{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Nokia 3310 zpět na scéně!

Napsal Whoik dne 27.02.2017 pro sekci GS
Jeden z nejikoničtějších mobilních telefonů všech dob, Nokia 3310, se vrací v novém hávu. Na veletrhu MWC v Barceloně ji představili zástupci Nokie.

Nokia 3310 byla představena v září roku 2000 a stala se jedním z nejprodávanějších mobilních telefonů historie. Oblíbený byl jak u nás, když vyhrál cenu Mobil roku 2000 v kategorii low-end, tak také ve světě, kde taktéž posbíral několik ocenění. V době začátku prodeje stála přes deset tisíc korun, což v tamější době byly celkem slušné peníze. Nicméně v oněch dobách se telefon nevyráběl pouze jeden rok, ale Nokia vydržela svůj klenot vyrábět dlouhé roky, a proto se stala velice rozšířenou.

 

Oblíbenou se stala hlavně pro svou jednoduchost a odolnost, pro kterou je dnes téměř synonymem. A samozřejmě nesmíme vynechat hru Snake, která byla jedním z hlavních taháků tohoto telefonu. To vše v na tu dobu moderním designu a dlouhou výdrží. Ovládání bylo velice jednoduché, stačily 2 šipky, jedno tlačítko zpět a hlavní potvrzovací. Pak už jenom tradiční číselník a to bylo vše.

Nyní, po šestnácti a půl letech, přichází stejnojmenná novinka, která má navázat na úspěch originálního telefonu. Jestli ovšem čekáte stoprocentní podobu, tak se nedočkáte ani zvnějšku, ani zvnitřku. Telefon disponuje displayem o velikosti 2,4 palce a oproti originálu jej má barevný a samozřejmě není dotykový. Schopnou novinkou je také možnost přehrát si mp3 z telefonu. Avšak vnitřní paměť je velmi malá, a proto bude nutná paměťová karta, které telefon podporuje do velikosti 32 GB.

Novinka by měla stát pod 2 000 Kč, a proto pokud se poohlížíte po normálním telefonu a nepotřebujete žádné pokročilé funkce, může se stát Nokia 3310 možnou volbou. Odolnost ještě otestována nebyla, ale dlouhá výdrž by měla být samozřejmostí.

Autor: Whoik; Zobrazeno: 4330x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář