{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Bulánci 2.0 Legendární hra se vrací!

Napsal F3N0M3N dne 25.05.2021 pro sekci GS
Každý, kdo si říká gamer určitě musí znát starou českou klasiku Bulánci. Ozbrojené polštáře ve 2D toužící po krvi určitě poznala v dětství většina z nás. Vydání této hry se datuje k roku 2001 a nyní by měla přijít jejich vylepšená verze 2.0 "Bulánci se vrací", už nyní je potvrzeno, že hra bude vytvořena jak pro PC, tak pro konzole a dokonce i pro smartphony a ke všemu s možností battle-royale multiplayeru.

Legenda se vrací! Je to přesně týden, co bylo veřejnosti oznámeno, že se stará česká klasika Bulánci vrátí, nejen v novém 3D kabátě, ale taky s řadou novinek a vychytávek. K této události byla také spuštěná kampaň na Startovači, ve které bylo vybráno již neuvěřitelných 4.810.000 Kč a další peníze stále přibývají. Pro představu tak lidé přispěli již o 962% více, než bylo původně "požadováno" a jak jsem již psal, čísla stále stoupají.

Co tedy víme? Na základě štědrých darů od fanoušků by se mělo jednat již o skutečně kvalitní hru nikoliv oddechovku, která na starých Windows 98 zabírala pouze 3 MB. S postupnými splněnými milníky hranic vybraných peněz tedy hra vznikne na PC i konzole včetně MacOS a také na smartphonech. Součástí samotné hry také bude cross-platform multiplayer, editor jednotlivých levelů (tedy si můžete vytvářet snadno vlastní mapy), puška pro snipera, speciální minomet s přísavnou minou, speciální vesmírný level se stavem beztíže a ve finále i v poslední době velice oblíbený battle-royale mód. Poslední milník, který činí bez jedné koruny 1 miliardu korun je vytvoření Bulánků pro VR, což samozřejmě vývojáři přidali s velikou nadsázkou a VR se nechystá, ale kdo ví.

Samotná hra by měla minimálně pro PC a konzole být vydána v roce 2022, přesnější datum však ještě není známo.

Pokud jste i Vy fanoušky této hry a ještě jste tento projekt návratu Bulánků nezaznamenali, tak určitě doporučuji sledovat Twitter vývojářů a také oficiální projekt na Startovači, kde mimo jiné můžete na vývoj hry sami přispět, čímž si hru prakticky můžete zakoupit, získat k ní předběžný přístup a nebo nějaké jiné další vychytávky. Mimo jiné zvědavé oko jistě potěší i vidět, co všechno za možnosti mohli fanoušci získat, například sběratelské figurky, poděkování v titulcích a podobně. Největší zajímavostí je dle mého názoru fakt, že právě dnes (25.5.2021) si někdo zakoupil respektive podpořil vývojáře hry největší možnou částkou a to 150.000 Kč, čímž si zajistil titul Ochránce bulánčího národa a bude se nyní objevovat v titulcích na prvním místě a ještě k tomu získal řadu dalších zajímavých odměn a výhod do hry, bližší informace si už jistě na stránkách Startovače najdete.

 

Trocha historie. Bulánci byli vydáni v roce 2001 českým vývojářským studiem SleepTeam Labs. Jedná se o freewarovou hru, ve které proti sobě bojují ozbrojení extrémně agresivní polštáře, tedy Bulánci. Ve své době se hra pyšnila možností hrát multiplayer na jednom PC a to až ve 3 hráčích a přesně tak si pamatuji tuto hru, kdy jsme seděli na jedné židli 3 mladí kluci a navzájem jsme se stříleli a objevovali krásy této hry. Samozřejmě hra nenabízela žádné extra možnosti a tudíž se u ní netrávilo tolik času jako je tomu u dnešních her, ale uměla zabavit. Díky své oblíbenosti do ní postupně přibývaly už v tehdejší době různé další vychytávky a levely/mapy. Dokonce ji bylo možné hrát online od roku 2006 proti dalším hráčům a to až v počtu 4 lidí. A od roku 2009 ji bylo možné získat i na svůj chytrý telefon, avšak tato možnost byla časem ukončena. Momentálně vývojáři evidují přes 16 miliónů stažení této hry oficiální cestou.

A co Vy, taky jste hrávali tuto hru? A jak Vás zaujal projekt jejího znovuzrození? Určitě se s námi podělte dolů do komentářů.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář