{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Facebook si mění jméno – HIGHLIGHT #2

Napsal kurfy dne 31.10.2021 pro sekci GS
Vážení čtenáři, právě se vám do rukou dostal druhý díl nového týdeníku HIGHLIGHT. V něm bychom se zaměřili na různá témata, počínaje tím, že společnost Facebook si změní své jméno. Těšit se také můžete i na novinky ze světa her, přesněji ze série Halo a The Elder Scrolls.
Chcete se dozvědět více? Přečtěte si dnešní vydání!

Co můžeme čekat od Halo Infinite?

Dne 25.10 vyšel oficiální trailer na kampaň nadcházejícího titulu Halo Infinite, jenž vyjde 8. prosince tohoto roku. Nový díl nabídne největší svět z celé série, přičemž na mapě budou dostupné sběratelské předměty a vedlejší mise. Celý příběh bude navazovat na Halo: Guardians a úkolem Master Chiefa bude zjistit, co se stalo Cortaně. Nebude to mít tak jednoduché, jelikož ve všem mu bude zabraňovat zločinecká organizace The Banished. Nový díl vyjde na platformy Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One a PC (Windows). V den vydání bude titul dostupný taktéž v předplatném Xbox Game Pass.

Facebook si mění své jméno

Na konferenci Facebook Connect jsme se dozvěděli, že společnost Facebook, pod kterou spadá nejen stejnojmenná sociální síť, si bude měnit své jménoNový název amerického softwarového giganta bude Meta a doprovázet jej bude taktéž nové logo. Nejspíš vás bude zajímat, proč k takovému rozhodnutí Facebook přistoupil. Inu, je to jednoduché. Společnost už nadále nechce, aby si její jméno lidé spojovali primárně se sociální sítí, nýbrž chtějí dát najevo, že jsou mateřská firma mnoha projektů. Pod Metu totiž aktuálně spadají služby Facebook, WhattsApp, Instagram, dokonce i firma Oculus, jež se zaměřuje na virtuální realitu. 

Instagram umožní sdílení odkazů ve Stories pro všechny uživatele

Instagram ve středu ohlásil, že všichni uživatelé mají nově přístup ke speciální samolepce, jež umožní sdílet odkazy se sledujícími přímo ve Stories. Předchozí funkce byla dostupná jen pro známé osobnosti nebo firmy a fungovala tak, že na odkazem zmiňovaný web jste se dostali táhnutím nahoru. Instagram zároveň bojuje proti zneužívání samolepky ke sdílení nevhodného, dezinformačního, či jakéhokoliv jiného obsahu, jenž porušuje pokyny pro komunitu – uživatelům, kteří porušují pravidla bude znemožněno využívání funkce.

Google Stadia testuje časově omezené zkušební verze her

Na streamovací službu Google Stadia se téměř zapomnělo – není divu, když se nikdy nedočkala úspěchu, se kterým se prvně počítalo. I přes to ale Google stále vymýšlí možnosti, které by mohly přitáhnout nové zájemce. Právě proto začal testovat časově omezená dema her. Nyní si můžete přes Stadii zahrát Hello Engineer po dobu 30 minut. Jelikož je to pouhé demo a zároveň se využívá online streamovací služby, nemusíte nic kupovat, dokonce ani instalovat. Podle Googlu za pár týdnů dorazí další hry k vyzkoušení. 

The Elder Scrolls V: Skyrim slaví 10 let

 Věřím, že většina z vás zná Skyrim – jeden z dílů populární série The Elder Scrolls. Právě tento herní titul 11. listopadu oslaví desáté výročí. Právě k této výnznamné události nám Bethesda nabídne, že můžeme utratit peníze za Skyrim: Anniversary edition. Součástí nové edice je 8 rozšíření z Creation Clubu, vlastníci součansné Special Edition dostanou pouze 4 z nich. Dočkáme se i menších návratů do říší Morrowindu a Oblivionu. Bethesda zatím neoznámila, jak drahá bude nová edice, nicméně již víme, že vyjde přesně v den výročí.  

Autor: kurfy; Zobrazeno: 23057x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář