{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Gamesites.cz cup úspěšně za námi

dne 16.09.2014 pro sekci CS 1.6
O víkendu se uskutečnil turnaj nazvaný Gamesites.cz cup o hlavní cenu 10 000 Kč. Tu si odnesl tým ONEg. v čele s leaderem Tomasoffem, se kterým vám přínášíme taky rozhovor. Uvnitř článku se dozvíte jak celý turnaj probíhal. Alespoň na chvíli se nám podařilo zastavit čas a dostat Counter Strike 1.6 opět do středu pozornost.

 

Hlavnímu turnaji předcházely 4 kvalifikační, díky kterým se turnaje mohl účastnit naprosto každý. Musel se však se svým týmem umístit do 4. místa v daném kvalifikačním turnaji.

Ještě těsně před turnajem jsme museli řešit diskvalifkaci jednoho z týmů z důvodu cheatingu, a tak jsme poslali do boje náhradníky z řad adminů Gamesites.cz. Ti sice valných úspěchů nedosáhli, ale aspoň zažili atmosféru turnaje na vlastní kůži.

První kolo bylo poznamenáno neúčastí hned 2 týmů, a tak se jejich soupeři mohli těšit na volný postup. Jiní však hrát museli a vyskytlo se pár překvapivých výsledků. Bohužel jedním z překvapení bylo vypadnutí Wrath of Gamesites, kteří nestačili na zkušené střelce.

Rozpis zápasů

Celý turnaj se hrál na dva vítězné, a tak jsme byli svědky zápasů delších než 2 hodiny, což způsobilo postupný časový skluz.

druhé kolo začlo o více než hodinu později. V něm přišly první potíže v podobě diskvalifikace jednoho z týmů. Důvodem bylo nedodání dema, které však přineslo spoustu řešení a další průtahy. Nakonec však bylo rozhodnuto, avšak nerozum některých hráčů nezmá hranic, a tak postoupivší tým, který se kontumace dožadoval, se odmítl účastnt semifinále, jelikož nebyli v pět lidech.

Díky tomuto kroku byl znám první finalista, a to tým ONEg. Další semifinálové klání se však již odehrálo mezi týmy Dark Adrenalin a We are back you will need hack. Druzí jmenovaní si zajistili finálovou účast díky výhře 2:0 a mohli se těšit na boj o výhru 10 000 Kč.

Již se blížila půlnoc a přicházela únava, nicméně hráči se museli koncentrovat na poslední klání. Finále bylo dle předpokladů vyrovnané a rozhodovat musely 3 zápasy. Těmi šťastnějšími se nakonec stali hráči týmu ONEg., kteří ve třetím rozhodujícím utkání dokázalii vydat všechny zbytky sil a přehrát soupeře.

Finále ještě mělo dohru v podobě žádostí o dema, který díky bugu nemohla být dodána. Nicméně chyba se vyskytla na obou stranách, a tak bylo turnajovou jury rozhodnuto, že výsledek zůstane takový, jaký týmy uhrály na hracím poli.

Kapitánem vítězného týmu byl Tomasoff, který nám poskytl také rozhovor:

GS.cz # Whoooooooo: Gratuluju k výhře 10 000 Kč v Gamesites.cz cupu. Tvůj tým ONEg. dokázal porazit všechny soupeře a dostat se až na vrchol. Představ nám sebe i tvůj tým. (Nicky, věk, odkud, jak dlouho hrajete csko)
tomasoff: Ahoj, tak já jsem Tomáš a mám 16let, jako ONEg. hrajeme spíš mixově a nemáme vůbec žádnou stálou sestavu. Hrajeme dlouhodobě s woksem (16let) a Perseusem (19let) a ostatní jsou tam většinou pomixovaně na nějáký CW. Já hraju cs asi 5let, ale na takový normální úrovni, že už jsem to začal chápat tak asi 3 roky. woks to asi hraje nějak druhým rokem na úrovni a dobře, a Perseus 4-5let.

GS.cz # Whoooooooo: Jak jste se dali dohromady? Hrajete spolu častěji nebo to byla speciální sestava pro tento turnaj?
tomasoff: Tak na kvaldu jsme se poskládali jako rYCHLArOTA. Ale po kvaldě jak šel čas, tak jsme se během těch pár dní rozpadli, protože to neklapalo. Klasicky jsme zůstali já, woks a Perseus. Pkačka jsme nechali, jelikož hrál s náma kvaldu a je to dobrý otvírač kol. Sokola jsem sehnal na poslední chvíli a to ho ještě musel přidat admin. Kdybych ho nesehnal, tak jsme pustili v prvním kole Freewin, ale nakonec ne a nuže jak to dopadlo :)

GS.cz # Whoooooooo: Jak ses o turnaji dozvěděl a kdy ses rozhodl, že se zapojíš?
tomasoff: O turnaji jsem se dozvěděl přes web, občas navštěvuji PZ, ale už většinou ne, protože se tam nehraje 1.6. Já jsem se ani tak nechtěl zapojit, počítal jsem spíš s tím, že vypadnem, ale nakonec mě přemluvili.

GS.cz # Whoooooooo: Co říkáš na turnaj samotný? Organizace, soupeři...
tomasoff: No, tak organizace si myslím, že byla normální jako vždy a nebyli žádné komplikace. Jen mě trochu zklamalo, že jsem se pokoušel o to, aby se to hrálo aspoň přes jeden nejmenovaný Anticheat (který je zatím jediný na CZSK), ale bylo to zamítnuto díky nespolupráci. Ale jako jak říkám, turnaj dopadl velice dobře, jen škoda toho řešeného finále, co naštěstí dopadlo pro nás dobře.

GS.cz # Whoooooooo: Přibliž nám váš postup turnajem. Všechna kola, která jste odehráli, skončila výsledkem 2:1, čím si vysvětluješ vaši sílu zvítězit v rozhodující chvílí? Co bylo rozhodujícím faktorem ve vašich zápasech?
tomasoff: Nad tím výsledkem, že jsme skoro všechno hráli 2:1 mě mrazí. Mapy jsme škrtali společně, nebylo to že každý si škrtnul mapu. Prostě jsme si řekli, co nám vyhovuje a co ne. Při prohrané mapě, jsme taky volili mapu, která vyhovuje povětšině nám. Jediný co jsem nečekal, že ještě dokážem vyhrát na dvou dalších mapách to finále proti tiberovi a embovi po tom huntu 16:6 na tuscanu. Ale bylo to jenom díky tomu, že právě oni si zvolili špatnou mapu pro pohře a tím byl mirage :)

GS.cz # Whoooooooo: Byl nějaký hráč, který ve vašem týmu vyloženě vynikal?
tomasoff: No kdo jinej než Perseus :D Bože člověk nezažil, co on dokáže vymyslet za humus a vyhrát kolo :D Hlavně mirage tuším 1v4 proti PPG ninja v eku proti gun. A to samé proti nim na infernu, v dekách se schoval 4 co kolem něho prošli a pak už nestihli defus :D

GS.cz # Whoooooooo: Finálový zápas měl ještě dohru v podobě nedodaných dem z důvodu chyby při natáčení, varianta byla také odehrát finálový zápas znovu, jak byste se postavili k takovému kroku?
tomasoff: Já jsem na rematch určitě nechtěl, bál jsem se toho. Podle mě bychom na rematch prohráli, ale je to jen můj názor, protože oni si to podle mě zkazili sami a určitě to byl nejtěžší zápas z celého turnaje.

GS.cz # Whoooooooo: V turnaji se objevila spousta jmen, která oslňovala CS 1.6 scénu spíše v historii, než nyní. je to hlavně kvůli CS:GO, jaký máš ty vztah k novému csku?
tomasoff: Já jsem si osobně CS:GO ještě ani nekoupil a zatím to ani neplánuju. 1.6 je 1.6 a byl jsem kdysi hráč, kterej u toho seděl pořád, jenomže teď už to zapínám jen na večer, protože mě to nebaví. CS:GO jsem hrál jen jednou a stačilo mi, když jsem stál na d2 spawnu a když zmizel 15ti sekundový freez jsem ještě nakupoval a borec mě sundal wipem a já neměl dokoupeno :D Bojím se to taky zkusit, že by mě to chytlo a já bych to mohl hrát dalších X let. A fakt už mě u toho nebaví tolik sedět, já si užil dost :)

GS.cz # Whoooooooo: Na závěr máš možnost vzkázat lidem cokoliv si budeš přát :)
tomasoff: Tak já si myslím, že vzkázat asi nemám co. Jen snad teda hodně zdaru novým hráčům v CS:GO.

 

Na závěr nezbývá než poděkovat portálu Playzone.cz za možnost uskutečnit tam tento turnaj a také Greenerovi, který odvedl velký kus práce. Hlavním cílem tohoto turnaje bylo opět sceliit CS 1.6 komunitu a ukázat, že 1.6ka ještě nepatří do starého železa.

Děkujeme všem zúčastnéným a přejeme ještě hodně fragů všem věrným hráčům.

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář