Zde můžete najít rady a návody k CSku.

Nepochopitelné lagy

Příspěvekod F3N0M3N » 31 bře 2022, 14:47 VIP

Ahoj,

řeším problém, že při hraní některých GS serverů laguji a laguje mi hra a je to nehratelné.

Co se týče ratů, mám je nastavené takto:
rate "25000"
cl_cmdrate "101"
cl_cmdbackup "6"
cl_updaterate "101"
cl_dlmax "800"
, ale zkoušel jsem i jiné nastavení podle toho, co jsem vygooglil a nijak se to nezměnilo.
FPS mám tak 500-1000 podle mapy, počtu lidí, serveru, ale dělá to i na serverech s lockem na 100.
Vertikální synchronizaci jsem vypínal i zapínal.
Internet: https://www.speedtest.net/result/12971293067.png - mám wifi, ale jsem napojený přímo přes kabel z routeru. Při těchto hodnotách mám ping 30-40 ve hře, víceméně jako v každé jiné online hře, akorát ty mi nelagují.

Existuje nějaký důvod, který by to mohl způsobovat a způsob jak to vyřešit?
Jak říkám tyhle problémy mám jen a pouze na CS 1.6, pokud laguji v jakékoliv jiné hře, tak mám k tomu jasné důvody kvůli slabému internetovému připojení, například když se něco stahuje, poskytoval má výpadky apod.
YouTube: ByF3N0M3N
https://www.youtube.com/user/ByF3N0M3N
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Nepochopitelné lagy

od Rumcajz » 31 bře 2022, 14:47

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Nepochopitelné lagy

Příspěvekod strafemachine » 31 bře 2022, 15:18 VIP

Sú lagy ako lagy, môžu vyzerať rôzne. Tie ktoré máš ty sú také tie bežné záseky ktoré by si prirovnal k napríklad výpadkom internetu? Ako dlho jednotlivé záseky trvajú? Deje sa že lag je dlhodobejší a končí disconnectom zo serveru? Nemáš nejaké logy v konzole počas toho ako sa lagy dejú? Napríklad kedysi som mal iba na CS 1.6 podobný problém, prestalo to akonáhle mi FPS prekročili 101 (vtedy ešte developer 1, fps_max 105, fps_modem 105).

Skús prosím ešte pozrieť počas hry a lagov net_graph 3, všimni si či tam máš nejaké zvlášne spikes čo sa týka choke alebo loss.
strafemachine
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod F3N0M3N » 31 bře 2022, 15:27 VIP

Zkusím ten net_graph. Jinak konzole nic nehlásí a lagy jsou déletrvající, ale není to úplný zásek. Spíš je to na styl prostě vysokého pingu, hra není plynulá jako kdybych měl ping plácnu klidně 200+. Navíc se to tak nelaguje jen mně, ale i ostatní hráči na serveru vidí, že laguju.
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod strafemachine » 31 bře 2022, 15:32 VIP

Sú lagy pravidelné? Možno až moc pravidelné? To čo opisuješ naozaj veľmi pripomína lagy ktoré som mával ja. Keby som to mal prirovnať, neboli to také úplne záseky typu disconnect na 0,1 sekundy, skôr by som to opísal ako keby hráč bol na špagátiku. Vyzeralo to podobne ako sa správa speedhack (pohyb, zásek, nič sa nedeje a potom znova pohyb) akurát že rýchlosť je normálna. Nemáš niečo podobné?
strafemachine
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod F3N0M3N » 31 bře 2022, 15:58 VIP

Jo něco takového, ale do takového extrému jako speedhack bych to netahal. Prostě dost otravný lagy, jde s tím hrát, ale nedokážu například včas knifovat, hodit granát, případně udělat nějaké plynulé gs, sgs, bgs a musím spíš doufat, že jsem to zmáčkl ve správný čas a hra to zaregistrovala.
Pravidelnost v tom vidím jen v tom, že to nezačne hned po napojení na server, ale až po pár minutách, a pak už to buď neustále přetrvává a nebo se tam objevují náhodně časové úseky, kdy to mám najednou krásně plynulé a super, a pak to z ničeho nic zase začne.
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod F3N0M3N » 31 bře 2022, 16:15 VIP

Ještě doplním, z grafu jsem já nic nevyčetl teda :D ale in a out se při mém hraní a lagování drží na hodnotách 10-18 k/s a jsou vždy zhruba stejné, pokud jsem živý a nespectuji. Loss je tam občas na hodnotě 1, ale většinou rychle zmizí a je tam 0.
Developer 1 mi v konzoli ukázal pouze toto: Refusing new resource, cl_download_ingame set to 0

Tady ještě přikládám demo: https://easyupload.io/ro87oc - je krátký a jde to tam krásně vidět, jak ty lagy vypadají.
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod strafemachine » 31 bře 2022, 19:19 VIP

Okej podľa dema viem povedať že je to niečo úplne iné ako som mal ja. A na základe toho že sa to vôbec ukazuje v deme usudzujem že to nemá absolútne nič s pripojením, som si vcelku istý že tieto záseky sú kvôli niečomu čo sa deje s PC, napríklad nejaký software. Ešte otázka, deje sa ti to isté keď si spustíš vlastný LAN server (new game)?

V prípade že áno tak by som skúsil základné veci ako update driveru grafiky, možno to nebude tak jednoduché riešenie ale nezabije ťa to skúsiť a robiť by si to mal aj tak.
Za ďalšie by som rád skúsil či to naozaj nemá za následok nejaký software. Odkedy máš tento problém? Neinštaloval si nejaké programy? Mohol by si pre istotu skúsiť zapnúť PC v safe mode with networking. To zminimalizuje software ktorý bude na PC bežať takisto ako drivery. Možno práve jeden z nich je problémový. Ak sa problém odstráni v safe mode tak máš 2 možnosti a to preinštalovať win alebo hľadať čo by mohol byť spúšťač lagov.
strafemachine
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod F3N0M3N » 31 bře 2022, 22:21 VIP

Na new game to nedělá. Pouze některé CS 1.6 servery - například na BB se mi to nestalo. Ale měl jsem pocit, že demo teda vždy zaznamená i lagy spojené s internetem, možná se pletu :D

Zkusím updaty těch různých driverů, tam jich asi pár bude už neaktuálních...
Co se týče těch problémů, tak to může být už klidně přes rok. Žil jsem v tom, že prostě lagují servery, protože když jsem se ptal, tak měli problém i další hráči a navíc jsem neměl moc času na hraní skrz práci, ale za poslední dobu jsem začal zjišťovat, že je problém na mé straně.
A tím, že to dělá jen a pouze na CS 1.6, tak jsem si myslel, že bude spíš problém s něčím přímo v té hře, configu nebo nějakém nastavení mimo hru, ale spojeným se hrou, ale tak reinstall apod. nepomohl, zkusím ty další základní věci, co jsi psal, a pak případně nějaký safe mode, reinstal systému, tovární nastavení apod. Pokud tu někdo náhodou nevymyslí jiné možné příčiny nebo se mi problémy nepodaří vyřešit.
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod strafemachine » 01 dub 2022, 07:23 VIP

-Rozumiem, takže povedzme že sa hneď po sebe budeš prepájať z furienu na BB, vždy bez výnimky máš lagy na furiene ale na BB nie?
-Lepšie som si prečítal tvoj prvý post, rate si nastav na 20 000 nie 25 000, maximálny možný CS/HL1 rate je 20 000. 25 000 býval na Quake. cl_cmdrate by mal byť o 5 väčší ako sú tvoje FPS, je to nastavenie ktoré odosiela tvoje pohyby serveru takže skús 105.
Tieto nastavenia si vieš overiť práve net_graph 3. Dole v grafe by si nemal mať žiadne červené / žlté bodky, skús keď tak hodiť screenshot tvojho net_graph 3.
-Ďalej mi napadlo sa spýtať či máš lagy aj keď nič v hre nerobíš. Keď nič nestláčaš, len pozeráš na hráčov na okolo bez pohybu myše, stále máš lagy?
-Nedeje sa to len na serveroch kde máš FPS viac ako 100?
strafemachine
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod F3N0M3N » 02 dub 2022, 14:41 VIP

Pravděpodobně jsem to fixnul. Reinstaloval jsem a instaloval na SSD místo HDD a updatoval drivery.

Děkuji.

PS: net_graph 3 neukazuje ty tečky, je to 2 a pozor, když ji někdo použijete najednou máte z 700-1111fps třeba 300, takže ten graf něco sleduje, ale zároveň to dost zatěžuje :D
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Zpět na Rady a návody