{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Hobo: Tough Life Simulátor bezdomovce

Napsal F3N0M3N dne 21.04.2021 pro sekci GS
Zajímalo vás někdy jaké je to asi žít na ulici? Nyní si to můžete vyzkoušet z pohodlí domova u vašeho počítače, protože hra Hobo: Tough Life vystoupila po 4 letech z předběžného přístupu do plné verze hry a nyní na vás čeká ještě víc možností než předtím. Za sebe bych si subjektivně dovolil říct, že za 20 euro si kupujete opravdu velký balíček možností a zábavy.

"Vždycky může být hůř. Tohle heslo nepatří na motivační plakáty a není vhodné ho vštěpovat dětem. Čpí beznadějí a rezignací. Ale pokud máte pocit, že se máte špatně, není od věci se podívat na situaci, kdy by opravdu mohlo být hůř. Třeba bez místa, kde můžete bydlet, kde je teplo a v ledničce jídlo" (Schön).

I takto by se dala shrnout "nová" hra Hobo: Tough Life. Pokud vás někdy zajímalo, jaké by to asi bylo se ocitnout bez ničeho na ulici, tak právě v tomto RPG simulátoru, který vám nedá nic zadarmo, si to můžete vyzkoušet. Vybírejte popelnice pro zbytky jídla a kusy oblečení, žebrejte, okrádejte lidi, vykrádejte obchody a domy, poznávejte další bezdomovce z bezdomovecké komunity, stavějte svůj přístřešek pod mostem a zdokonalujte se a učte se těmto schopnostem. Také si dávejte pozor na gaunery, kteří vás chtějí obrat o vše, co u sebe máte.

Jen díky tomuto přežijete na ulicích krutého velkoměsta Praslavi. A je jen na vás jakou cestu si zvolíte. Budete na lidi milí a budete s nimi dobře komunikovat, abyste zvýšili své šance na vyžebrání nějakých drobných? Budete mistr kapsařiny a budete si peníze obstarávat takovou černou prací? Nebo budete šikovný obchodník a přeprodáte nalezené a zakoupené předměty za dobrou cenu, abyste měli alespoň na přežití na ulici?

"Zima přichází!" Ne, tohle tentokrát není Game of Thrones a ani letošní aprílové počasí v Česku, ale heslo, které vás bude provázet už od počátku hraní. Heslo, které napovídá, že se nebude jednat o procházku růžovým sadem, ale o boj o přežití na ulici, kde se začíná s každým dnem ochlazovat. Jediná možnost, jak neumrznout pod širým nebem na lavičce bude se zahřát nejlevnějším rumem z večerky a nebo případně najít nějaký útulek či si postavit dostatečně vhodný přístřešek pod mostem na ulici.

Hra opustila předběžný přístup teprve 13. dubna tohoto roku a zajímavostí pro vás může být, že se jedná o hru od českého vývojáře z Ostravy Perun. Nabízí možnosti hraní single-playeru, ale také online kooperace až v počtu 4 hráčů, což je umožněno samotným nastavením u vytváření hry a připojením prostřednictvím steamu, tudíž se nejedná o žádný složitý proces jako tomu bývá u některých her například přes hamachi.

Pokud dobře znáte Prahu, Olomouc či Ostravu, tak určitě budete příjemně překvapeni, protože právě z těchto měst je tvořené fiktivní město Praslav, ve kterém se budete ve hře pohybovat. První co určitě poznáte je hlavní nádraží z Prahy, u kterého se na začátku "spawnete." Já osobně jako Olomoučák, který zároveň strávil mnoho let v Praze jsem ihned několik míst poznal. Níže vám ukážu legendární obchodní dům Koruna z centra Olomouce u zastávky Sv. Mořice a podobných lokací najdete v Praslavi ještě několik.

Hru jsem si na Steamu zakoupil a sám jsem si ji již pár hodin vyzkoušel a za sebe musím říct, že vás za 20 euro čeká skutečně velká porce možností a zábavy a rozhodně bych ji každému minimálně doporučil vyzkoušet. Dle mého názoru se jedná o velice povedený herní titul za dobrou cenu, navíc od tuzemského vývojáře her, který je velice netradiční a originální a za sebe nemohu říct, že bych měl možnost si něco podobného někdy zahrát.

Pokud by vás zajímaly nějaké záběry ze hry, tak jsem hru při svém prvním vyzkoušení sám chvíli streamoval. Nebo samozřejmě na YouTube naleznete nespočet kvalitnějších záznamů či recenzí. A co vy už jste si hru vyzkoušeli? Co na ni říkáte?

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář