{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Jadberg těsně ovládl Tipovačku [Vyhlášení]

Napsal Smokeyy dne 31.05.2023 pro sekci GS
Další mistrovství máme za námi a moc pozitivně ho Český i Slovenský národní tým hodnotit nemůže. Nevadí, příští rok se šampionát přesouvá do Prahy a Ostravy, tak věříme, že hráči za pomocí svých fanoušků v plné hale pomůže k lepším výsledkům. Jak ale dopadla naše Tipovačka? A co bude příští rok? Kteří hráči si rozdělí celkem 3 200 kreditů?

Až přibližně 17 pravidelně tipujících hráčů se pokusilo usadit na trůn naší Tipovačky. V Tipovačce na MS v hokeji, kterou pořádáme, se jedná o nejtěsnější vítězství, které už nikdo nepřekoná, maximálně dorovná. Našli se totiž dokonce dva hráči se stejným počtem bodů a tak muselo dojít na použití dodatkového pravidla, které určuje vyšší postavení v tabulce, v případě remízy. Dosud bylo nejtěsnější vítězství na MS 2018, kde se DavidSc nedotáhl na vítěze f4t4l1ty o pouhý jeden bod. Nejvyšší rozdíl nastal v loňském roce, kde se právě letošní vítěz nedotáhl na vítěze Aweeho. Letošního vítěze už mnozí z Vás znají, alespoň ti, kteří s námi tipují alespoň od roku 2017, protože se jedná o jeho druhé vítězství a je jím hráč, náš CS admin a bývalý HLSA, kterému rovnou gratuluji,

Jadberg

Právě smutnit o tak těsné vítězství musí znovu 111KKK, kterému to o fous uteklo právě v roce 2017, znovu před Jadbergem a v roce 2021 v Tipovačce na EURO. My ale věříme, že to další rok zkusí znova. Když se podíváme dále, tak na třetí pořadí se vyšplhal hráč, který obhájil i loňské vítězství King of the Hill a to je

JeffyGS

kterému i letos znovu gratuluji. King of the Hill se hraje o body do tipovací tabulky a letos mu to pomohlo se právě dostat na třetí pozici. Letos bylo obsazené finále stejné, jako před rokem, tedy JeffyGS vs. 111KKK, nepřipomíná Vám to Kanadu proti Finsku v poslední době?

 

Celkové umístění v Tipovačce - TOP 3

Vítěz - Jadberg - 199 bodů
2. místo - 111KKK - 199 bodů
3. místo - JeffyGS - 189 bodů
 
Kompletní pořadí (vč. sk. části i play-off) naleznete → na tomto odkazu.
 

Celkové umístění ve skupinové části - TOP 3

1. místo - 111KKK - 158 bodů
2. místo - Jadberg - 146 bodů
3. místo - killermacka - 145 bodů

 

Celkové umístění v play-off - TOP 3

1. místo - JeffyGS - 23 bodů
2. místo - Jadberg - 23 bodů
3. místo - pitrisin - 20 bodů

 

King of the Hill

Vítěz - JeffyGS
Poražený finalista - 111KKK
Semifinalisti - Jadberg & Kubeyy

 Kompletní pavouk k nahlédnutí → na tomto odkazu.

  

Ceny

Vše o oceněných hráčích a jak své ceny získat naleznete → na tomto odkazu.

 

O letošním Mistrovství světa

 

2023 IIHF Ice Hockey World Championship začal 12. května pikantní bitvou, tzv. federálním derby, mezi Českem a Slovenskem. V zápase se ujaly vedení Slováci, ovšem Český tým dokázal 2x dorovnat a ještě v 1. třetině otočit vývoj utkání na 2:3, což byl také nakonec konečný výsledek zápasu. I přes divokou první třetinu se oba tábory nakonec rozešly pokojně (pokud nepočítám internet). Slovensko muselo bojovat o každý bod i v zápasech, kde si myslelo, že je to povinnost. Přes pěkný hokej si hokejisti vydřeli bod proti Kanadě, ovšem další zápas už nedokázali bodovat proti silnému Švýcarsku, které letos mělo cestu naplánovanou hodně vysoko. Ztráta s Kazachstánem začala Slovensko hnát do kouta a poslední dvě utkání už musely být za celých 6 bodů. Na nesprávně nazvaným "jazykovém derby", tedy Slovensko vs. Slovinsko,  se pomalu chystalo prodloužení, protože Slováci vydřeli výhru pouze 1:0. Proti Norsku rozhodla už první třetina, kde stihli vsítit tři branky a zbytek utkání jen kontrolovat. Slováci už pouze čekaly na výsledek večerního utkání Lotyšska, kteří bohužel pro Slováky, skončilo jejich výhrou v prodloužení a tak museli letět domů s konečným devátým místem na šampionátu.

Česko mělo po derby tři body v kapse a dalšími čtyřmi zápasy mělo pouze prolítnout. Ovšem všechno není jako v pohádce. Národní tým začalo doprovázet zranění. Už bojovné domácí Lotyše porazit nedokázali a vydřeli z nich pouze jeden bod. O výhru se Češi třásli i proti Slovincům, kteří drželi stav 0:2 až do 39 minuty. Českému národnímu týmu se nakonec podařilo zápas otočit na konečných 6:2. Nervy ovšem nadále vysely ve vzduchu a Nory porazily pouhými dvěma góly. Následovali tři těžké utkání, vč. čtvrtfinále, ve kterých Česko dostalo lekci a nedokázali ani v jednom zápase jít do prodloužení. Švýcary, i přes dobrou první třetinu, porazit nedokázali poměrem 2:4 a poměrem 3:1 ve prospěch Kanady si nepohlídal ani poslední zápas skupiny. Postup ze 4. místa hnal tým do Tamperre na Američany, kde jako jediný ve čtvrtfinále nedokázal vstřelit gól a odjel domů s konečným a nejhorším výsledkem své historie ze šampionátu, osmým místem.

Právě Lotyšsko bych měl zmínit, protože by nikdo nečekal, že českou extraligu bude reprezentovat právě Lotyšsko. Jednalo se o náhradní turnaj za diváky, které se znovu po dvou letech konal v Rize. Díky vynikající atmosféře hráčům nepřipadalo, jako by jich bylo na ledě 6 i s brankářem, ale rovnou 9 000. To jim určitě hodně pomohlo k výhře právě nad Českým národním týmem, Švýcarskem, ve čtvrtfinále nad Švédskem a v boji o třetí místo, i když nebyli v rižské hale, nad USA. Jedná se zaručeně o největší úspěch v lotyšském hokeji. Od první účasti v roce 1997 poprvé prošli přes čtvrtfinále a probojovali se ke své první medaili z Mistrovství světa. A kdo z hráčů vystupující v české Extralize medaili nakonec dostal?

Kārlis Čukste (HC Oceláři Třinec)
Mārtiņš Dzierkals (HC Motor České Budějovice)
Uvis Janis Balinskis (Bílý Tygři Liberec)
Oskars Cibuļskis (Rytíři Kladno)
Kristaps Zile (HC VERVA Litvínov)
Jānis Jaks (HC VERVA Litvínov)
Ralfs Freibergs (HC VERVA Litvínov)
Roberts Bukarts (HC Vítkovice Ridera)

 

Švýcarsko přivezlo dobrý tým na šampionát a v průběhu turnaje přijížděli čím dál zajímavější jména. Tudíž se mluvilo o možném černém koni turnaje, který by mohl dojít i do finále. To ovšem ve čtvrtfinále zatrhli Němci, kteří zažili svůj druhý největší hokejový úspěch v jejich novodobé historii. Němci dokázali vyřadit v semifinále i Američany, kteří se do finále nikdy nepodívali a tak to zkusí až na třináctý pokus, možná za rok. Německo drželo krok s Kanadou, hlavně co se týče výsledku, protože šlo dvakrát do vedení. Nakonec ty síly musely někdy dojít a to se stalo ve třetí třetině. Němci ovšem smutnit nemusí, protože je to jejich první medaile od spojení Německa, která jako jednotná reprezentace od roku 1992 vystupuje. Ve finále nestačilo na Kanadu, která se svou 28. medailí vrací zpátky na hokejový trůn. 

Přehled o 86. mistrovství světa v ledním hokeji 2023 v Tamperre & Rize, dle statistik:

Konalo se: 12. květen - 28. květen 2023
Nejproduktivnější hráč: Rocco Grimaldi (USA- 14 bodů)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík (CZE) (8 gólů)
Nejlepší nahrávač: T.J. Tynan (USA) & Henrik Tömmernes (SWE) (10 nahrávek)
Nejlepší brankář: Stanislav Škorvánek (SVK - 95.37% úspěšnost)
Nejúžitečnější hráč: Arturs Šilovs (LAT)
Nejlepší hráč +/-: Middleton Jacob (CAN - +12)
Nejtrestanější hráč: Libor Hudáček (SVK - 33 trestných minut)
Nejlepší úspěšnost střel: Německo (13,53%)
Nejlepší přesilová hra: Rakousko (41,67%)
Nejlepší oslabení: Lotyšsko (93,75%)
Nejtrestanější tým: Francie (123 trestných minut)
Nejvíce gólů vstřelilo: USA (43)
Nejlepší skóre: USA (+27)
Nejvíce gólů obdrželo: Maďarsko (37)
Nejméně gólů vstřelilo: Slovinsko & Norsko (9)
Nejhorší skóre: Maďarsko (-25)
Nejméně gólů obdrželo: Švédsko (10)
Sestupující: Maďarsko & Slovinsko
Postupující: Velká Británie & Polsko

Konečné umístění

 1. Kanada 
 2. Německo
 3. Lotyšsko
 4. USA
 5. Švýcarsko
 6. Švédsko
 7. Finsko
 8. Česko
 9. Slovensko
 10. Dánsko
 11. Kazachstán
 12. Norsko
 13. Francie
 14. Rakousko
 15. Maďarsko
 16. Slovinsko

Světový žebříček IIHF po Mistrovství světa v hokeji v roce 2023 - TOP 22

Ročník 2024

Ten se po devítileté přestávce odehraje v Praze a Ostravě, proto si ze skříní vytahněte z pod skříně své dresy a šály, pokud jste to letos neudělali a plánujte výpravu. Slovensko má jistotu skupinu v ostravské hale, což znamená, že to nebudou mít zase tolik daleko. Zahrají si proti Američanům, Němcům, Lotyšům, nebo také Švédům. Do haly by se mohlo počítat i s větším návalem polských fanoušků, kteří to také mají, co by kamenem dohodili. Češi se utkají v pražské O2 areně proti Kanadě, která prý slibuje příjezd hvězd NHL, se Švýcary, Rakušany, nebo Finy. Pokud se příští šampionát s Vámi sejdu znovu na Tipovačce, slibuji o přidání něčeho, co by mohlo být atraktivní pro Vás, hráče naší Tipovačky. To si zatím nechám pro sebe, proto se za rok určitě mrkněte na web.

 

Skupiny na MS 2024. Zámořské týmy byly vyměněny, tudíž Kanada bude ve skupině B a USA ve skupině A.

 

Gratuluji vítězi, umístěným a každému, kdo v Tipovačce něčeho dosáhl. Děkuji Vám za účast, protože bez Vás by soutěž nebyla.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář