{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Jak vydělávat hraním Minecraftu?

Napsal F3N0M3N dne 31.03.2021 pro sekci MC
Přiznejme si, kdo z nás by nechtěl vydělávat peníze hraním své oblíbené hry? Myslím, že to tak má nebo měla většina gamerů. Mnohým hráčům se to také daří, ať už je to formou streamování, natáčení videí nebo třeba hraním za nějaký e-sport tým. V dnešním článku si však ukážeme jeden neobvyklý způsob, jak vydělávat peníze hraním Minecraftu, který nabízí firma Whatshed.

Vydělávat peníze hraním Minecraftu nebo jakékoliv jiné oblíbené hry je určitě snem mnoha hráčů. Každý z vás určitě "znáte" cestu jak takového snu dosáhnout, ať už je to formou streamování, natáčení videí nebo třeba hraní za nějaký esport tým, či kombinací více těchto prvků. V tomto článku vám však představím jeden poměrně neobvyklý způsob možnosti výdělku za hraní Minecraftu.

Pokud v Minecraftu rádi stavíte a jde vám to, možná byste měli zbystřit. Britská firma Whatshed totiž vyvěsila na svých stránkách velice neobvyklý pracovní inzerát. Požadují po svých budoucích zaměstnancích znalost Minecraftu a jakési návrhářské skills. Náplní práce takového budoucího zaměstnance totiž bude navrhovat dle přání klientů firmy zahrady právě ve zmiňovaném Minecraftu. Firma nabízí takovému návrháři plat až 1,500 Kč za hodinu (50 liber za hodinu).

Možná si říkáte, co je to za hloupost, ale dovolte mi připomenout, že Minecraft je hra neomezených možností a právě v Minecraftu již vznikla řada velice pozoruhodných projektů, které velice věrohodně kopírovali již řadu realných staveb ze světa nebo nějakých fantasy her, seriálů apod. 

Na videu můžete vidět stavbu Los Santos vytvořenou právě v Minecraftu ze hry GTA V, což je město, které je velice blízko inspirováno reálným městem Los Angeles. Na obrázku níže poté  můžete vidět také stavbu z Minecraftu, která přímo kopíruje Huntington city ze Západní Virginie, což je stavba, za kterou  stojí celý tým stavitelů, kteří se právě věnují stavbám reálných měst v Minecraftu. Zároveň je nutno podotknout, že většinou tito lidé nejsou nikým financováni a vše dělají pro zábavu ve svém volném čase, takže proč nespojit příjemné s užitečným, pokud na něco takového člověk má? 

No a proč chce vlastně firma navrhovat zahrady pomocí Minecraftu a nevyužije radši nějaký profesionální 3D modelovací program? Minecraft je finančně mnohem dostupnější než většina profesionálních programů pro tuto práci a zároveň mnohem méně náročnější na výkon počítače, a tak je i dostupnější platformou pro práci z domova, což je zároveň způsob, jakým by měla být práce vykonávaná.

Je nutno podotknout, že se nejedná o žádný předaprílový vtip a tato nabídka práce je skutečná, ale jak se dalo zřejmě předpokládat, tato nabídka práce vzbudila velký rozruch a nevyhnula se ani řadě vtipných příspěvků v diskuzích po internetu a zřejmě nechtěného zacílení na mnohem mladší věkovou skupinu, než je požadována. A asi se není čemu divit, na druhou stranu však Minecraft původně neměla být hra, ale jakýsi simulátor sloužící pro stavbu a navrhování světů pro vývojáře ostatních her a jak vidíte na obrázku a videu výše, rozhodně se nejedná o nic nereálného.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář