• Stránka 1 z 1
[V] Hauston / JB#1
Zdravím,
dne 29.11 po 2. hodině ranní jsem v poklidu hrála jailbreak (moje teopvá frekvence byla okolo 53 tepů/s). Pak se stalo něco, co mojí tepovou frekvenci vystřelilo až nad nominální hodnotu mého IQ -- admin Hauston si vzal simona a zadal posledním vězňům včetně mě úkol přejít atrakci strafe race po směru hodinových ručiček.
Já jsem dostala kill ještě v průběhu plnění jeho příkazu, prý protože jsem nešla po směru hodinových ručiček, nicméně já jsem se při jejím zadání dívala na simona, tedy směrem vzhůru a hodiny, které jsem si před sebou představila se točily přesně ve směru, kterým jsem atrakci procházela.
Hodinová ručička by se při pohledu na hodiny měla točit vždy doprava. Stejně jako vpravo může být pro dvě proti sobě stojící osoby rozdílným pojmem (viz. obrázek 1), je i směr hodinových ručiček závislý na jejich orientaci vůči pozorovateli (viz. obrázek 2).
Když jsem se nedorozumnění snažila adminovi vysvěltit, bylo to jako mluvit do zdi (viz. obrázek 1).

Obrázek 1: Ilustrace problému levé a pravé strany na příkladu proti sobě stojících lidí. Ilustrace problému hluchoněmé zdi, která očividně nemá prostředky, kterými by mohla slyšet, či mluvit.

Obrázek 2: Ilustrace problému opačného směru otáčení ručiček proti sobě stojících hodin (číslo 9 modrých hodin je zřejmě naproti číslu 3 červených hodin). Když jsem plnila atrakci strafe race, cítila jsem se jako pán na obrázku.
I když je mi jasné, že tahle žádost bude zamítnuta, první z jejích hlavních účelů je poukázat na fakt, že se JailBreak stává takovou Oceánií z románu 1984 George Orwella. Některá uměle zavedená pravidla na jailbreaku naprosto odporují selskému rozumu a jsou jako ona slavná rovnost právě z tohoto románu (jedná se o rovnost 2+2=5). Navíc po napsání příkazu /pravidla se hráč dostává do iluze o jednoduchosti pravidel a snadno napáchá mnoho chyb tím, že nezná resp. neví, že existují speciálně zavedená pravidla a řídí se vlastním rozumem.
Druhý hlavní účel částečně plyne z toho prvního -- tato stížnost má sloužit jako žádost o omluvu od admina Hauston a žádost o zavedení nového speciálního pravidla pro orientaci hodin při atrakcích (ať je to tedy po Vašem -- ciferníkem vzhůru), abychom předešli nejasnostem a zlehčili práci simonovi, který tak při zadání atrakce bude moci říct o 3 slova méně.
Děkuji a přeji pěkný den!
dne 29.11 po 2. hodině ranní jsem v poklidu hrála jailbreak (moje teopvá frekvence byla okolo 53 tepů/s). Pak se stalo něco, co mojí tepovou frekvenci vystřelilo až nad nominální hodnotu mého IQ -- admin Hauston si vzal simona a zadal posledním vězňům včetně mě úkol přejít atrakci strafe race po směru hodinových ručiček.
Já jsem dostala kill ještě v průběhu plnění jeho příkazu, prý protože jsem nešla po směru hodinových ručiček, nicméně já jsem se při jejím zadání dívala na simona, tedy směrem vzhůru a hodiny, které jsem si před sebou představila se točily přesně ve směru, kterým jsem atrakci procházela.
Hodinová ručička by se při pohledu na hodiny měla točit vždy doprava. Stejně jako vpravo může být pro dvě proti sobě stojící osoby rozdílným pojmem (viz. obrázek 1), je i směr hodinových ručiček závislý na jejich orientaci vůči pozorovateli (viz. obrázek 2).
Když jsem se nedorozumnění snažila adminovi vysvěltit, bylo to jako mluvit do zdi (viz. obrázek 1).

Obrázek 1: Ilustrace problému levé a pravé strany na příkladu proti sobě stojících lidí. Ilustrace problému hluchoněmé zdi, která očividně nemá prostředky, kterými by mohla slyšet, či mluvit.

Obrázek 2: Ilustrace problému opačného směru otáčení ručiček proti sobě stojících hodin (číslo 9 modrých hodin je zřejmě naproti číslu 3 červených hodin). Když jsem plnila atrakci strafe race, cítila jsem se jako pán na obrázku.
I když je mi jasné, že tahle žádost bude zamítnuta, první z jejích hlavních účelů je poukázat na fakt, že se JailBreak stává takovou Oceánií z románu 1984 George Orwella. Některá uměle zavedená pravidla na jailbreaku naprosto odporují selskému rozumu a jsou jako ona slavná rovnost právě z tohoto románu (jedná se o rovnost 2+2=5). Navíc po napsání příkazu /pravidla se hráč dostává do iluze o jednoduchosti pravidel a snadno napáchá mnoho chyb tím, že nezná resp. neví, že existují speciálně zavedená pravidla a řídí se vlastním rozumem.
Druhý hlavní účel částečně plyne z toho prvního -- tato stížnost má sloužit jako žádost o omluvu od admina Hauston a žádost o zavedení nového speciálního pravidla pro orientaci hodin při atrakcích (ať je to tedy po Vašem -- ciferníkem vzhůru), abychom předešli nejasnostem a zlehčili práci simonovi, který tak při zadání atrakce bude moci říct o 3 slova méně.
Děkuji a přeji pěkný den!

-
dev1ce - Pokročilý
[V] Hauston / JB#1
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: Hauston / JB#1
Potom co si napsala tuto větu - co mojí tepovou frekvenci vystřelilo až nad nominální hodnotu mého IQ. Tak to asi nebude moc. dokládám zde 2 pohledy jeden můj, ze kterého je vidět jakým směrem se ručičky budou točit z mého pohledu ( https://ctrlv.cz/tKAB ) . Zde bude druhý pohled od hráčky nyna, ze kterého je vidět kudy se ručičky budou točit z jejího pohledu ( https://ctrlv.cz/oxcs ) . Jsou tu 2 pohledy obou hráčů, kde můžeme vidět, že dráha má JASNĚ určený směr. Fungovalo by to i tak kdybych se otočil k dráze z jakéhokoliv boku. Takže zde nevidím žádný problém. Dále tvé obrázky jsou moc hezké, ale ůplně k ničemu, takže až příště něco budeš kreslit, nebo mít nějaký nápad na stížnost, nech si to proležet chvilku v hlavě a popřemýšlej trochu (přeci jen to bylo po 2 hodině ráno) . Nakonec bych chtěl říct, že se ti určitě neomluvím za něco, kde jsem nepochybil. Do příště se lépe naučit hodiny a neřešit co je na stěně a z jakého pohledu.
. A pokud se chceš pobavit ještě o stupních, tak si myslím, že tě Ajay nebo WHH rádi vyslechnou. 

Ignorantia iuris non excusat.
Quae lex non prohibet debent permisa videri.
Alea iacta est.
Clausula rebus sic stantibus.
Fortis cadere, cedere non potest!
Alea iacta est.
-
Hauston - Pokročilý
Tvůj pohled na věc je velmi omezený, což chápu v situaci, kdy ze stížnosti zmizely obrázky, které měly celou situaci přiblížit. Jsou tedy zde.

Tvůj obrázek úplně opomíjí situaci podobnou obrázku 2, kdy je hráč v dráze a skutečně neví, jestli se řídit hodinami pod ním, nebo nad ním (ani jedna poloha není pro hodiny moc přirozená, většina hodin bývá ve svislé poloze a neměla by tedy být preferovaná).
Debata o metrice a normě by byla určitě zajímavá, nicméně existuje něco jako standardní skalární součin, který indukuje standardní p=2 normu, která ve standardních situacích (což zahrnuje i volbu pravotočivého systému) jednoznačně určuje pojmy jako je vzdálenost, objem a úhel. Že jsou tyto věci standardní znamená, že pokud nikdo neřekne jinak, měli bychom se řídit právě podle nich. O stupních tedy debatovat nemusíme, protože jsou jako úhel JASNĚ definované standardním skalárním součinem. Poloha hodin na zemi ale standardizovaná není, takže Tě musím zklamat, ale jejich poloha NENÍ JASNĚ daná.
Do příště Ti vřele doporučuji zlepšit vyjadřování a vyvarovat se slovu "úplně", slovnímu spojení "po tom" a nezapomínat na sloveso v činném rodě, když chceš někomu dávat příkazy: " Do příště se lépe naučit hodiny a neřešit co je na stěně a z jakého pohledu.". Tvé vyjadřování mě nutí si o Tobě myslet to stejné, co si myslíš Ty o mně: "To asi nebude moc".

Tvůj obrázek úplně opomíjí situaci podobnou obrázku 2, kdy je hráč v dráze a skutečně neví, jestli se řídit hodinami pod ním, nebo nad ním (ani jedna poloha není pro hodiny moc přirozená, většina hodin bývá ve svislé poloze a neměla by tedy být preferovaná).
Debata o metrice a normě by byla určitě zajímavá, nicméně existuje něco jako standardní skalární součin, který indukuje standardní p=2 normu, která ve standardních situacích (což zahrnuje i volbu pravotočivého systému) jednoznačně určuje pojmy jako je vzdálenost, objem a úhel. Že jsou tyto věci standardní znamená, že pokud nikdo neřekne jinak, měli bychom se řídit právě podle nich. O stupních tedy debatovat nemusíme, protože jsou jako úhel JASNĚ definované standardním skalárním součinem. Poloha hodin na zemi ale standardizovaná není, takže Tě musím zklamat, ale jejich poloha NENÍ JASNĚ daná.
Do příště Ti vřele doporučuji zlepšit vyjadřování a vyvarovat se slovu "úplně", slovnímu spojení "po tom" a nezapomínat na sloveso v činném rodě, když chceš někomu dávat příkazy: " Do příště se lépe naučit hodiny a neřešit co je na stěně a z jakého pohledu.". Tvé vyjadřování mě nutí si o Tobě myslet to stejné, co si myslíš Ty o mně: "To asi nebude moc".

-
dev1ce - Pokročilý
Pokud mluvíme o zemi ano je, protože zem je vždy pod tebou takže se točí stále na stejnou stranu. Pokud by hodiny byly na stěně stále je tu stejný směr. Pokud by si je měla na ruce pořád je stejný směr. Pokud ty sis představila hodiny na stropě, tak tam jsem je ještě neviděl. A nebo pokud se otáčíš ke svým hodinám doma zády a koukáš na ně přes zrcátko, aby se točily obráceně, tak je mi tě asi líto. https://ctrlv.cz/jCjA takže kdyby jsme na tomhle oválu řekli, že poběžíš po směru hodinových ručiček, budeš běžet doprava. Každopádně se zde zdržíme spamu a počkáme na vyjádření HLSA.
Alea iacta est.
Alea iacta est.
-
Hauston - Pokročilý
Hauston píše:Pokud mluvíme o zemi ano je, protože zem je vždy pod tebou takže se točí stále na stejnou stranu. Pokud by hodiny byly na stěně stále je tu stejný směr. Pokud by si je měla na ruce pořád je stejný směr. Pokud ty sis představila hodiny na stropě, tak tam jsem je ještě neviděl. A nebo pokud se otáčíš ke svým hodinám doma zády a koukáš na ně přes zrcátko, aby se točily obráceně, tak je mi tě asi líto. https://ctrlv.cz/jCjA takže kdyby jsme na tomhle oválu řekli, že poběžíš po směru hodinových ručiček, budeš běžet doprava. Každopádně se zde zdržíme spamu a počkáme na vyjádření HLSA.
No a to je právě ono. Řekl někdo, že ty hodiny, podle jejichž ručiček máme běžet, mají být na zemi a ciferníkem vzhůru? Neřekl.
Tvoje řešení je tedy dát příkaz běžet doprava.
Řekněme tedy, že bych běžela doprava. Doprava po vstupu do dráhy? To je proti směru hodinových ručiček hodin, které leží na zemi ciferníkem vzhůru. Narážíš na problém, který je naznačen na obrázku 1.
Pro lepší pochopení problému doporučuji:
- 1. otočit monitor o 90°(metrický prostor s normou indukovanou jednotkovou maticí -- standardním skalárním součinem) doleva či doprava a podívat se na obrázek 2 (hráč procházející strafe race je muž na obrázku, očividně podle modrých hodin půjde jiným směrem než podle červených).
2. Zkusit si spočítat, že se změní směr pohybu po kružnici (například v rovině x-y) při rotaci systému o 180° kolem jedné z os v rovině x-y. Nápověda: pracujeme ve 3 dimenzích a nejjednodušší bude zvolit přímo jednu z os x, nebo y. (Závěrem výpočtu je, že záleží na volbě vztažné soustavy pro určení směru pohybu hodinových ručiček.)
Demo je na https://www.fakaheda.eu/prezentace-serveru/206800/hltv_gamesites, jedná se o soubor
- 29. 11. 01:23 jb_oasis_prefinal2 20312-2311290123-jb_oasis_prefinal2.dem.zip

-
dev1ce - Pokročilý
Situace ti vysvětlena byla, ale ty si si furt jela svoje. Za další o fk se nejednalo protože si stejně race prohrála a dojela bys jako druhá, a ano zabil jsem tě že si nemluvila ohledně fk, protože když si napíšeš že chceš mik, máš mluvit jen ohledně fk. A to, že ty si jediná žijící vyjímka co si představuje hodiny na stropě asi nemá cenu zmiňovat.
Alea iacta est.
Alea iacta est.
-
Hauston - Pokročilý
Jinak je zajímavý, že než do té atrakce vejdeš, vidíš ji celou takže ten tvuj ciferník je nahoru k nebi, ale jakmile si vevnitř tak je najednou obráceně ne xd
Alea iacta est.
Alea iacta est.
-
Hauston - Pokročilý
Ja teda nevím, jak to máš ty, ale já normálně když chodím, tak si na zemi hodiny a jejich ručičky nepředstavuju. Představím si je, až když mi někdo (simon) řekně příkaz, který vyžaduje vyhodnotit, který směr je směr hodinových ručiček. A ano, když jsem v dráze a koukám směrem vzhůru, tak nevidím důvod, proč si nepředstavit ty hodiny "na stropě" a ciferníkem dolů.

-
dev1ce - Pokročilý
dev1ce píše:Ja teda nevím, jak to máš ty, ale já normálně když chodím, tak si na zemi hodiny a jejich ručičky nepředstavuju. Představím si je, až když mi někdo (simon) řekně příkaz, který vyžaduje vyhodnotit, který směr je směr hodinových ručiček. A ano, když jsem v dráze a koukám směrem vzhůru, tak nevidím důvod, proč si nepředstavit ty hodiny "na stropě" a ciferníkem dolů.
Tak tedy ještě jednou s příkladem, když máš dráhu jako tuhle tak si místo té dráhy dosadíš hodiny, aby si zjistila kudy je směr hodinových ručiček, tím pádem je to jakoby tak, že si vešla do hodin, do prostoru kde jsou ručičky, tam jsem ti řekl, že máš jít po směru hodinových ručiček, ale ty sis vytvořila další hodiny zrcadlově oproti nim a šla na druhou stranu.
Alea iacta est.
Alea iacta est.
-
Hauston - Pokročilý
Kajcica píše:Dobré, až budu mít syna co bude na základce a v tělocviku mu učitelka řekne "Tak dáme rozcvičku, dejte si nejdřív ale 5 koleček kolem tělocvičny po směru hodinových ručiček". Ať se jak dement kouká nahoru na oblohu a běží jako jedinej dement na druhou stranu
To se z toho posere ta učitelka (doufam že to bude holčička)
Tak doufám, že mu ta učitelka dá free kill.
Doufám taky, že až tvůj syn nebude mít žádné příkazy, tak uteče ze školy.

-
dev1ce - Pokročilý
Hauston píše:Tak tedy ještě jednou s příkladem, když máš dráhu jako tuhle tak si místo té dráhy dosadíš hodiny, aby si zjistila kudy je směr hodinových ručiček...
ZA TU DRÁHU JSEM SI DOSADILA HODINY, KTERÉ ALE MĚLY CIFERNÍK SMĚREM DOLŮ. TO I TA ZEĎ NA OBRÁZKU 1 BY TO POCHOPILA RYCHLEJI A LÉPE PROTIARGUMENTOVALA. OMLOVÁM SE, ZASEKL SE MI CAPS LOCK, ALE TŘEBA TA VELKÁ PÍSMENKA POMOHOU S KOMUNIKACÍ S ADMINEM HAUSTON.

-
dev1ce - Pokročilý
hmmm je zajímavé, že jediný ciferník co je do země máš ty a je taky zajímavé, že čím více si čtu tvé zprávy si zatím nedala jediný normální argument normálního člověka, vše naznačuje tomu, že člověk jako ty, co tvrdí, že má vysoké IQ je divnej jedinec co si neumí dosadit hodiny ciferníkem nahoru místo té dráhy, ale si jediná kdo se na dráhu z vrchu kouká na hodiny co jsou otočené ciferníkem dolu.
Alea iacta est.
Alea iacta est.
-
Hauston - Pokročilý
Já si samozřejmě umím dosadit i hodiny s ciferníkem směrem vzhůru, nicméně mi nikdo nedal důvod, proč by tato orientace hodin měla být tou preferovanou orientací, kterou bych měla zvolit automaticky.
Že jsem jediná, kdo by to udělal je dost silné tvrzení, které se dá snadno vyvrátit najde-li se alespoň jeden člověk, který to uvidí stejně jako já. Potom by to znamenalo, že lžeš a kdo lže, ten krade a do pekla se hrabe.
Že jsem jediná, kdo by to udělal je dost silné tvrzení, které se dá snadno vyvrátit najde-li se alespoň jeden člověk, který to uvidí stejně jako já. Potom by to znamenalo, že lžeš a kdo lže, ten krade a do pekla se hrabe.

-
dev1ce - Pokročilý
Ahoj, k začátku bych dodal, že takové hašteření zde bylo nutné od obou stran. Nechci zde dále říkat jaký by měl JailBreak být, jaký je, ale myslím si, že každému rozumnému člověku dojde, že řešit zde zákonitosti a pohledy něčeho tak triviálního jako směr hodinových ručiček není potřeba. Všem dojde jakým směrem má jít, a pokud ne, očekávám na toto téma disertační práci o 150 stranách + přílohy.
Když se vyjádřím k situacím jako takovým, tvůj kill na atrakci byl oprávněný už jen z důvodu toho, že jsi ho prohrála. Tvůj kill v boxu byl také oprávněný, ovšem né z takového důvodu, který Hauston řekl. Simon dal možnost mluvit vězňům tím, že jste mohli jít na čáru a mluvit o čem jste chtěli. Ty jsi tam šla ale opravdu pozdě, takže z mého pohledu tvé násilné usmrcení mělo přijít tehdy a né až potom z důvodu, že jsi nemluvila ohledně FK, což jsi nemusela.
Věřím, že příště oba budete natolik schopni ústní komunikace, abychom takovéto věci zde řešit nemuseli.
Vyřešeno.
Když se vyjádřím k situacím jako takovým, tvůj kill na atrakci byl oprávněný už jen z důvodu toho, že jsi ho prohrála. Tvůj kill v boxu byl také oprávněný, ovšem né z takového důvodu, který Hauston řekl. Simon dal možnost mluvit vězňům tím, že jste mohli jít na čáru a mluvit o čem jste chtěli. Ty jsi tam šla ale opravdu pozdě, takže z mého pohledu tvé násilné usmrcení mělo přijít tehdy a né až potom z důvodu, že jsi nemluvila ohledně FK, což jsi nemusela.
Věřím, že příště oba budete natolik schopni ústní komunikace, abychom takovéto věci zde řešit nemuseli.
Vyřešeno.
Until I End Up Dead
-
AJayy - CS 1.6 HLSA
• Stránka 1 z 1