{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Minecraft 1.20 Update

Napsal F3N0M3N dne 17.10.2022 pro sekci MC
Nedávno probíhal již pravidelný Minecraft Live s aktuálním ročníkem 2022, na kterém proběhlo představení řady novinek. Nový mob, komunitou zvolený mob, kompletně nová hra Minecraft Legends, nový druh dřeva, raft a další. O tom všem si povíme v tomto článku.

V sobotu 15. října 2022 proběhl již pravidelný event Minecraft Live, který s sebou přinesl řadu chystaných novinek ze světa Minecraftu. Mezi hlavní témata patřili nová verze Minecraftu 1.20, nový mob nebo třeba kompletně nová hra Minecraft Legends. Ačkoliv je samotný update na verzi 1.20 naplánován až na neurčité datum v roce 2023 a Minecraft Legends na jaro 2023, tak si můžete řadu novinek již brzy vyzkoušet sami přímo ve hře v podobě takzvaných "snapshotů". První snapshot by měl být k dispozici již tento týden, kdy si stačí v Minecraft launcheru povolit beta verze, vybrat snapshot a můžete začít hrát. Je nutno však počítat, že snapshoty jsou pouze beta verze a slouží hlavně k testování, proto finální verze může vypadat úplně jinak.

Minecraft 1.20

Možná si vzpomenete na poslední Minecraft Live eventy, které rovnou nesly i specifické názvy updatů, například Caves & Cliffs, které rovnou slibovaly přímo chystané novinky a že jich nebylo málo. Bohužel řadu slibů a novinek nebyli schopni vývojáři naplnit nebo to minimálně nestihli včas. Z tohoto důvodu zůstal Mojang poněkud tajemný a updatu nechal prostý a jednoduchý název: Minecraft update 1.20. Zároveň představil i poměrně nižší počet novinek, tudíž je možné, že toho při updatu uvidíme mnohem víc, než bylo nyní odhaleno. Nyní už k samotným novinkám.

Nový mob - velbloud

Ačkoliv je to "pouze" nový mob, tak je to jedna z největších novinek chystaného updatu, která vzbudila velký zájem ze strany hráčů. Velbloud bude o něco pomalejší než kůň, ale má své výhody. Jedna z nich je jeho výška, je tak vysoký, že pokud na něm budete sedět, budete v takové výšce, že na vás řada mobů jako je třeba zombie nebude moci zaútočit. Šípu skeletona se bohužel asi nevyhnete. Další výhodou je, že je to první mob, na kterém budou moci cestovat 2 hráči. V poslední řadě přichází se speciální schopností "dashování". Pomocí takového dashe přeletíte klidně roklinu o délce až 7 bloků.

Nové cedulky

"Konec" cedulí na tyči nebo přilepených na blocích. Nově v Minecraftu budou existovat i cedulky, které můžete pověsit. Takhle viset můžou téměř na libovolném bloku, tyči, plotu a zároveň mohou být pověšeny více způsoby pomocí řetězů.

Nové dřevěné bloky z bambusu

Zapomeňte na komplikované těžení stromů, postavte si farmy na bambus! V nové verzi Minecraftu se objeví řada známých, ale nových bloků, které vycraftíte z bambusu. To znamená bloky, půlbloky, schody, dveře, trapdoors, ploty apod. Speciální novinkou však bude tzv. "mosaic bamboo", což je blok, který bychom mohli přeložit jako mozaikový bambus, který neumí nic speciálního, ale vypadá fakt dobře.

Aby toho nebylo málo z bambusu můžete také nově vycraftit raft, na kterém můžete samozřejmě jezdit a aby to nebyla jen další nová loď, tak přinese speciální vlastnost, a to že si na něj můžete klidně dát bednu. Je libo rybařit z raftu plnou bednu ryb? Tak prosím.

Vylepšené knihovny

Časy, kdy knihovna sloužila pouze na enchantování za více levelů nebo jako dekorace budou pryč. Máte rádi pořádek? Už nemusíte knihy, enchantované knihy nebo popsané knihy dávat do beden a podobně. Nově je vložíte přímo do knihovny, která podle toho navíc bude vypadat. Vložíte normální knihu, uvidíte tam normální knihu, bude enchantovaná, uvidíte enchantovanou. Do jedné knihovny vložíte až 6 knížek.

U této novinky však nezůstáváme, na své si přijdou i milovníci redstone nebo možná nějakých čarodějnických filmů? Knihovny si budou pamatovat pořadí vytáhnutých knih, čímž mohou sloužit jako zámek s kódem, pomocí kterého budete moci například otevřít dveře.

7 nových defaultních skinů

Už je to mnoho let, co spatřil světlo světa legendární skin Steva, později se k němu přidal i Alex. Nyní po opravdu dlouhé době Mojang přináší nové defaultní skiny a to hned celkem 7 nových. Asi není potřeba je nějak blíže komentovat, ale prohlédnout si je rozhodně můžete na fotce.

Minecraft Dungeons

Na Minecraft Live si pro nás Mojang připravil novinku, kterou vypustí velice rychle do světa. Tím je update pro milovníky Minecraft Dungeons, který bude k dispozici již od 19. října 2022. Tento update by měl pro všechny hráče Minecraft Dungeons přinést zdarma celý nový level. Novinka se zaměřuje hlavně na mazlíčky, které budete moci získat a těmi jsou: tučňák, panda, mýval, ježek, fretka a skunk. Update také přinese novou, již 3. sezónu a nové možnosti v módu The Tower. Tou hlavní je, že si mód poprvé budete moci zahrát i s kamarády a to až ve 4 hráčích, ale pozor s přibývajícím počtem hráčů se zvyšuje úměrně i obtížnost jednotlivých levelů.

Minecraft Legends

Kompletně nová hra ještě nemá své datum vydání, ale je slíbeno, že se jí hráči dočkají na jaře roku 2023. Tato hra bude kombinovat především prvky Minecraftu a strategické hry. Celý smysl Minecraft Legends by měl být ten, že budete zachraňovat svůj svět před hrozícím nebezpečím z pekla. Piglini vám budou chtít zničit svět, jaký znáte a ovládnout ho, ale vy to nesmíte dopustit a nebudete na to sami. Na vaší cestě vás bude doprovázet řada spřátelených mobů. Hned na začátku se vás ujmou hlavní 3 mobové, kteří vás budou celým procesem provádět a správně vás nasměřují. Tito mobové mají i svá jména: Foresight, Action a Knowledge. 

Hra bude mít prvky klasického Minecraftu ve stylu otevřeného světa, který se navíc pokaždé vytvoří náhodně jinak. Nezůstává pozadu ani s diverzifikací biomů, takže se pořád budete pohybovat jinde. Les, louka, poušť, všechno najdete. Lépe se asi písmenkama nová hra nepopíše, proto vám níže přikládám video ukázku této hry, abyste si obrázek mohli vytvořit sami. 

V průběhu celého eventu nechyběla ani klasická část, která zahrnovala hlasování pro moba od komunity. Jak celé hlasování vypadalo se můžete podívat v krátkém videu níže.

Toto jsou všechny oznámené novinky z Minecraft Live 2022. Ačkoliv je novinek poměrně hodně, nebyla oznámena žádná větší změna jako při posledních updatech jako byl Caves & Cliffs. Je možné, že novinek a změn bude více, než bylo ohlášeno, přece jen pořád nám chybí i název updatu. Na internetu se již spekuluje o updatu architektury, který naznačují nové bambus bloky, cedulky a knihovny. Nicméně je také možné, že tohle bude prostě všechno, nechme se však překvapit. Jaký je váš názor na ohlášené novinky a zaujala vás například nová hra Minecraft Legends?

Autor: F3N0M3N; Zobrazeno: 11225x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář