{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

News In DotA2 #1

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Ode dneška bude vycházet nová série ze hry DotA2. V posledních dnech je obzvlášť o čem psát. Někteří už o novinkách slyšeli a někteří zase ne, ale přesto vám je chci nově ukázat a nebo aspoň připomenout. Je tu News In DotA2 a já vám přeji báječné čtení.

Defence of the Ancient 2 neboli hra zvaná DotA2. Mnozí z nás už si tuto hru zahráli a zamilovali. Spousta z nás taky mockrát řešili co je vůbec lepší, DotA2 a nebo Lolko? Na to vám zde neodpovím, každý má své chutě, ale to co vám povím vás bude aspoň přinejmenším šokovat.

Pro nováčky je DotA2 hra, kde se proti sobě utkají dva týmy. Radianti a Direové, každý na jedné straně mapy. V každém týmu je 5 hráčů, kteří hrají za jednoho z více jak 100 hrdinů. Tito týmy se snaží bránit svoji hlavní věž, která má název Ancient a naopak se snaží zničit protivníkovo.

                                                         

Tuto sobotu (28.6.) a neděli (29.6.) probíhal turnaj zvaný ESL One Frankfurt v Commerzbank Arena, Německo. Celý turnaj se hrál v systému Single elimination, což znamená, že tým který prohraje končí. Žádná jiná šance, žádne další boje proti jinému teamu, prostě jednoduše prohraješ a jedeš domů. Což znamená, že už v prvním dni byly některé teamy vyřazený.

Zde můžete vidět jednotlivé teamy, kteří se turnaje zůčastnily:

  • Švédsko Alliance - Pozvaný
  • Ukrajina NA'VI - Pozvaný
  • world Cloud 9 - Evropská Kvalifikace
  • Německo Mousesports - Evropská Kvalifikace
  • Čína Invictus Gaming - Čínská Kvalifikace
  • Čína Vici Gaming - Asiijská Kvalifikace
  • Evropa Fnatic - Evropská Kvalifikace
  • USA EG - Americká Kvalifikace

Rozdělení peněz bylo následující 150.000 dolarů + Financování ze strany hráčů:

  • 1. místo: 40% (60.000 dolarů + 40% financování ze strany hráčů)
  • 2. místo: 20% (30.000 dolarů + 20% financování ze strany hráčů)
  • 3./4. místo: 10% (15.000 dolarů + 10% financování ze strany hráčů)
  • 5.-8. místa: 5% (7.500 dolarů + 5% financování ze strany hráčů)

A jak to celé dopadlo? Zde máte pavouka toho jak/kdo dopadl. Vítězi se staly Invictus Gaming a celkově si odváží cca 80 900 dolarů.

 

V mé sérii Steam Novinky (č.4) jsme se bavili o TI4 (The International 4), což je největší turnaj v Dotě. Pamatujete si jak jsem psal o tom, že prizepool byl 6.208.664 dolarů a že pořád stoupá? Tak to už je dávná minulost, pojďme dál..

The International 4 (TI4) je největší turnaj v Dotě a poslední roky měl taky největší prizepool na světě. Minulej rok tomu bylo něco málo pod 2.900.000 dolarů. Ovšem před několika dny dosáhnul 10.000.000 dolárů!! Což je naprosto úžasné. Na turnaji v počítačové hře se bude hrát o 10 miliónů dolarů.. to je neskutečné.

Valve to tenhle rok udělalo ovšem ještě chytřeji, než ten loňský. Základní prizepool byl 1.600.000 dolarů a zbytek dali hráči. Tak jako minulé ročníky se začali prodávat nové přehledy, ale Valve chtělo aby v turnaji bylo více peněz (Samozřejmě více peněz i pro ně) a přehled udělali zlevlovanej a začali prodávat i body. Tahle finta dokázala natolik zafungovat, až se částka vyšplhala až takhle nahoru.

Ovšem to není vše. Tímto kouskem se otevřel i poslední milník (Bonus, který dostanou hráči, pokud se vyšplhá částka na nějaké určené číslo), který je v pořadí 22. a je to hlasový taunt. Poprvé bylo uvedeno jen 13 milníku, které byly dosaženy za 10 dnů (13.Milník = 600.000 dolarů) a tak Valve přidalo dalších 9 milníku, které jsou i nyní všechny otevřeny.

Ovšem turnaj ještě nekončí a možná se budou odehrávat ještě nové věci.

Za zmínku stojí taky starší informace a to že Natus Vincere (nyní Na'Vi.EU) odkoupila team NaR, který se dostal na TI4 přes Americkou kvalifikaci a nyní se jmenují Natus Vincere North America (Na'Vi.NA). Projekt Na'Vi.US měl vzniknot už před rokem, ale nestal se tak.

Na´Vi.NA dota 2 sestava:

 USA Braxton 'Brax' Paulson (C) - Offlane
 USA Ioannis 'Fogged' Loucas - Support
 USA Steven 'Korok' Ashworth - Solo Mid
 USA Jing Jun 'Sneyking' Wu - Carry
 Kanada Theeban '1437' Siva - Hard Support

Děkuji za přečtení a těším se u dalšího článku. Pac a Pusu Jednorožec :))

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář