{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Historie Counter-Strike

dne 16.09.2014 pro sekci CS 1.6
Když v roce 1998 společnost Valve zveřejnila svůj nejnovější výtvor, jenž nesl jméno Half-Life, jakoby se zastavil čas. Na ulicích bylo méně lidí - děti přestali chodit do školy, lidé do práce a dokonce maminky přestaly vařit. Proč? Aby mohli hrát - Takovou sílu měla hra Half-Life.
Její příběh, prostředí a grafika oslnila snad úplně každého milovníka počítačových her. Dokonce i nyní (po 10ti letech) se najdou tací, co si občas HL1 s chutí zahrají. Na tuto hru začalo ihned vznikat několik modifikací, které nabízeli další zpestření. Tou nejznámější je Counter-Strike.
Tuto modifikaci začali vyvýjet Gooseman a Cliff, kteří se později stali členy týmu Valve. CSko prošlo mnohými změnami a verzí hry bylo víc, mnohem víc, než ty co známe. Nicméně my se zaměříme pouze na to "opravdové a dobře hratelné" CSko.

Counter-Strike 1.5
Skvělá modifikace do hry Half-Life, jenž dává možnost střetu Policistům (Counter-Terorists) proti Teroristům (Terorists). Modifikace je zcela zdarma, proto jí hraje snad každý, kdo má Half-Life a internet. Nutno říci, že přešlo mnoho hráčů z Unreal Tournament a Quake právě na CSko. Začali vznikat různé CS ligy, serverů příbývalo každým dnem a když Valve uvidělo, jak velký úspěch CS má, začala vznikat nová verze hry.
 
Counter-Strike 1.6
Novější verze Counter-Strike přinášela hráčům úpravy několika map, přidání nových zbraní a oprava mnoha bugů, které se v CS 1.5 vyskytují. "Bohužel" CS 1.6 už není modifikace pro Half-Life zdarma. To ovšem hráče neodrazuje a takřka všichni (byť ne hned) přecházejí na tuto verzi. Ano pár CS 1.5 serverů i hráčů se najde i dnes, ale takových už je ve světě on-line her skutečně málo. CS 1.6 se držela a drží opravdu dlouho na samotném vrcholu FPS her. Steam, který je potřeba ke hraní neustále hru upravuje a odstraňuje z ní nedostatky. Čas se ovšem nedá zastavit a hry, které se stále vyvýjí začali mít mnohem lepší grafiku a CS 1.6 byla v tomto dost zaostalá, proto se ihned k pozdější novince Half-Life2 (pokračování prvního dílu) vytvořila modifikace v podobě Counter-Strike:Source.
 
Counter-Strike: Source
Úplná nová verze hry Counter-Strike, která má úplně jiný vzhled než předchozí verze CSka, neboť běží na jiném Engine. Hra přináší změnu chování zbraní, zaměřovače, hráčů a to se moc lidem nelíbilo, zkrátka zvyk je železná košile. Právě proto tuto verzi hry hráči hrát nechtěli, i přesto, že měla skutečně výbornou grafiku, která ovšem na úkor toho zatěžovala FPS. Navíc se ve hře ze začátku vyskytavalo opravdu mnoho chyb. Hra běží opět pod Steamem, díky tomu byly chyby postupem času odstraněny. Hráčům se ale pořád něco nelíbilo, proto vznikla alternativa "Pro Modu", který by CS:S předělal do vlastností CS 1.6, nicméně tento mód (dle mého názoru) nemá budoucnost, neboť ho nevyvyjí samotné Valve a komerce má díky tomu navrch. Nyní už je na tom CS:S mnohem líp, než na začátku a hráčů přibývá - snad i díky tomu, že je CS 1.6 už hodně stará a grafika na dnešní dobu opravdu podprůměrná.
 
Counter-Strike: Global Offensive
Nejnovější verze CSka přináší něco, po čem toužil snad každý hráč. Kombinace úžasné hratelnosti z nejpopulárnější FPS hry všech dob (verze 1.6) a naprosto fantastické herní grafiky dává hráčům jasný důvod, proč by měli přestat hrát předchozí verze a zaměřit se pouze na tuto, nejnovější, pod zkratkou CS:GO. Hra sklízí jeden úspěch za druhým a každým dnem získává několik tisíc nových hráčů. Hra je oblíbená především proto, že je vyvíjena ve spolupráci s nejlepšími klany (Navi, NiP a další) což se samozřejmě odráží na spokojenosti všech hráčů. I přes tyto všechny důvody novou verzi Global Offensive nehrají všichni milovníci CS a i starší verze si tak drží svou hráčskou základnu. 
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář