{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

[Tipovačka o ceny] MS v hokeji 2019

Napsal Smokeyy dne 05.05.2019 pro sekci GS
Vyvrcholení celé hokejové sezóny v Evropě se blíží, což znamená start Mistrovství světa. Jako každý rok neleníme a připravili jsme si pro Vás tuto Tipovačku o VIPčka a nějaké hry na Steam. Přijď si i ty zatipovat na výsledky MS, jejich zápasy a porovnej se v tipování s ostatními spoluhráči z portálu Gamesites. Prolistuj článek pro získání více informací.

 2019 IIHF Ice Hockey World Championship se bude konat ve Slovenských městech Bratislava a Košice. Pro hraní zápasů byly vybrány dvě arény, a to Zimní stadion Ondreje Nepely v Bratislavě, s kapacitou 10 110 diváků, kde své domácí zápasy hraje klub HC Slovan Bratislava a Steel Aréna (resp. Steel Aréna – Košický štadión Ladislava Trojáka) v Košicích, s kapacitou 8 347 diváků, kde své domáci zápasy hraje klub HC Košice. Bude se jednat o druhý šampionát, který se odehraje na Slovensku. Včetně Československých dob se jedná již o čtvrté mistrovství, které se hraje na půdě této země. V minulém šampionátu na Slovensku, který se odehrál v roce 2011, český výběr vyšel s bronzovými medailemi. Slovenský výběr nepostoupil ze skupiny a skončil celkově na desátém místě. Tehdy to byl poslední šampionát, který se hrál starým systémem. Některé fanoušky loni otřáslo, že bude na mistrovství chybět výběr z Maďarska, který byl loni velice blízko k postupu. Místo něj se na něj ukáže výběr z Itálie, který se po roční pauze opakovaně vrací a výběr z Velké Británie, který se ukáže poprvé od roku 2001.

 

Turnaj začíná až 10. května (máje) a vítěze se dozvíme až 26. května (máje). Jedná se o 83. ročník tohoto turnaje.

Systém hraní pro MS v ledním hokeji 2019

 Šestnáct účastníků (14 nejlepších z MS 2018 + 2 nejlepší z IA. divize 2018), rozdělených do dvou skupin sehrají celkově 64 zápasů (tj. 1x každý s každým). V každém zápase jsou ve hře tři body, které získá vítěz toho zápasu. Pokud zápas skončí nerozhodně, tak si týmy pomocí prodloužení body rozdělí (výhra = dva body, prohra = jeden bod). Podle bodů se sestaví tabulka a čtyři nejlepší týmy z každé skupiny postupují do tzv. play-off. Pro týmy na 5. - 8. místě v tabulkách turnaj končí a týmy na 8. místě sestupují na příští ročník do nižší divize. V play-off se hraje od čtvrtfinále, kde na sebe narazí týmy, pomocí předem dohodnutého rozlosování. Vítěz postupuje do semifinále a pro poražené turnaj končí. Vítězové semifnále jdou do boje o titul Mistra světa a poražení sehrají utkání o 3. místo

 

Postavení týmů do skupin

Skupina A - Košice

 - Kanada (1)
 - USA (4)
 - Finsko (5)
 - Německo (8)
 - Slovensko (10)
 - Dánsko (12)
 - Francie (13)
 - Velká Británie (22)

Skupina B - Bratislava

 - Švédsko (2)
 - Rusko (3)
 - Česko (6)
 - Švýcarsko (7)
 - Norsko (9)
 - Lotyšsko (11)
 - Rakousko (17)
 - Itálie (19)

 

Mistrovství světa na Gamesites

 Už po čtrnácté se nám vrací Tipovačka a již tradičně, jako každý rok, na Mistrovství světa v ledním hokeji. Celý formát Tipovačky se koná stejně, jako loni na Mistrovství světa v ledním hokeji 2018. Co to vlastně Tipovačka je?

 Tipovačka je soutěž, ve které tipujete správné výsledky zápasů, střelce zápasů, na Mistrovství světa a statistiky tohoto turnaje. Na našem fóru je vytvořena speciální sekce, kterou najdete těsně pod Mini-Chatem, nebo na tomto odkazu. Tam bude centrum veškerého dění. Ze začátku tipujete na umístění týmů v základních skupinách a také na celkové výsledky turnaje. Poté tipujete postupně, den po dni, na každý zápas zvlášť, kde musíte napsat výsledek zápasu a tři střelce utkání. Vaše uhodnutí je bodováno a tímto se určuje umístění tipérů v Tipovačce. Netipujete na všechny zápasy najednou, ale každý den bude vytvořeno nové téma, ve které smíte tipovat na zápasy, na daný den. Tímto vás Tipovačka provede celým šampionátem a dodá Vám atraktivitu na zápasy, nad kterými byste pouze mávli rukou.  

 

 
 
 Každý váš spravný tip bude bodován. Body vám budeme každý hrací den sčítat a tak můžete vidět, jak si vedete v porovnání s ostatními tipéry. Zároveň vám naše Tipovačka dodá náboj, ke sledování méně zajímavých duelů, protože můžete fandit vašemu tipnutému týmu a doufat, že se prosadí váš střelec. Zde máte přehled toho, na co se bude tipovat.
 

1. - Tipování na celkové výsledky MS 2019

  • Umístění na stupni vítězů [1., 2., 3. tým v konečném pořadí] (Přesné pořadí 15 bodů, nebo tipnutí jednoho týmu správně 4 body)
  • Sestupující týmy [2 nejhorší týmy] (5 bodů, nebo jeden tým 2 body)
  • Nejlepší střelec turnaje (5 bodů)
  • Nejlepší hráč turnaje dle kanadského bodování (7 bodů)
  • Jak daleko dojde Česká republika (3 body)
  • Jak daleko dojde Slovensko (3 body)

- lze tipovat pouze do zahájení MS (tedy do 10. května 16:15)

 

2. - Tipování na pořadí základních skupin

  • Tipnutí přesného pořadí na konci skupiny (10 bodů)
  • Tipnutí přesného pořadí alespoň šesti týmů (7 bodů - o jeden správný tip méně = -2 body)
  • Tipnutí správně jednoho týmu, který postoupil do play-off (1 bod)

- lze tipovat pouze do zahájení MS (tedy do 10. května 16:15 hodin)
- u tipnutí týmů, který postoupil do play-off správně se určuje z prvních čtyř týmů vašeho tipu, jedno v jakém pořadí

 

3. - Postupné tipování

  • Přesný výsledek zápasu (5 bodů)
  • Tři střelci z každého zápasu (5 bodů za všechny správně, nebo 1 bod za každého)
  • Uhodnutí vítěze utkání (1 bod)
- pokud tipnete vítěze v základní hrací době a tým vyhraje až v nastavovací hrací době, nezapočítá se vám bod za uhodnutí vítěze utkání
- bod za uhodnutí vítěze utkání se získává pouze tehdy, když netrefíte přesný výsledek zápasu
- lze tipovat od 7. května

- po skončení jednoho hracího dne, automaticky začne tipování na nový. Každému dni bude přiřazeno jedno téma v dané sekci. Zápasy budou vypsány v jednotlivých tématech. Témata budou tvořena min. 24 hodin před startem prvního utkání
- tipovat se bude každý hrací den

 

 

Mini soutěže k Mistrovství světa

 Tak jako loni jsme si pro Vás připravili pár mini soutěží, ve kterých můžete vyhrát hru na platformu Steam. Tyto soutěže budou oddělené od tipování na daný hrací den a vy budete tipovat k námi vybraným zápasům něco navíc (např. hráče s nejvíce kan. body v zápase, čas prvního gólu zápasu, atd.). První přesný tipér vyhraje danou cenu. Cena klíčů na herní platformu Steam, které jsem pro Vás sehnal, nepadá pod 9,90€. Soutěže budeme vždy min. 24 hodin dopředu zveřejňovat SEM!, kde bude i odkaz k dané soutěži.

Soutěž, MS Hokej kvíz, kterou jsem pro Vás loni připravil na našem TeamSpeaku, se letos z osobních časových důvodů konat nebude.

 

King of the Hill

 Již po páté necháme šestnáct tipérů se poprat v bonusové soutěži King of the Hill. Soutěž, kde se pavoukovým systémem setkává šetnáct tipérů proti sobě v jednotlivých zápasech. Jejich zápas se rozhoduje podle bodů, které tipér získal za určené zápasy Mistrovství světa. V minulých soutěžích se za nejlepší umístění rozdávali bonusové body do tipovací tabulky, ale letos jsem se rozhodl ocenit pouze finalisty a nikoliv body. Nebudu zbytečně prodlužovat tento článek, proto Vás odkážu SEM!, kde se podrobněji dozvíte o této soutěži více.
 

Centrum veškerého dění

Fórum s Tipovačkou naleznete → na tomto odkazu
A pokud chcete poslouchat audio přenosy ze zápasů české i slovenské reprezentace a možná i některých vybraných zajímavých zápasů, můžeš v době hraní přijít i na náš TeamSpeak, kde je nad DJ roomkou #1 vytvořena poslouchací místnost (IP: ts.gamesites.cz).
 

Ocenění

Ceny doplníme během soutěže. Můžou se objevit některé random klíče na Steam, nebo i speciální ikonky na TeamSpeak. Samozřejmě si mnozí z Vás přivydělá i body do soutěžních tabulek.

Hlavní cena

 Extra VIP na libovolný Gamesites.cz server
 Speciální jedinečná ikonka na TeamSpeak
 Speciální jedinečné ohodnocení na web
 Hra na Steam v hodnotě cca 20€
 

Shrnutí

Vše probíhá na fóru Gamesites.cz (pátá sekce z vrchu, link pod odstavcem). Tam budete psát své tipy a také řešit své protesty, pokud se admin zmílí. 
 
 

Přejeme hodně štěstí v Tipovačce a Vašemu favorizovanému týmu na turnaji

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář