{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Využijte výkon své GPU v boji proti Coronaviru

Napsal Alfondra dne 19.03.2020 pro sekci GS
Zapojte se do projektu Stanfordské univerzity a nabídněte nevyužitý výkon své grafické karty a procesor v boji proti mnoha nemocen, jako je Alzheimer, rakovina nebo aktuální strašák, Coronavirus.

Jak jistě víte, tak světem cloumá epidemie Coronaviru a mnohé státy už přistoupily i k vyhlášení nouzových stavů. Tento článek nebude o tom, jak se chránit nebo co dělat a co ne, ale o tom, jak i my hráči můžeme pomoci s bojem proti Coronaviru a i dalším nemocem. Tým vědců z Americké Stanfond University už před nějakou dobou zvěřejnil program s názvem Folding@Home, který využivá výpočetního výkonu počítačů pro zkoumání skládání proteinů a jeho následném použití pro léčbu nemocí.

V jednoduchosti jde to, že si stáhnete program a nastavíte, jak velkou část výpočetního výkonu může použít. Program poté stáhne malou část dat, kterou zanalyzuje a data odesílá zpět týmu vědců, kteří s nimi dále pracují. V programu můžete nastavit, aby si program bral výpočetní výkon jen když jste například pryč a na počítači nikdo nepracuje nebo jestli může výkon použít i při tom, kdy na počítači pracujete. Samotná instalace zabere zhruba tři minuty a pokud si nechcete v programu vše nastavit sami, tak můžete program jednoduše hodit na lištu a o zbytek už se nestaráte.

Přispívat můžete buďto anonymně nebo můžete vyplnit svou přezdívku a dokonce se připojit i do týmu a pomáhat tak společně. Existuje dokonce i žebříček, který tým si vede nejlépe a zanalyzoval nejvíce dat. Momentálně zřejmě největším týmem je "PC Master Race - PCMR", který má na Redditu 3,4 miliónu fanoušků a je asi největším propagátorem projektu Folding@Home.

Ve výsledku nejde o to, jak silné komponenty v počítači máte, ale jde o to pomoct. Čím více lidí se zapojí, tím více dat budou mít vědci k dispozici a tím blíže budeme k vyléčení nemocí jako je: Rakovina, Alzheimer, Parkinson, Coronavirus a spousta dalších. Pomoct je velice snadné a může to zachranánit životy. Zapojte se a pomožte i VY.

 

Odkazy pro více informací a stažení programu:

https://pcmasterrace.org/foldingteam
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/fhb5e4/coronavirus_specific_gpu_projects_are_now/

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář