{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Steam nabídne přes 500 her zdarma

Napsal Alfondra dne 01.02.2021 pro sekci GS
Rok 2020 nás mimo jiné ochudil i o každoroční herní veletrhy a předváděcí akce typu E3 nebo Gamescom. Vývojáři mohli své hry oznámit pouze virtuálně, což skrývá výhody i nevýhody. Jednou z nevýhod je i absence vyzkoušení si části hry tzv. demo verze přímo u stánku na některém z veletrhů a proto se vývojáři rozhodli tuto možnost hráčům přinést i v této nelehké době.

Americká společnost Valve stojící především za sérií Half-Life, Counter-Strike nebo Portal si pro nás již po čtvrté připravila zpestření našich všedních dní. Skrze platformu Steam, která též spadá pod Valve se bude odehrávat herní festival, během kterého bude k dispozici přes 500 demo verzí především indie her od nezávislých vývojářů. Hlavní myšlenkou festivalu je dát vývojářům možnost zpropagovat své tituly a dle dostupných informací se máme na co těšít.

Vše vypukne 3. února v 19:00 a skončí 10. února též do 19:00.

K dispozici budou livestreamy s vývojáři, kde budou povídat o svých hrách, ukazovat zákulisí tvorby videoher a odpovídat na vaše dotazy. Ke konci streamu by měla být i možnost si s vývojáři pokecat. Mimo streamy se můžeme těšit na již zmíněné demo verze her, ale i plnohodnotné tituly, které si budeme moct po omezenou dobu vyzkoušet nebo zakoupit s nějakou tou slevou.

Co se týče rozmanitosti, nemusíme se vůbec bát. K dispozici budou hry všech žánrů a kategorií. Na své si tedy přijde opravdu každý.

Dle slov Valve se můžeme na festivaly těšit i do budoucna a to především díky velice pozitivním ohlasům, jak od hráčů, tak od vývojářů. Festivaly by se měli stát sezóní záležitostí a dle zkušeností z minulých let bychom se další události měli dočkat již na podzim. Pokud chcete mít jistotu, že si hry vyzkoušíte jako jedni z prvních, nastavte si upozornění přímo na Steamu.

Líbí se vám nápad s festivaly? Chystáte se dát šanci nějakému indie titulu? Podělte se s námi v komentářích.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář