{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Counter-Strike 2 - Jak si zahrát betu?

Napsal F3N0M3N dne 24.03.2023 pro sekci CS:GO
Legendární série FPS střílečky Counter-Strike způsobila v posledních dnech velký boom, když Valve přišlo s oznámením, že nás čeká nová verze Counter-Strike. A není se čemu divit, již legendární CS 1.6 oslaví brzo 20 let od svého vydání, zatímco nejaktuálnější verze CS:GO slavila nedávno své 10. narozeniny. Věříme, že jste novinku zaznamenali, a proto se v tomto článku zaměříme především na přístup k testovací beta verzi, který můžete také získat.

Téměř 20 let od vydání naprosto legendární FPS střílečky Counter-Strike 1.6 a nedávno oslavené 10. narozeniny CS:GO, který si stále v průměru udržuje vyšší statisíce aktivních hráčů na denním pořádku. To jsou aktuální statistiky, které ukazují na stálou popularitu "cska", hry jež všichni tak milujeme a naše nejvíce hrané servery jsou toho jasným důkazem.

V poslední době se objevilo několik neoficiálních informací o práci na Counter-Strike 2 a Valve na sebe nenechalo dlouho čekat, a tak společnost oficiálně oznámila vývoj nového dílu. Fanoušci i my jsme plní očekávání a netrpělivě čekáme na další informace o této hře. Jaké novinky a změny na nás čekají? Bude to stále ta hra, kterou tolik milujeme? To jsou otázky, na které teprve čas odpoví.

Jak si zahrát předběžně CS 2 jako beta tester?

Nebo chcete odpovědi ihned? Ideálně si hru co nejdříve vyzkoušet na vlastní pěst nebo spíš klávesnici a myš? Pak pro vás Valve spustilo beta verzi, kterou si může vyzkoušet prakticky každý hráč a pomáhat tak s testováním novinek, které zde budou postupně přibývat.

Abyste si betu mohli zahrát, tak nemusíte dělat vůbec nic složitého. Jediné, co potřebujete je Steam účet s CS:GO a následně CS:GO zapnout, mít trochu štěstí a v hlavním menu hry by se vám měla ukázat samotná pozvánka pro testovací verzi hry. Tuto pozvánku stačí jen potvrdit, čímž začnete stahovat testovací verzi, na kterou byste měli mít možnost se dostat při dalším spuštění CS:GO, kde při spuštění vybere možnost "Limited Test".

Samozřejmě pozvánku pro testovací verzi neobdrží ihned každý, ale můžete jít svému štěstí naproti tím, že budete nebo jste aktivně hráli na oficiálních Valve serverech, máte v pořádku faktor důvěry a také je vás Steam účet v pořádku. Faktor důvěry neboli trust factor je systém, který vás hodnotí jako důvěrného nebo nedůvěrného hráče. Zpravidla je špatný faktor udělován cheaterům, kdy systém pozná, že do hry zasahují nějaké externí programy, ať už cheaty, skinchangery nebo cokoliv dalšího. Na Steam účtu byste pak neměli mít herní ban, deaktivovaný Steam Guard nebo by neměl být účet příliš nový.

Při testování jsou zatím k dispozici pouze herní módy Deathmatch a Unranked Competitive matchmaking a to na mapě Dust II. Právě tam můžete již nyní testovat veškeré dostupné novinky, vylepšenou grafiku a další. Samozřejmě testovací vrze bude dostávat postupně další updaty, které přinesou další novinky, vychytávky, úpravy, mapy a herní módy.

Mimo jiné se v uplynulých hodinách šíří internetem zveřejněná beta verze z třetí strany, kterou by si teoreticky mohl stáhnout každý. Link vám na ni samozřejmě neposkytneme a důrazně upozorňujeme, že její stažení může být až nebezpečné. Nikdy nevíte v takovém případě, od koho a co stahujete, a proto případně dbejte zvýšené pozornosti před případnými hrozbami.

Co všechno víme o novém Counter-Strike 2?

V ideálním scénaři je, že se již letošní rok v létě dočkáme plné verze, kterou zdarma obdrží všichni hráči hrající CS:GO. Bude se totiž jednat právě o velký update a upgrade CS:GO.

Nové vylepšené smoke granáty, které se budou chovat jako reálné dýmovnice a budou reagovat na mnoho různých faktorů.

Tickrate bude minulostí. Již žádné rozdíly mezi oficiálními zápasy a Faceitem. Nový engine bude dle Valve umožňovat naprosto okamžitý záznam každého pohybu a akce. Rozhodující tak zřejmě bude pouze váš ping.

Vylepšená grafika všech map, lepší efekty kulek, výstřelů, krve, výbuchů, ohně a dalších efektů a také zvuku. Valve slibuje kompletní přepracování naprosto všeho na jejich novém Enginu, což by mělo mít za následek nejen lepší vzhled, ale především i mnohem lepší hratelnost.

Skiny ve hře. Největší strach komunity hráčů CS:GO byl naštěstí vyvrácen. Valve potvrdilo, že skiny hráčům zůstanou a hlavně je budou moci nadále používat, ať už jde o vzhled zbraní, agentů, samolepky nebo graffiti a navíc budou samozřejmě vypadat ještě lépe než předtím.

Veškeré novinky a jejich ukázky můžete sledovat na oficiálním internetovém webu od Valve.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář