{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Přelomové novinky v Apex Legends

Napsal F3N0M3N dne 10.03.2021 pro sekci GS
Apex Legends, hra která za první měsíc od spuštění získala 50 milionů hráčů stále patří k nejpopulárnějším battle-royale hrám a stále roste. Stejně jako dostává většina aktuálních her větší nebo menší pravidelné updaty od vývojářů, je na tom i Apex Legends. V tomto článku se vám pokusím přiblížit aktuální novinky z velkého updatu Apexu, který proběhl 9.3.2021. Mezi největší novinku patří sólo mód, který v Apexu doposud nebyl!

Apex Legends stále patří k nejpopulárnějším battle-royale hrám na trhu. Není náhodou, že v době psaní tohoto článku aktuální čísla ukazují 800.000 online hráčů ve hře a dostávají tak Apex na druhou příčku v žebříčku battle-royale her mezi první Fortnite (5 milionů) a COD: Warzone (350 tisíc).
V úterý 9.3.2021 Apex vypustil jeden z větších updatů, který obsahuje několik novinek a spoustu různých oprav bugů. Mezi hlavní novinky patří: Nastálo přidaná možnost hraní jako sólo hráč. Rozšíření na další herní platformu a tou je Nintendo Switch. Speciální event "The Chaos Theory Collection Event." Nový mód v klasických duo a trio módech a další.

Oficiální trailer k novému eventu:

Sólo mód v Apex Legends

Pokud jste alespoň někdy hráli Apex Legends, určitě jste si všimli, že hra nenabízela možnost klasického hraní sólo módu jako je tomu v drtivé většině ostatních battle-royale her. Hráči tak neměli možnost hrát sólo mód až na výjimku, kdy se ve hře 2 roky zpátky objevil pouze časově limitovaný mód Solos po dobu dvou týdnů, který se již nikdy neopakoval. Ačkoliv řada hráčů po sólo módu volala, tak jejich přání nebylo vyslyšeno, naopak vývojáři reagovali se slovy, že hra byla vyvíjena pro týmovou hru a sólo mód ve hře nefunguje, což ukázaly právě statistiky po dvou týdnech limitovaného sólo módu, kdy nově příchozí hráči u hry mnohem častěji nevydrželi a naopak hru jich mnohem větší část mnohem rychleji opouštěla a znovu již nehrála. A není se čemu divit spousta legend, za které má hráč možnost hrát v sólo módu prostě nefungují a jsou naopak navrženy tak, aby podporovaly a doplňovaly se s jinými legendami v týmu.

Nyní však došlo k velké změně, kterou se vývojáři snaží alespoň trochu vyjít vstříc svým hráčům, kteří chtějí sólo mód a tím je možnost využít takzvaného  no-fill matchmakingu, který umožní hrát hráčům sólo, ale má to svou cenu, budou muset hrát sami proti jiným týmům o dvou nebo třech lidech podle toho, jaký mód si zvolí (případně ve dvou proti týmům o třech).

Osobně tuto novinku vítám, protože se hráči budou moci zdokonalovat v situacích, kdy by byl jejich protivník v přesile a nebo budou chtít ti nejlepší ukázat, co v nich je, že to zvládnou i sami. Také pevně věřím, že této možnosti využijí hráči, kteří doposud kazili hru ostatním tím, že s týmem vůbec nekomunikovali a schválně ho ihned opouštěli a vydávali se na svou "sólo dráhu". 

Apex na Nintendo Switch

O tom, že Apex stále roste nasvědčuje i nová možnost hraní na platformě Nintendo Switch. I na Nintendu naleznete možnost "cross-platform" hraní, takže pokud si budete chtít na Nintendu zahrát s kamarádem, který hraje třeba počítači, můžete. 

Vzhledem k tomu, že aktuální sezóna 8 v Apexu již nějakou dobu běží, budou hráči na Nintendu patřičně odměněni. Obdrží ihned 30 levelů do jejich        battle-passu a první 2 týdny také budou dostávat 2x více XP za každý odehraný zápas. Navíc každý hráč na Nintendu, který se připojí do hry do konce 8. sezóny, obdrží speciální legendární skin P.A.T.H. pro legendu Pathfindera.

The Chaos Theory Collection Event

Event začal od 9.3. a poběží do 23.3.2021. Jedná se především o možnost jak získat další kosmetické doplňky pro své legendy a také zbraně a to formou postupného odemykání odměn. Odměny se odemykají za nasbírání určitého počtu bodů (250, 500, 750, 1000...), které můžete získat hlavně za plnění challengí tedy nějakých úkolů, které jsou pro každý den jiné a nové a aby to nebylo příliš jednoduché pro ty největší gamery, tak je každý hráč omezen na zisk maximálně 1000 bodů za den.

Ring Fury Escalation Takeover - nový mód v klasických duo a trio módech

Pokud jste byli zvyklí na "klidnou" hru, kde vás může překvapit maximálně nepřítel, mám pro vás možná dobrou, možná špatnou zprávu. V duech i triech (mimo ranked) proti vám nyní bude bojovat i samotná hra, formou takzvané zóny, ale ne tou klasickou, která se pořád zmenšuje a vytváří tak místo na mapě pro finální souboje hráčů ze všech koutů mapy, ale ještě jednou bonusovou zónou.

Znáte to, sbíráte loot, zabíjíte první hráče, postupně si dáváte pozor na zónu, která vás může zabít, pokud se včas nedostanete do safe části mapy. Děje se tomu tak v každé battle-royale hře. Jenže nyní se mimo této klasické zóny na mapě bude objevovat ještě jedna bonusová, která se bude objevovat náhodně uprostřed zóny, do které vás žene ta klasická. V praxi se dá říct, že se budou objevovat další kruhy v kruhu. Hráči vždy obdrží varování pár okamžiků před spuštěním této bonusové zóny, že se má spustit, poté se ukáže ještě na minimapě a navíc, pokud budete na místě, kde by se tato bonusová zóna měla objevit, tak vaše legenda bude křičet, že se nacházíte na takovém místě, případně v jeho blízkosti.

Veškeré novinky, změny a opravy bugů naleznete v angličtině na této oficiální stránce Apex Legends.

Hrajete Apex Legends a zaujala vás některá z těchto novinek? Podělte se s námi v komentářích. Třeba si spolu můžeme i zahrát :)

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář