{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

[Tipovačka o ceny] UEFA EURO 2020

Napsal Smokeyy dne 04.06.2021 pro sekci GS
Snad jste si nemysleli, že je konec? My nekončíme a připravili jsme pro Vás další Tipovačku, která se tentokrát zaměří na rok odložený Mistrovství Evropy ve fotbale. Tam se zúčastní i týmy náš národní výběr a i se slovenským výběrem se turnaj neobejde. Nepovedla sem Vám tipovačka na hokej? Chcete zkusit něco vyhrát? Teď máte šanci. Letos už nás potom žádný dobrý turnaj nečeká, tak nažhavte klávesnice a tipujte s námi.
UEFA EURO 2020 začíná prvním výkopem 11. června (júna) ve 21:00, kdy se utká Turecko proti Walesu. Zrovna tento zápas se bude hrát v Římě, ovšem hrát se bude v dalších deseti městech, deseti různých zemí. Výkop měl být původně už loni, ovšem kvůli celosvětové pandemii byl turnaj o rok odložen. UEFA ovšem název ponechala na původním 2020, i když se koná až v roce 2021. Na tento skvělý šampionát, na který se diváci těší už pět let, se znovu kvalifikovali i naše reprezentace (tedy Česko a Slovensko). My jsme tedy znovu naplánovali Tipovačku, kde budete moci tipovat na výsledky zápasů, střelce gólů a i konečné pořadí turnaje. V novince si představíme i samotný turnaj.
 
 

Mistrovství Evropy na Gamesites

Tipovačka je rozdělena do čtyř částí, které si teď představíme. Nejdříve budeme tipovat na samotné výsledky celého turnaje, tedy třeba konečné pořadí semifinalistů, nejlepšího střelce turnaje a také budeme tipovat, kam až dojde Česko a Slovensko. Ve druhé části budeme hlavně tipovat konečné pořadí týmů základních skupin a také si tipneme postupující týmy do play-off. Ve třetí části budeme tipovat postupující týmy v play-off (vysvětleno níže) a ve čtvrté části už budeme tipovat na jednotlivé zápasy, kde budete sbírat body za výsledky zápasu, poločasu a střelce gólů. Jak už chápete, za tipy budete sbírat body, které se vám všechny budou sčítat a podle toho se určí vaše pořadí v soutěži.
 

1. - Tipování na celkové výsledky EURO 2020

  • Umístění na stupni vítězů [1., 2., 3./4. tým v konečném pořadí] (Přesné pořadí 15 bodů, tipnutí jednoho týmu správně 3 body)
  • Nejlepší střelec turnaje (5 bodů)
  • Nejlepší brankář turnaje (5 bodů)
  • Jak daleko dojde Česko (3 body)
  • Jak daleko dojde Slovensko (3 body)
  • Nejvíce červených karet [Tým] (3 body)
  • Přesný počet penalt v turnaji mimo rozstřelu (2 body)

2. - Tipování na pořadí základních skupin

  • Tipnutí přesného pořadí na konci skupiny (5 bodů)
  • Tipnutí přesného bodového zisku všech týmů ve skupině (7 bodů)
  • Tipnutí přesného umístění daného týmu (1 bod)
  • Tipnutí přesného umístění daného týmu i s bodovým ziskem (2 body)
  • Zbylé čtyři postupující týmy do osmifinále (1 bod za každého)
  • Tým s nejhorším skóre (2 body)

3. - Tipování v play-off

  • Úspěšné tipování postupujících týmů (7 bodů)

4. - Postupné tipování

  • Přesný výsledek zápasu (4 body)
  • Dva střelci z každého zápasu (1 bod za jednoho, nebo 3 za oba)
  • Uhodnutí vítěze utkání (1 bod)
  • Uhodnutí skóre poločasu (1 bod)

 

Soutěž má samozřejmě i své pravidla, mimo těch všeobecných jsou i pravidla k tipování a k bodování. Doporučuje vám si je přečíst, aby jsme se společně vyhli zmatkům. Pravidla moc dlouhá nejsou a naleznete je v shrnutí níže.

Fórum s Tipovačkou naleznete → na tomto odkazu

Ocenění

Ceny doplníme během soutěže. Můžou se objevit některé random klíče na Steam, nebo i speciální ikonky na TeamSpeak. Samozřejmě si mnozí z Vás přivydělá i body do soutěžních tabulek.
 

Hlavní ceny

 VIP nebo ExtraVIP na libovolný server Gamesites.cz*
 Speciální jedinečná ikonka na TeamSpeak
 Speciální jedinečné ohodnocení na web
 Peněžní ohodnocení ve formě PSC
 
 * - v případě vybrání na Counter-Strike 1.6 server, dostanete ExtraVIP, nebo 2x VIP v případě, že se nejedná o server, kde je ExtraVIP zavedeno. U Minecraftu je ExtraVIP navždy a v případě jiných herních serverech se dává VIP na 6 měsíců
 

Shrnutí Tipovačky

Vše probíhá na fóru Gamesites.cz (pátá sekce z vrchu, link pod odstavcem). Tam budete psát své tipy a také řešit své protesty, pokud se admin zmílí. 
 
  • Fórum s Tipovačkou na tomto odkazu
  • Bodování a pravidla soutěže na tomto odkazu
  • Systém soutěže King of the Hill na tomto odkazu
  • Odkazy na tabulky s body Tipovačky na tomto odkazu
  • Možnost podat protest, při zmílení admina Tipovačky na tomto odkazu
  • Ve fóru s Tipovačkou bude možnost i nalézt odkazy na soupisky týmů, výsledky, apod.
  • Já, jakožto admin soutěže, se také Tipovačky zúčastním, ovšem nebudu oceněn a ani vyhlášen v pořadí

Přejeme hodně štěstí v Tipovačce a Vašemu favorizovanému týmu na turnaji

Systém turnaje

Na EURO 2020 se mohlo kvalifikovat celkově 24 týmů (seznam týmů níže). Do kvalifikace šlo 55 týmů, včetně dvanácti pořadatelských zemí a již zmiňovaných 24 jich postoupilo na samotný šampionát. Z pořadatelských zemí jich postoupilo pouze devět. Česko o pořadatelství turnaje také projevilo zájem, ovšem nepodalo přihlášku (kvůli stadionu). Tři města (Brusel, Dublin a Bilbao) již o pořadatelství přišla. Seznam (mapu) pořadatelských měst můžete vidět na obrázku výše (zdroj: wikipedia). Těchto 24 týmů je rozděleno do šesti skupin (A-F) a každé týmy budou hrát proti sobě zápasy, stylem 1x každý s každým. Po odehrání, se sestaví tabulka, kde se výhra počítá za 3 body a remíza za 1 bod. Vítězové skupin a druhé týmy postupují dále do osmifinále. Týmy, ze třetích míst sestaví novou tabulku, která určí, které další čtyři týmy doplní zbylé místa v osmifinále. Od osmifinále se hraje na jeden vítězný zápas, s případným prodloužením a penaltovým rozstřelem, za nerozhodného stavu. Utkání o bronz se nehraje.

Česko odehraje své zápasy v Londýně (stadion Wembley, s kapacitou asi 90 000 diváků) a v Glasgow (Hampden Park, s kapacitou asi 51 866 diváků). Slovensko odehraje své zápasy ve skupině E, v Petrohradě (Krestovskij stadion, s kapacitou 68 134 diváků) a v Seville (Estadio Olímpico de la Cartuja, s kapacitou asi 60 000 diváků). Play-off už je trošku složitější, v případě postupu českého výběru do osmifinále z prvního, nebo druhého místa nás může čekat zápas v Londýně a nebo Kodani. U slovenského výběru zase může čekat Londýn, nebo Petrohrad. V případě postupu z tabulky třetího místa, můžou padnout jiná města (Budapešt, Sevilla, Bukurešť, Glasgow).

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář