{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Rozkvět Riot Games

Napsal Alfondra dne 18.12.2019 pro sekci GS
Společnost Riot Games stojící za nejpopulárnější MOBA hrou na světe, rozšiřuje své portfolio a po deskové hře z roku 2016, míří i na mobilní zařízení. Jedno z největších herních studií má na rok 2020 už teď narvaný rozvrh k prasknutí. Plánují vydání několika her a to i na jimi zatím neprobádané pole v podobě mobilních zařízení. Hráči se však mohou těšit na cross platform hraní, tak držme Riot Games palce.

Americká společnost Riot Games založená v roce 2006, zaměřující se na tvorbu videoher je celosvětově známá především pro svou MOBA hru League of Legends. LoLko jak jí většina hráčů přezdívá má v průměru okolo 80-100 milionů aktivních hráčů za měsíc a úspěšná je i divácky na streamovacích platformách jako je Twitch, kde pravidelně vede žebříčky sledovanosti. Přestože se ve firmě v posledních měsících řeší interní problémy ohledně pracovníků něžného pohlaví, Riot nelení a snaží se rozrůst na více zařízení a zaujmout novou skupinu hráčů, svými připravovanými tituly.

 

 

Nejnovějším oznámeným titulem je v tuto chvíli karetní hra Legends of Runettera, která se snaží jít ve stopách známého Heartstonu od konkurenčního studia Blizzard. Důvodem, proč se Riot vydal na pole karetních her, je prý fakt, že karetní hry hrajeme každý už od dětství a mít tak karetní hru s hrdiny z LoLka, může být přinejmenším zajímavé. Dalším faktem, je také to, že karetní hry mají lukrativní business model v podobě nákupu nových balíčků, kdy hráč nikdy neví, co dostane.

Někteří hráči už dostali možnost si hru zahrát v preview patchi, který byl k dispozici v říjnu, listopadu a další nás čeká na začátku nového roku. Hra je vyvíjena jak pro PC, tak pro mobilní telefony a bude multiplatformní (Hráči na mobilu a na PC budou moct hrát spolu). Riot se také nechal slyšet, že ve hře budou jak legendy z LoLka, tak úplně nové postavy, zároveň také pracují na kompetitivním módu. Hra je a bude free-to-play a její uzavřené bety se dočkáme na začátku příštího roku. Otevřená beta nebo oficiální datum vydání nebylo prozatím stanoveno.

V tuto chvíli má Riot velice dobře našlápnuto a pokud se mu spuštění nové hry povede, bude mít do budoucna strategickou výhodu při vydávání dalších her. Nyní však můžeme jen vyhlížet recenze z uzavřené bety a těšit se na open betu.

Uvidíme tedy, jestli se dočkáme stejného úspěchu jako u League of Legends a budeme všichni ve vlaku nebo v autobuse smažit karetní verzi LoLka.

Co si o hře zatím myslíte vy? Myslíte, že hra bude stejně populární jako LoLko nebo půjde jen o začáteční boom a pak hra skončí v šuplíku? Podělte se s námi o svůj názor v komentářích.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář