{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Nová sezóna ve Fortnite!

Napsal F3N0M3N dne 16.03.2021 pro sekci GS
Fortnite, hra plná pravidelných změn, novinek, zasazení příběhů do mapy, přichází po 3,5 měsících s pravidelnou novou sezónou - Season 6 Chapter 2!
Každý, kdo Fortnite zná, určitě ví, že vývojáři přichází pravidelně s řadou updatů v čele s největšími, které přichází s každou novou sezónou. Některé updaty byly naprosto přelomové, některé se hry samotné příliš nedotkly, řada z nich měla velký "hype" a byla hráči velice oblíbená, některé změny hráči zase příliš neocenili. A jak to vypadá s aktuálním nejnovějším updatem spojeným s novou 6. sezónou? Úplně jiná hra? Pořád ta stejná hra? Asi takovými otázkami bych shrnul nový update a novou 6. sezónu 2. kapitoly ve hře Fortnite. Nyní se pojďme podívat na to, proč tomu tak je.

Fortnite se ve světě gamingu proslavil řadou živých eventů přímo ve hře, které často souvisely s novou sezónou, kdy hráči ve hře mohli živě sledovat, jak se mění mapa, jak se mění její příběh a podobně. Tyto eventy způsobovaly rekordní počty připojených hráčů ve hře a zároveň na streamech, protože ne každý se mohl dostat v daný čas do hry, ať už kvůli přetíženým serverům nebo protože zrovna nemohl hrát. Poté se hráči ještě dočkali přímo ve hře traileru k novému eventu nebo sezóně, který byl pouze animované video.

Nyní však Fortnite přišel s velkou změnou. Event si aktuálně může vychutnat hráč kdykoliv zapne poprvé hru od vydání nové sezóny. V tomto eventu se navíc hráč může normálně pohybovat a vše si tak vychutnat živě, i když se zpožděním a tento gameplay spíš připomíná jakýsi tutoriál, jako když poprvé zapnete nějakou novou hru. Zároveň musím říct, že se mi event velice líbil a užíval jsem si to. Jak to všechno vypadalo můžete posoudit sami po shlédnutí tohoto krátkého videa:

Jak už bývá pravidlem, k nové sezóně můžete také shlédnout oficiální trailer, který připomíná profesionální filmařskou práci:

Teď už však novinky a změny, které vás ve hře čekají:

Změna mapy

Řada hráčů volala po návratu staré původní mapy z první kapitoly Fortnite, protože je nová mapa údajně nudná a stará byla prostě lepší. Řada efektů přidávaná do hry v průběhu 5. sezóny navíc napovídala, že ke změně mapy dojde, protože na několika místech mapy šlo vidět malé útržky z budoucnosti, které změnu naznačovaly. 

Bohužel nebo naštěstí se návrat ke staré mapě nekonal, ale naopak došlo na přepracování velké části stávající mapy. Prakticky by se dalo říct, že původní zůstaly pouze okrajové části mapy ostrova a celý střed byl pozměněn, kde najdete 3 zbrusu nové lokace: Colossal Crops, The Spire a Boney Burbs.

Nové zbraně a itemy

Než zde ukážu všechny nové itemy, tak určitě stojí za zmínku, že na rozdíl od minulé sezóny byly ze hry odebrány následující zbraně: Sniper, Tactical Assault Rifle, Heavy AR, Charge Shotgun, Tactical Shotgun, Lever-Action Shotgun a naopak se do hry vrátilo pár zbraní včetně snad nejoblíbenější zbraně Pump Shotgun, dále se pak vrátil Revolver a Burst AR-ko. Nicméně je třeba podotknout, že odebrané itemy nejsou permanentně odebrané, ale spadají do kategorie "Vaulted", což znamená, že se mohou při některém z dalších updatů opět vrátit do hry, stejně jako tomu nyní je u výše tří zmíněných zbraní.

Dále bylo do hry přidáno přes 23 zcela nových itemů a zbraní, které ve hře ještě nikdy nebyly a úzce souvisí s tématem nové sezóny.

Kompletní výčet všech zbraní a itemů naleznete v changelogu na oficiálních stránkách Fortnite od Epic Games.

Avšak za zmínku stojí, že ne každou ze zbraní můžete nalézt na zemi nebo v bedně jako tomu bylo doposud (s výjimkou exotických zbraní u NPC), ale řadu z nich budete moci pouze "vycraftit" v inventáři, který byl také výrazně upraven oproti předešlým sezónám nebo přímo "na zemi" zkombinujete stávající zbraň, kterou máte v ruce s nějakým jiným itemem či zbraní a dostanete tak vylepšenou speicifickou zbraň do inventáře místo té původní. Takto například vzniká řada luků, kdy ze základního můžete vytvořit až 4 různé typy luků (explozivní, stink bomb, zapalující a shockwave).

Nová zvířata

Jak už napovídalo video výše, v různých částech mapy nyní naleznete také nová NPC zvířata, která mohou být ochočena či zabita.

Každé ze zvířat vám může být ve hře různým způsobem nápomocné. Řada z nich může být zabita a využita pro "craftění" nových lepších primal zbraní. Dále je však můžete ochočit, například vlky za pomocí masa. V ten moment bude takový vlk váš parťák a bude zabíjet vaše nepřátele. Naopak takové kuře nikoho nezabije, ale můžete ho chytit a to vám pak umožní mít nižší gravitaci a vyskočit za pomocí jeho křídel mnohem výše než normálně. 

Další změny a novinky

Oproti předešlým sezónám byl snížen maximální počet nábojů do každé zbraně, které u sebe můžete nosit. Nově tedy u sebe můžete mít pouze 500 nábojů do AR-ka, 150 do brokovnice, 500 do SMG a 50 do sniperu (nyní pravděpodobně myšleno do luku), což je změna o polovinu, ale u některých zbraní i více než polovinu, maximální kapacity nábojů v invetáři. Nově u sebe také můžete nosit pouze 5 000 zlatých cihel z původních 10 000.

Na mapě se také nyní bude objevovat pouze 1 supply drop za 1 fázi zóny. Toto omezení by mělo být dostatečně kompenzováno novými bednami, které se nazývají "bunker chests" a ze kterých můžete získat pouze primal zbraně od rare (modré) až po legendary (zlaté) včetně raketometů.

S příchodem nové sezóny přišel do hry klasicky i nový battle pass, ze kterého můžete získat řadu nových unikátních skinů, emotů a dalších odměn, krátké představení nového battle passu naleznete v prvním videu nahoře v čase 6:37.

► Crafting systém, který jsem již nakousnul u nových zbraní a zvířat je taktéž novinkou této sezóny, a pokud by vás zajímalo, jak s ním pracovat, tak si pro vás vývojáři nachystali speciální crafting guide článek.

Mezi poslední zásadní změnu patří úprava rychlostí na "ziplajnách".  Kde je od dnešního dne zvýšena maximální rychlost do kopce o 61 % a naopak z kopce snížena o 40 %. Zrychlení po "ziplajně" z kopce pak bylo zvýšeno o 14 %. Tyto úpravy by měly mít kladný dopad na hru a mnohem lépe vybalancovat souboje v blízkosti "ziplajn" a přímo na nich.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář