v zápasu hrát a vyberte mapu. Tu vyberete tak, že si dole kliknete na Nastavení hry, dále nahoře na Workshop, vyberete Vlastní a kliknete na mapu, na které jste domluveni, že se bude hrát. Až budou všichni hráči napojení do lobby, klikněte na Spustit lokální server.

 

Krok č.4 - Než začnete hrát, nastavte správně server

Jen pár jednoduchých příkazů, které vložíte do konzole. Příkazy vkládejte postupně ↓

→ mp_freezetime 0 - nastaví čas zmrazení na začátku kola na 0 sekund
→ mp_maxrounds 30 - nastaví max. počet kol, který se odehraje. V tomto případě se  hraje do 16 vítězných kol (případně stavu 15:15)
→ bot_kick - vykopne boty ze serveru, pokud se tam napojily 
→ mp_timelimit 30 - nastaví délku zápasu v minutách (vždy nastavte vysoký čas,  abyste stihli zápas dohrát)

 

POZOR! Při turnaji jsme zjistili na jeden důležitý příkaz, který nastaví délku zápasu. Jelikož je automaticky nastavená délka na 5 minut, musíte to nastavit na vyšší číslo, abyste stihli zápas dohrát. Příkaz je → mp_timelimit 30

Pokud se na zemi neobjeví zbraně, musíte před restartem do konzole zadat ještě tento příkaz → mp_weapons_allow_map_placed 1
Až bude vše správně připravené, restartujte hru. Tu restartujete příkazem mp_restartgame 5
Číslo v příkazu značí za kolik sekund se hra restartuje. Vždy tam nechte nějakou vůli, ať mají hráči čas se připravit, pět sekund je ideální.
Autor: Smokeyy; Zobrazeno: 10392x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář