{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Další Aweeho double [Vyhlášení Tipovačky]

Napsal Smokeyy dne 07.06.2021 pro sekci GS
Nejšílenější Mistrovství světa v ledním hokeji je za námi a teď už mi jenom zbývá vyhlášení soutěže, kterou jsme k tomuto turnaji pořádali.

2021 IIHF Ice Hockey World Championship se konal od 21. května (máje), do 6. června (júna) a turnaj hostilo Lotyšsko. Hrálo se ve dvou arénách v Rize. Mezi největší favority se mohli před zahájením turnaje označit Kanaďani a Rusové. Český výběr měl ovšem skvělou přípravu, tak se v médiích hovořilo i o tomto favoritovi. Já psal před zahájením turnaje, že se bude jednat o nejvyrovnanější turnaj poslední doby a dalo by se říct, že to tak skutečně bylo. Ovšem nakonec se všechno tak zamotalo, že je až neuvěřitelné, že zrovna Kanada vyhrála tento šampionát.

Po několika dnech se jako favoriti označovali týmy z Finska, USA a dále i Ruska. Ovšem dále jsme se strachovali dalších týmů, které překvapili. Například takový Kazachstán jen kvůli ztrátě vedení v posledním utkání nepostoupil do čtvrtfinále, což by bylo obrovským překvapením. Finové hráli skvěle v obraně, tudíž se začínalo hovořit i tomto týmu, který dosáhne na medaile. Český výběr prohrál první dvě utkání a v dalším ztratil bod s Bělorusy, kteří nakonec skončili poslední ve své skupině, i přes vítězství proti Švédsku. Právě Švédsko ztratilo dvougólový náskok s českým výběrem a to byl jeden z rozhodujících faktorů, jak Švédi poprvé nepostoupili do vyřazovacích bojů. Slovenský výběr překvapil, přehrál Rusy a díky skvělým výkonům si zajistil postup do čtvrtfinále. Ovšem nesmíme u nich zapomenout na obrovský debakl od Švýcarska, kteří zase zápas předtím schytal debakl od Švédů.

Kanada prohrála první tři utkání a 111 minut čekala na první branku v turnaji. I přes čtyři porážky ve skupině si nakonec dokráčela pro titul, díky čemu může dávat díky německému výběru, kteří vyhráli nad domácím Lotyšskem těsným rozdílem a tím jí potvrdila účast. Tohle všechno, co jsem napsal, není šílená komedie od Adama Sandlera, ovšem světový hokejový šampionát v roce 2021, a to ani není vše, co se mi sem vešlo.

Nové tipování na play-off zajistilo Aweemu double

Jedná o první výhru hráče, který se na první místo ani jednou nepodíval. Většinou se otloukal někde do 10. místa, postupně se protipoval do nějakého 4. místa. Po finálovém boji byla tabulka hodně těsná, například Dinda55 se držela až 6. místa, ale ztrácela pouhých 6 bodů na prvenství, který držel f4t4l1ty se 167 body. Po sečtení bodů z celkových výsledků a pořadí skupin se na první místo zhoupl, s náskokem tří bodů, pitrisin, se 179 body. Ovšem letos přišlo nové tipování, ve kterém byl úkol hráčů tipovat vítězný tým až do finále, ale nesměli jeden tým tipovat více jak jednou. Awee to zvládl s přehledem a za odměnu mu bylo přičteno 5 bodů, které mu tímto dopomohlo k prvenství a výhře v Tipovačce po pěti letech.

Celkové umístění v Tipovačce - TOP 3:

Vítěz - Awee (cti ejvi) - 181 bodů
2. místo - pitrisin - 179 bodů
3. místo - f4t4l1ty - 175 bodů
Kompletní pořadí naleznete → na tomto odkazu.
Logy, ke každému dni jsou k dostání → na tomto odkazu.
Ohledně ocenění, klikejte → na tento odkaz.

Po mnou pořádáné Tipovačky je to jeho čtvrtá výhra. Na MS 2015, 2016 a ZOH 2018. Tímto je to rozhodně nejlepší hráč Tipovačky na Gamesites, ale jistě jsou tu další, kteří stojí za zmínku. pitrisin ukázal, že není jen hráč do středu tabulky a f4t4l1ty znovu ukazuje, že nerad prohrává, bohužel pro něj je to letos jeho první bronz do sbírky. Navrátilec Whoik také bojoval až do posledního utkání, ovšem na víc, jak 5. místo to nestačilo. I Dinda55 ukázala, že je schopná se držet vysokých příček soutěže. Na překonání hl. admina Whoika to dokonce stačilo, i když má "bramboru".

A aby jsme nezapomněli na King of the Hill, tak letos vítězství obhajoval Kubeyy a skutečně se mu dařilo až do finále. Ovšem s Aweem si neradno zahrávat. Tomu stačilo trefit ve finále o bod více. Ono vlastně pouze tři zápasy skončily více, než nejtěsnějším rozdílem. Ve dvou muselo rozhodovat pomocné hodnocení po remíze a právě Kubeyy, Awee (cti ejvi) dokázali po jednom zápase vyhrát s rozdílem tří bodů. Aby se neřeklo, že se toto podařilo jen finalistům, tak se toto povedlo i hráči BratmMm, který se utal ve čtvrtfinále s pitrisinem, který byl umístěn o patnáct příček výš, takže pro něj famozní vítězství. Awee vyhrál King of the Hill i na ZOH 2018, kde také slavil prvenství v celkové Tipovačce, takže další double.

 

Celkové umístění ve skupinové části - TOP 3:

1. místo - pitrisin - 139 bodů
2. místo - f4t4l1ty - 136 bodů
3. místo - Kubeyy - 135 bodů

 

Celkové umístění v play-off - TOP 3:

1. místo - Dinda55 - 29 bodů
2. místo - Tokop - 27 bodů
3. místo - f4t4l1ty - 27 bodů

 

King of the Hill:

Vítěz - Awee (cti ejvi)
Poražený finalista - Kubeyy

 

Nejpřesnější tipér:

Celkově - killermacka (62,90%)
Skupinová část - Kubeyy & iMilan (64,29%)
Play-off - killermacka (66,67%)

 

Nejvíce bodů ve skupinové části:

Ve dni při hraní šesti zápasů: Whoik (23 bodů)
Ve dni při hraní čtyř zápasů: 111KKK (20 bodů)

 

Největší propadák soutěže:

Jednoznačně Smokeyy

Normálně to nevyhlašuji, ale pokud by si toto někdo zasloužil, tak právě já. Přes minulé třetí místo, jsem se rozhodl, že nebudu veden v pořadí soutěže a umístil jsem se mezi 19. a 20. místem, což není tak zlé, ovšem je to zlé vzhledem k tomu, v jakých příčkách se běžně pohybuji a kolik bylo aktivních hráčů. Jako další faktor tohoto "ocenění" je to, že jsem si v poslední den sk. části vytipoval až 25 bodů, což se snad ještě nikomu nepodařilo (i když dříve se hrálo o méně bodů) a v play-off jsem se umístil předposlední, i když jsem odtipoval více zápasů, než o tří příčky lepší Addys. Jinak se mi v play-off nepodařilo tipnout jediného vítěze, v základní hrací době. Tak se mi alespoň můžete z vesela zasmát.

 

Kdyby jste se chtěli s námi zúčastnit Tipovačky, tak ještě teď máte šanci na EURO 2020 -- odkaz ZDE!

 

 O Mistrovství světa 2021

Kanada vyhrála svůj 51. cenný kov a srovnala se tak v historické tabulce s Rusy, kteří získali 27 zlatých medailí. Rusko nyní bude čekat už 8 let na zlaté medaile. Kanada nezačala šampionát dobře, už v prvním zápase prohrála 0:2 s domácími Lotyši, ve druhém prohrála se Spojenými státy 1:5 a ve třetím nestačila ani na Němce, v poměru 3:1. Trenér Gallant utvořil silnou první trojku. Andrew Mangiapan, Adam Henrique a Connor Brown byli tři nejhlavnější muži kanadské sestavy a tým už ztratil pouze dva body s Finskem.

Ve čtvrtfinále je čekali Rusové. Tam otočili vývoj utkání a po prodloužení šli do semifinále, kde je čekali Spojené státy Americké. USA utkání nakonec nezvládla v poměru 2:4 a stále čeká na své první finále. Ve finále se znovu utvořila dvojice, která proti sobě hrála na posledním mistrovství a dále na mistrovství v roce 2016, 2007 a 1994. Kanada v tomto ohledu vede po letošku 4:1 na zlaté medaile. V utkání také otočila vývoj utkání, nejdřív srovnávala na 1:1, poté 2:2 a po šesti a půl minutě prodloužení zkompletovala vítězství. 

Česká hokejová reprezentace v turnaji moc nepředsvěčila. V prvním utkání jej čekalo Rusko (ROV), ve kterém ztratila možnost bodů špatným střídáním 19 sekund před koncem 3. třetiny. Hned další den přišlo Švýcarsko, které ovšem nedalo národnímu týmu moc šance a vyhrál rozdílem tří branek. Ve třetím utkáním už byly povinné tři body, protože se utkávala s Bělorusy. Bělorusové urvali bod a český národ byl v rozpacích. Čtvrté utkání proti Švédsku byl rozhodující v postupu do čtvrtfinále, protože ani Švédsko neukořistilo body, které mělo. V prvních dvou utkáních ztratil s outsidery. Tam musel český výběr naplno bodovat. Po první třetině to ovšem bylo už hodně nakloněné pro Švédsko, ale poté se potvrdilo pravidlo z přípravy, ve které měli Češi skvělé třetí třetiny a utkání otočilo čtyřmi góly. Proti Velké Británii už bral český tým všechny tři body, jak se říká, v suchém triku.

Tabulka se ovšem tak zamotala, že český tým mohl mít jistý odlet domů už po utkání s Dánskem. Utkání začalo opravdu špatně, když Dáni využili první přesilovku a poté už hlavně betonovali. "Je to hnus!", znělo z úst Milana Antoše v přestávkovém studiu. Tímto komentoval celkově výkon národního týmu a celého zápasu. Dominik Kubalík dokázal ve třetí třetině vyrovnat utkání a přes neuznaný gól v prodloužení vyhrál národní tým až po nájezdech. Jistotu čtvrtfinále mělo až po dalším večerním zápase Ruska proti Švédsku. Jistotu měli i Slováci a tak do posledního utkání se šlo bez hlavních posil. Tam byla jízda národního týmu asi nejskvělejší, na celém šampionátu a dokráčeli si pro vítězství 3:7. Toto vítězství nám určilo soupeře do čtvrtfinále Finsko, které nás bohužel porazilo nejbolestivějším a nejtěsnějším možným rozdílem, tedy 1:0. Česko se tak znovu umístilo na své historicky nejhorší pozici, 7. místě.

 

Slovenská hokejová reprezentace začala turnaj dokonale. Po výhře nad Běloruskem a Velkou Británií šli do utkání s Rusy, ve kterém senzačně vyhráli 1:3 a měli tak hodně našlápnuto na čtvrtfinále, ve kterém byli naposledy v roce 2013. Poté přišla obrovská facka od Švýcarska, v poměru 8:1. Švýcarsko tuto facku předtím zase dostalo od Švédského výběru, ovšem poměrem 7:0. Po těsné výhře nad Dánskem 2:0, si mohli už Slováci potvrdit postup u Švédska. I přes vyhranou první třetinu, nedokázal výběr dovést zápas do vítězného konce a prohráli tak 3:1. Do posledního utkání s českým výběrem už šli nakonec s touto jistotou. Utkání bez velké posily nezvládli poměrem 3:7 a ve čtvrtfinále jej čekali Spojené státy. Tam nezvládli druhou třetinu a jedou tak z turnaje s konečným 8. místem. I přes to se tohle může zapsat jako jedna z těch úspěšnějších šampionátů pro Slovensko.

 

Přehled o 84. mistrovství světa v ledním hokeji 2021 v Rize:

Konalo se: 21. květen - 6. červen 2021
Nejproduktivnější hráč: Connor Brown (CAN - 2+14)
Nejlepší střelec: Andrew Mangiapane (CAN) & Liam Kirk (GBR) (7 gólů)
Nejlepší nahrávač: Connor Brown (CAN - 14 nahrávek)
Nejlepší brankář: Cal Petersen (USA - 95,34% úspěsnost)
Nejlepší hráč +/-: Nikita Zadorov (ROV - +11)
Nejtrestanější hráč: Nikita Komarov (BEL - 39 trestných minut)
Nejlepší úspěšnost střel: Kazachstán (12,50%)
Nejlepší přesilová hra: Kazachstán (35,00%)
Nejlepší oslabení: USA (96,43%)
Nejtrestanější tým: Německo (119 trestných minut)
Nejvíce gólů vstřelilo: USA (35)
Nejlepší skóre: USA (+21 - 35:14)
Nejvíce gólů obdrželo: Itálie (41)
Nejméně gólů vstřelilo: Bělorusko (10)
Nejhorší skóre: Itálie (-40 - 11:41)
Nejméně gólů obdrželo: Rusko (12)

Konečné umístění 2021 IIHF Ice Hockey World Championship

 

Světový žebříček IIHF po Mistrovství světa 2021 - TOP 18

 

 

Mistrovství světa 2022 a Lední hokej mužů na ZOH 2022

Příští rok bude olympijský. Čeká nás tedy hokej na zimních olympijských hrách, ve které se jistě představí český tým. Slovenský výběr si účast ještě musí vybojovat. Kvalifikace je stanovena na konec srpna letošního roku a pořádat se bude na Slovensku. Ve skupině je s Běloruskem, Rakouskem a Polskem. Dále se představí na ZOH i Čína, která posílala hráče na "přípravu" do české třetí nejvyšší soutěže. V soutěži urvali jediný bod a nevyhráli žádné utkání. Ještě musíme dodat, že to, co sem Čína posílala, není to nejsilnější, co nabízí. Turnaj začne 4. února (februára) a vítěze poznáme až 20. února (februára) a uskuteční se v Pekingu. Musíme tedy počítat s brzkým ranním vstáváním, pokud chceme vidět hrát svůj národní tým.

Mistrovství světa 2022 se uskuteční ve finských městech Helsinky a Tamperre. Datum pořádání je zatím stanoven od 13. května (máje) do 29. května (máje). Nezapomeňte si tedy v tyto dny naladit na hokej a naší tradiční Tipovačku.

 

Skupiny pro MS 2022

Příští rok tedy naviděnou. Poslední řádky bych chtěl věnovat díky SupreRerovi, za pomoc v soutěži a doufám, že jste si to užili. 

Gratuluji králi, dále všem, kteří něco v Tipovačce dokázali, i kdyby jen sami sobě a hlavně vítězi.
S pozdravem, Smokeyy. Ten, co v Tipovačce dopadl skoro nejhůře.
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář