{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

The Game Awards 2021 - HIGHLIGHT #8

Napsal kurfy dne 12.12.2021 pro sekci GS
Třetí adventní neděle je tu, s ní přichází opět nový HIGHLIGHT. Dnes se zaměříme na akci The Game Awards 2021, kde byly vyhlášeny hry roku v různých kategoriích. Věděli jste, že Razer vytvořil speciální chladič pro mobilní telefony? Nebo to, že Sony plánuje konkurovat Xbox Game Passu pomocí nové služby?
Jestli vás zajímá více, přečtěte si dnešní vydání.

Výherci letošních her roku

Vyhlášení cen The Game Awards 2021 se konalo brzy ráno 10. prosince. Hrou roku byl zvolen kooperativní titul It Takes Two od studia Hazelight ve spolupráci s Electronic Arts. Kromě toho se však vyhlašovaly i kategorie zvlášť, například VR hra roku nebo nejlepší esport tituly. Právě v kategorii esport nakonec vyhrálo League of Legends od Riot Games a Resident Evil 4 VR byl nejlepší hrou pro virtuální realitu. Genshin Impact se zase umístil nejlépe v kategorii pro mobilní hry. Kromě toho však na akci byla představena spousta nových her, například Star Wars: Eclipse nebo Final Fantasy 7 Remake Intergrade.

Gamepady od Scuf Gaming pro PS5 nesou šílenou cenovku

Firma Scuf Gaming, která spadá pod Corsair, představila nové ovladače pro PlayStation 5. Jsou dostupné ve třech různých modelech, přičemž cena nejdražšího z nich se pohybuje okolo 7000 Kč. Jejich hlavní výhodou jsou čtyři odnímatelná zadní tlačítka, která si dokonce můžete sami naprogramovat tak, aby vám vyhovovala. To vše ale zvládnete přímo za chodu hry, nemusíte tedy nic vypínat. Ńa tlačítka si společnost vytvořila patent, u konkurenčních ovladačů se tedy spíše nevyskytují. 

Razer vytvořil speciální chladič pro iPhony

Společnost Razer odhalila novou vychytávku pro uživatele iPhonů – RGB chladič za 60 dolarů (1300 Kč). Ten je dostupný ve dvou variantách, cena je však u obou stejná. První model disponuje technologií MagSafe, díky které jej můžete uchytit přímo k iPhonu. Druhý model se bude vyrábět se speciálními úchyty, tudíž je funkční i pro jiné telefony. Nevýhodou však může být, že chladič vyžaduje neustálé připojení k elektřině přes USB-C, kvůli čemuž nemusí být používání tak snadné. Zajímají-li vás detaily, větráček se otočí 6400x za minutu a nastavitelných RGB světel je zde 12.

Sony plánuje vytvořit konkurenci pro Xbox Game Pass

Společnost Sony plánuje vytvořit předplatitelnou službu, která bude podobná Xbox Game Pass. Sony přitom již provozuje dvě takové služby, první se nazývá PlayStation Plus a je vyžadovaná pro hraní většiny online her, ta druhá nese název PlayStation Now a nabízí širokou škálu her ke streamování. Novinka, která nese označení Spartakus, by měla mít tří úrovně. První by nabízela současné výhody, jež jsou zahrnuty v PlayStation Plus, druhá by obsahovala katalog her pro PS4 a případně pro PS5 a v té třetí by se nacházely rozšířené demoverze, možnost streamování her a knihovna klasických her pro systémy PS1, PS2, PS3 a PSP. Služba by měla být spuštěna na jaře roku 2022.

Autor: kurfy; Zobrazeno: 1264x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář