{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Mates Hraje | Interview

Napsal MaxwellCZE dne 18.02.2017 pro sekci GS

Zdravím všechny naše čtenáře, mám zde dnes k rozhovoru velmi zajímavou osobu a pro mě i celkem motivujícího borce a tím není nikdo jiný než člověk, co na Youtube dokázal celkem dost ve hrách jako World of Tanks nebo Counter-Strike : Global Offensive, více asi prozrazovat nemusím a každý pochopí, že se jedná o Matese z kanálu Mates hraje. Vítám tě a doufám, že se ti bude Interview líbit. Byl bych rád, kdybys nám o sobě dnes prozradil pár peprností a odpověděl na spoustu tajemných otázek, co na to říkáš?

Ahoj, jasně děkuji ti za pozvání a pokusím se ti odpovědět nejlépe, jak to půjde.

Dobře, většinou začínám tématem ohledně rodiny a začátku kariéry. K sociální síti YouTube tě přivedl tvůj starší „velký“ bráška přezdívaný jako Pedro. Je tomu již minimálně přes 2 roky, co jsi nahrál na YouTube své první video ze hry WoT, jak se cítíš? Je něco, co bys vyloženě změnil na svých začátcích? 

 

 

 

 

 

 

No v první řadě musím poděkovat Pedrovi jako snad pokaždé, když se k tomuto v rozhovorech dostaneme, protože se mi do toho nechtělo a on je ten, díky kterého jsem se sem dostal a za to jsem mu vděčný.  Díky natáčení jsem se potkal se spoustou zajímavých lidí a zároveň jsem získal spoustu cenných zkušeností. Například jsem se naučil spoustu věcí na počítači jako práci s různým softwarem na střih a editaci videí nebo třeba na tvorbu miniatur atp. Každopádně na svých začátcích bych asi nic neměnil. No když si tak vzpomenu na své první video, které bylo ze hry World of Tanks, tak tam to bylo celkem tragický s kvalitou mikrofonu, ale každý nějak začínal a obsahově bych určitě nic neměnil. Byli to dobré zkušenosti do začátku a nemyslím si, že bych měl něčeho litovat. Když se na to občas zpětně podívám, tak si na ty začátky rád vzpomenu.

Tak to je pěkné, upřímně jsi začal celkem kvalitně a dovolím si tvrdit, že tě na to Pedro dost dobře připravil. Určitě jsi to s ním konzultoval a on již tehdy byl na celkem dobré úrovni, co si pamatuji.
 
To určitě. Na rozjezd to bylo super. Hned ze začátku jsem s Pedrem natáčel sérii z Rustu, což bylo ještě před založením mého kanálu a díky těchto videí mě diváci Pedra znali a od toho jsem se mohl na svých začátcích „odpíchnout“.
 
Jojo, to si dobře pamatuji ty tvé začátky, vlastně i na Pedra jsem v tu dobu již aktivně koukal a proto jsem taky souhlasil s tímto rozhovorem. Hele jak jsi na tom v aktuální chvíli s časem? Natáčíte s Pedrem společnou sérii ze hry Rust a on asi moc času jen tak nemá. Zvládáte si na sebe v klidu udělat čas a následně i na osobní život, práci, školu atp.?
 
Samozřejmě já se snažím, co nejvíce podřizovat Pedrovi, protože jak jistě většina čtenářů ví, on dělá Youtube jako svůj „full-time job“, přeci jen studuji „VOŠku“ a mám o něco více času než on, i když ho taky nemám tolik, jak bych si představoval. Já si myslím, že mí diváci vědí, že mé videa nevychází, tak jak bych chtěl, nicméně mám do toho přítelkyni, brigádu a také školu. No a k tomu se snažím i 2x týdně streamovat na „Twitchi“ a pak i na Youtube. 
 
Jasně, jasně. Teď by mě zajímalo, jestli máš nějaké nápady do budoucna a jakým směrem chceš svůj Youtube kanál dále posouvat. Jsou nějaké nové projekty, série nebo to necháš u toho „goučka“ a World of Tanks?
 
Od začátku se toho spoustu změnilo a já jsem se rozhodl, že svůj kanál zaměřím především na hru Counter-Strike : Global Offensive. A sérii z „WOTka“ jsem vlastně již přerušil…
 
Jsem si všiml no. ;)
 
Hah. Byl jsi fanoušek „WOTka“ jo?
 
Ty ani ne, já raději ty „goučka“, ale každopádně jsi ještě teď z této hry dělal streamy, i když již jde zaznamenat, že se této hře nevěnuješ naplno. No, ale jistě tě to stále baví co?
 
Baví, baví. Právě teď před tímto rozhovorem jsem chtěl natočit jeden díl do odreagovaček, což je mimochodem jedna z mých menších sérii, kde hraji to na, co mám chuť, ale nějak jsem to nestihl, takže to bude muset chvilku počkat. Je v plánu právě jeden nový kontent na mém kanále, který bude velmi spřažen s „CSkem“, ale k tomu teď nic moc prozrazovat nechci. Maximálně můžu říci to, že jsem se nechal malinko inspirovat v zahraničí a, že to bude velmi užitečné pro začínající hráče.
 
Chápu, takže něco jako ty tvé ukázky map a různé takové ty tipy/triky. 
 
Ne ne ne. Něco trošku jiného, každopádně to bude naučný a nebude to takový ten klasický tutoriál, kde se ukazují smoky atp.
 
Aha, zní to zajímavě, tak se těším, až to pořádně rozjedeš na plné obrátky. Myslíš si, že by ses dokázal Youtubem a třeba i streamingem začít živit jako tvůj bratr?
 
V současné chvíli určitě ne. Teď to prostě nejde. Spousta lidí má mylnou představu o tom, kolik si například zrovna já dokáži vydělat a právě se najde spousta lidí, co mi píší do komentářů, že všechny nové věci mám za youtube money atp. Ve finále málo kdo si uvědomí, že k točení videí mám i brigádu a jednoduše vím, že zatím nic takového není možné.
 
Ještě jsem si všiml, že se spousta lidí ptá na to, jestli máš zájem hrát „CSka“ profesionálně nebo jestli jsi náhodou někdy nehrál. Co mi k tomu řekneš?
 
Tak v „GOučku“ jsem se nikdy na nějaké vyšší české scéně nepohyboval, ale hodně jsem hrával „Source“ a tam jsem s týmem patřil mezi ty lepší no. V té době jsem se považoval za menší nadprůměr. Teď už hraji relaxačně a využívám svých předchozích zkušeností.
 
Když jsme u toho Counter-Striku. Hrával jsi někdy na našich serverech od Gamesites.cz? A také by mě zajímalo, jestli se ti líbí, jak se ta hra v posledních měsících vyvíjí.
 
V první řadě, u vás jsem párkrát na serverech byl. Teď více chodím na svůj serverech, který jsem si zařídil, ale před tím jsem se většinou chodíval rozehrávat k vám na servery místo deathmatche a tak. A public mě baví. O nic tam nejde, takže si to užívám a jednoduše si to tam rushuji a zkouším si nové věci. No a k té druhé otázce. Valve se zaměřuje na zbytečnosti místo toho, aby zlepšili hratelnost. Mohli by nahodit 128 tickové servery atp. I když chápu, že si na sebe musí vydělat a nebude to jen tak levná sranda. Dokáži respektovat nové bedny, rukavice a tak podobně, protože ty peníze jsou hold potřeba na ten vývoj. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dále.
 
No, tak je zde pár lidí, kteří přesně tento názor prosazují a spousta Čechů i Slováků se k tomu přiklání, i když to pro Valve asi tak jednoduché nebude.
 
Sám jsem tehdy podepisoval nějakou petici. 
 
Já taky no. Právě proto jsem zmínil, že i u nás to dost lidí prosazovalo.  A myslím si, že pomohla, i když se v tom teď moc nepohybuji a nevím, co ve hře pořádně mění.
 
Ještě mě tak napadlo k tomu vývoji. Trochu mě mrzí, že teď jde Dust 2 z aktivních map, protože ho celkem dost hrávám, baví mě i přes její pověst „mapa pro nooby“ a jednoduše k „CSku“ podle mého názoru patří. Rád se na ni podívám i na profesionálních zápasech a je škoda, že ji tam nemůžeme vidět. Ale tak má přijít renovace Dustu, takže jsem zvědavý, co z toho bude.
 
Jojo, jen tak jako informace pro čtenáře, samotná mapa je i mimo aktivní mapy stále velmi hraná a pro obyčejné hráče se na věci nic nemění, takže hurá do hry. Jen jak jsi zmínil, tak se s ní nesetkáme na profesionálních zápasech. Jinak díval ses, dejme tomu v posledním jednom roku na nějaký ten profesionální zápas/turnaj? 
 
Rád bych se díval, ale abych pravdu řekl, tak jsem na to neměl čas. Viděl jsem pouze pár zápasů z eleague.
 
Tak teď se trochu posuneme, protože mě napadla vcelku zajímavá otázka. Měl bys znát člověka, který se přezdívá DeeThane. Zajímalo by mě, jestli by tě bavilo komentování profesionálních, živých zápasů třeba nějak tak jak to dělá i on. Co mi na to povíš?
 
Hele, nevím, jestli se na to úplně hodím. Asi nejsem tím člověkem, který by to dokázal dělat, ale je to relativně nedávno, co jsem si zapnul stream a zkoušel si komentovat v přímém přenosu zápas a bylo to vcelku vtipné. Určitě bych si musel zvyknout, ale i tak jsem nebyl ve své kůži. Kdybych to zkoušel tak nějak ze srandy na svých streamech, tak bych to možná v budoucnu i zvládnul, ale určitě to v plánu není.
 
Tak já se ptal jen tak ze zajímavosti, protože spousta lidí by to chtěla vyzkoušet a tak no. Jen člověk musí být komunikativní a to je na tom ve finále to nejdůležitější, aby ty diváky zaujal.
 
Přesně tak a v mém případě bylo nepříjemné právě to, že já jsem introvert a flegmatik, což se o mně asi moc neví, takže na všechno nového si musím tak nějak zvykat, abych to začal zvládat. 
 
Tak to ti zcela rozumím. Haha. No nic myslím si, že jsem tě zdržel již dost a vyzpovídal jsem tě taktéž dostatečně. Přeji ti příjemný zbytek dne. Ahoj.
 
Děkuji, ahoj.
 
 
 
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář