{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Activision konečně bojuje s cheatingem ve svých hrách

Napsal kurfy dne 16.10.2021 pro sekci GS
Společnost Activision Blizzard začala konečně bojovat s cheatingem ve hře Call of Duty: Warzone. Vývojáři představili nový anti-cheat systém, který bude fungovat na principu ovladače na úrovni jádra PC a zároveň se bude učit algoritmus dle chování hráčů. Také zde bude dostupný tým profesionálů, který bude pracovat na odhalování cheaterů.
Chcete se dozvědět více? Přečtěte si dnešní článek!

Activision se konečně začal starat o cheating ve svých hrách. Nový systém se nazývá Ricochet a bude dostupný ve hrách Call of Duty: Warzone a Call of Duty: Vanguard. Tato nová naděje bude využívat kombinaci ovladače na úrovni jádra PC a programu, který bude vyvíjet algoritmus postavený na tom, že bude sledovat chování hráčů. Z toho se pak v některých případech bude dát odvodit, zda je hráč pouze profík, nebo je to pouhý podvodník. 

Již zmíněný ovladač na úrovni jádra PC byl vyvíjen interně pro franšízu Call of Duty a spustí se až po aktualizaci do Warzone s názvem Pacific. Systém na podobném principu využívá více videoher, ale problémem je, že v systému Windows musí mít vysoké postavení a některé hráče tak může znepokojovat, že tento program možná vidí i do jejich soukromí. Podle Activisionu nebude zapnutý vždy – spustí se ve chvíli, kdy zapnete Warzone a ve chvíli, co jej vypnete se Ricochet vypne spolu s ním. 

Prohrál Activision válku s cheaty hned ze začátku?

Ricochet měl být spásou, avšak nyní se dozvídáme, že jeho zdrojový kód unikl do rukou hackerů, kteří cheaty vytváří a prodávají. Informuje o tom Anti-Cheat Police Department na svém Twitteru. Pokud se tato informace potvrdí, tak to bude znamenat, že nové programy k podvádění budou funkční klidně hned po aktualizaci Pacific, tudíž by veškeré úsilí postrádalo smysl. 

Máme zde ovšem i druhou stránku – je totiž možné, že únik byl záměrný. Na internetu se často mluví o možnosti trojského koně. Uniklá data by tak mohla obsahovat úplně něco jiného, než samotný Ricochet po vydání a developery cheatů by to tak mohlo zmást. Tomu může napovídat i fakt, že na vývoji anti-cheatingového softwaru se podílí tým osob zaměřených na bezpečnost. Zatím tedy nevíme, zda to byl chytrý tah, nebo jen hloupá chyba. Dozvíme se to nejspíš až po vydání Vanguardu a aktualizaci Warzone, tj. 5. listopadu tohoto roku. 

 

Autor: kurfy; Zobrazeno: 1183x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář