Příspěvků: 6
• Stránka 1 z 1
KDO CHCE AT SPAMUJE
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
- Příspěvky: 97323
- Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22
- Bydliště: Zem.
Re: KDO CHCE AT SPAMUJE
Připravíme si velkou pánev a pekáček, nebo klidně zapékací mísu z varného skla s poklicí. Slaninu nakrájíme na proužky. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu použijeme čerstvou nebo mraženou směs ze sáčku. Tu je ale nutné nechat roztát a osušit od roztátého ledu.
Hovězí svíčkovou nebo mladé zadní hovězí prošpikujeme proužky slaniny. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme maso ze všech stran tak, aby se zatáhlo a nepouštělo při další úpravě šťávu. Když je maso zatažené, vyjmeme ho a odložíme do pekáčku.
Na pánvi opečeme nakrájenou cibuli lehounce dozlatova a přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer v poměru 1:1:1). Kořenovou zeleninu opečeme na pánvi tak, aby se místy zbarvila dohněda a následně přidáme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
Následně přidáme ocet, který necháme krátce převařit (stačí opravdu pár bublinek). Vše v pánvi zalijeme vývarem (asi 400 ml) a zamícháme, aby se rozpustil karamel. Obsahem pánve přelijeme maso v pekáčku, přidáme bobkový list, nové koření a pepř, přiklopíme a v troubě pečeme 1,5 - 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
Když je maso hotové, vyjmeme ho spolu s kořením. Maso nakrájíme, zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem a naředíme smetanou tak, aby svíčková omáčka zůstala hustá a nemuseli jsme ji již zahušťovat. Záleží na chuti a podle toho také, kolik vývaru se vypeklo 250 - 400 ml. Případně lze naředit ještě trochu vývarem. Podle chuti a pokud jsme zvyklí, nakonec dochutíme svíčkovou omáčku na smetaně citronem.
Svíčkovou na smetaně podle babičky podáváme s kolečkem citronu a brusinkami. Přílohou je klasický houskový knedlík.
Hovězí svíčkovou nebo mladé zadní hovězí prošpikujeme proužky slaniny. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme maso ze všech stran tak, aby se zatáhlo a nepouštělo při další úpravě šťávu. Když je maso zatažené, vyjmeme ho a odložíme do pekáčku.
Na pánvi opečeme nakrájenou cibuli lehounce dozlatova a přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer v poměru 1:1:1). Kořenovou zeleninu opečeme na pánvi tak, aby se místy zbarvila dohněda a následně přidáme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
Následně přidáme ocet, který necháme krátce převařit (stačí opravdu pár bublinek). Vše v pánvi zalijeme vývarem (asi 400 ml) a zamícháme, aby se rozpustil karamel. Obsahem pánve přelijeme maso v pekáčku, přidáme bobkový list, nové koření a pepř, přiklopíme a v troubě pečeme 1,5 - 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
Když je maso hotové, vyjmeme ho spolu s kořením. Maso nakrájíme, zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem a naředíme smetanou tak, aby svíčková omáčka zůstala hustá a nemuseli jsme ji již zahušťovat. Záleží na chuti a podle toho také, kolik vývaru se vypeklo 250 - 400 ml. Případně lze naředit ještě trochu vývarem. Podle chuti a pokud jsme zvyklí, nakonec dochutíme svíčkovou omáčku na smetaně citronem.
Svíčkovou na smetaně podle babičky podáváme s kolečkem citronu a brusinkami. Přílohou je klasický houskový knedlík.
DAMN I HATE BEING SOBER


-
Jax23 - Pokročilý
- Příspěvky: 79
- Registrován: 16 srp 2019, 17:59
- Bydliště: Death's place
Re: KDO CHCE AT SPAMUJE
lordflame28Mila píše:dobrý den
Čuuus Milane, zachvíľu budeš -

-
AwpOnly - Spamer
- Příspěvky: 1675
- Registrován: 17 dub 2019, 21:21
Příspěvků: 6
• Stránka 1 z 1
Kdo je online
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků