{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Tipovačka - MS v hokeji 2022 [Vyhlášení]

Napsal Smokeyy dne 04.06.2022 pro sekci GS
Finsko slaví double a Česko slaví bronz po dlouhých deseti letech. A co naše Tipovačka? Vítěz neslaví poprvé, ovšem pro něj je to jen zahřátí na duši. A co další Tipovačka?

A vyjímečně začneme naší Tipovačkou. V průměru se zúčastnilo naší Tipovačky asi 22 hráčů. Pokud to srovnám s Tipovačkou na MS od roku 2015, tak letos vzešel vítěz s největším odstupem bodů. Do té doby to byl ročník 2015, s odstupem šesti body od druhého místa a nejnižší s odstupem jednoho bodu, v roce 2018. Letos to bylo s odstupem deseti bodů. Pokud bych ten odstup počítal až od desátého místa, tak by to vyšlo na rozdíl až 37 bodů a v tomhle ohledu z toho dělá druhou nejméně vyrovnanou Tipovačku od roku 2015 (první v pořadí 2017, rozdíl až 51 bodů). Nebudu vás ovšem napínat a rovnou vám prozradím, že vítězem se stává, všem známý na Gamesites, hlavní admin,

Whoik

Ten se jako hlavní admin cen vzdává, tudíž se ocenění posunuje o jedno místo. Na 2. místě se umístil Jadberg, který už Tipovačku také jednou vyhrál a to v roce 2017. Na 3. místě se umístil hráč Dinda55 a ocenění pro 3. místo tudíž dostává hráč Awee (cti ejvi), který se letos umístil na 4. místě. Abychom nezapomněl na soutěž King of the Hill, tak letos to dopadlo zajímavě. Tuto soutěž letos vyhrál hráč,

JeffyGS

kterému tímto i gratuluji. Zajímavé to bylo hlavně v tom, že letos se soutěž hrála o bonusové body do tipovací tabulky. Každý asi čekal, že to tabulkou jakkoli zamícha, ovšem jedinému, kterému to pomohlo, tak byl hráč iMilan, který si přilepšil jedním vyhraným bodem o jedno místo. Vítěz, JeffyGS, by zůstal na stejné pozici, i kdyby nevytipoval pět bodů, za tipování postupujících týmů v play-off. 

Celkové umístění v Tipovačce - TOP 3

Vítěz - Whoik - 212 bodů
2. místo - Jadberg - 201 bodů
3. místo - Dinda55 - 196 bodů
Kompletní pořadí (vč. sk. části i play-off) naleznete → na tomto odkazu.
Ohledně ocenění, klikejte → na tento odkaz.

 

Celkové umístění ve skupinové části - TOP 3

1. místo - Whoik - 145 bodů
2. místo - Jadberg - 136 bodů
3. místo - Dinda55 - 133 bodů

 

Celkové umístění v play-off - TOP 3

1. místo - pitrisin - 35 bodů
2. místo - Jadberg - 31 bodů
3. místo - 111KKK - 30 bodů

 

King of the Hill

Vítěz - JeffyGS
Poražený finalista - 111KKK
Semifinalisti - pitrisin & iMilan

 Kompletní pavouk k nahlédnutí → na tomto odkazu.

 

Nejpřesnější tipér

Celkově - Jadberg & whiter (75,00%)
Skupinová část - Jadberg (76,92%)
Play-off - 111KKK (70,00%)

 

Nejvíce bodů ve skupinové části

Ve dni při hraní šesti zápasů: killermacka (23 bodů)
Ve dni při hraní čtyř zápasů: Kubeyy (18 bodů)

 

A poslední řádky k Tipovačce musím věnovat jedné z hlav CS:GO sekce, hlavnímu server adminovi KhalDenny, za pomoc v Tipovačce a doufáme, že se s Tipovačkou spojí i příště. V soutěži umístil na krásné šesté pozici.

 

 

 

2022 IIHF Ice Hockey World Championship se konal od 13. května a vítěze jsme se dozvěděli až 29. května 2022 a místo konání padlo na Tamperre a Helsinky, ve Finsku. Letos byl před zahájením turnaje označen za favorita domácí Finský tým, společne s Kanadou. Překvapení, i přes olympijský ročník, se nekonalo a tak se ve finále utkaly právě tyto dva týmy a bylo se na co dívat. Kanada se ujala vedení jako první, ovšem v 55. minutě se skóre naklonilo na finskou stranu v poměru 3:1 a tak musel kanadský výběr, stejně jako v boji o semifinále proti Švédsku, zkusit hru bez brankáře. Kanadě se hra povedla a skóre vyrovnavala. O titulu mistra světa rozhodl v prodloužení Manninen a tak Finsko může slavit svůj čtvrtý titul mistra světa a zároveň druhé vítězství ve velkém turnaji v tomto roce, jelikož v únoru vybojoval celek Suomi i zlaté medaile na olympijských hrách.

 

O třetí místo si to rozdaly výběry z Česka a USA a tam se rozhodně, z našeho pohledu, i z pohledu nestranného diváka, také dalo na co dívat. Vedení se ujali Američané a v první třetině bylo skóre jasně pro USA, 1:3. Ve druhé třetině dokázal český výběr pouze snížit na rozdíl jednoho gólu a tak hlavní trenér Jalonen, na doporučení Martina Erata prohodil hráče ve formacích a začal se sypat jeden gól za druhým. Celkové skóre se zastavilo na 8:4 pro český výběr a tak český národ může v klidu slavit první medaili po deseti dlouhých letech. Slovensko vypadlo ve čtvrtfinále, ale přes bojovnost a bohužel ztrátu dvou gólového vedení s favorizovaným Finskem se nedá říct, že se jedná o ostudu. Právě naopak, Slovensko přivedlo velice mladý tým a tímhle světu dokázal, že můžeme s nimi do budoucna počítat.

 

Ve skupinové části překvapení došlo např. na dvougólovém vedení Rakouskem nad USA ve skupinové části, které nakonec dopadlo výhrou USA, ovšem až v prodloužení. Rakousko na další překvapení dlouho nečekalo a za další dva dny, poprvé v historii, porazilo Česko v samostatných nájezdech. Tyto vydřené body rakouskému výběru nestačily a proti Velké Británii hráli přímý zápas o sestup v posledním svém zápase. Rakousku stačil ovšem bod, ale po dvou třetínách prohrával v poměru 0:2 a díky skvělému koncertu ve 3. třetině nepříznivý stav otočil na konečných 5:3. Ovšem, abych nezapomněl na překvapivý výsledek, tak v tento den, později večer, Dánsko poprvé porazilo Kanadu a to v základní hrací době. Ovšem další den Dánové hráli přímý zápas o postup do čtvrtfinále se Slovenskem, kde jim stačil jediný bod a tam právě Dánové tvrdě narazili a prohráli 7:1 a s turnajem se tak loučili.

 

Přehled o 85. mistrovství světa v ledním hokeji 2022 v Tamperre & Helsinkách:

Konalo se: 13. květen - 29. červen 2021
Nejproduktivnější hráč: Roman Červenka (CZE - 17 bodů)
Nejlepší střelec: David Pastrňák (CZE) (7 gólů)
Nejlepší nahrávač: Roman Červenka (CZE - 12 nahrávek)
Nejlepší brankář: Jussi Olkinuora (FIN - 94.83% úspěsnost)
Nejúžitečnější hráč: Jussi Olkinuora (FIN)
Nejlepší hráč +/-: Dylan Cozens (CAN - +/- 12)
Nejtrestanější hráč: Michael Fora (SWI - 33 trestných minut)
Nejlepší úspěšnost střel: Německo (14,14%)
Nejlepší přesilová hra: Česko (37.04%)
Nejlepší oslabení: Finsko (94.44%)
Nejtrestanější tým: Norsko (115 trestných minut)
Nejvíce gólů vstřelilo: Kanada (47)
Nejlepší skóre: Finsko & Kanada (+24)
Nejvíce gólů obdrželo: Velká Británie (33)
Nejméně gólů vstřelilo: Velká Británie (10)
Nejhorší skóre: Velká Británie (-23)
Nejméně gólů obdrželo: Finsko (13)

Konečné umístění 2022 IIHF Ice Hockey World Championship

 

Světový žebříček IIHF po Mistrovství světa 2022 - TOP 20

 

 

Mistrovství světa v roce 2023

To se bude příští rok konat znovu ve finském městě Tamperre a lotyšské Rize. Původně se měl šampionát konat v Petrohradě, ale z politických důvodů bylo Rusku pořadatelství odebráno. Start je naplánován na 12. května a vítěze bysme se měli dozvědět 28. května. A skupiny? Pokud pořadatelé týmy ještě neprohází (pořadatel má právo na výměnu dvou týmů mezi skupinami, kteří jsou podobný v žebříčku IIHF), tak by se český tým měl oproti letošnímu roku představit i se sousedním Německem, vzdálenější Francií a nově taky s Maďarskem. Slovenský tým poměří síly s Američanama, znovu s Kanadou a nově taky se Slovinskem. 

Tak znovu příští rok naviděnou a možná si pohlídejte Gamesites web v polovině listopadu, jelikož se bude konat i Mistrovství světa ve fotbale. Dále gratuluji všem umístěným a také děkuji zúčastněným za soutěž, bez Vás by totiž nebyla.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář